2011. január 27., csütörtök

Király kupa elődöntő - 1. rész

A Real nyerte a háború első felvonását

Sevilla – Real Madrid 0-1 (0-1)
Ramon Sanchez Pizjuan Stadion. Vezette: Undiano Mallenco.
Sevilla: Palop – Sanchez (Caceres 16.), Alexis, Escude, Navarro – Navas, Zokora, Romaric (Renato (51.), Perotti –Kanoute, Luis Fabiano (Negredo 75.)
Madrid: Casillas – Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeola – Khedira, Diarra (Marcelo 56.), Alonso – Özil (Granero 85.), Benzema (Di Maria 68.), C. Ronaldo
Gólszerző: Benzema (17.)
Sárga lapok: Luis Fabiano (21.), Zokora (46.), Alexis (49.), Navarro (84.) ill.: Diarra (8.), Arbeola (32.), Khedira (58.), C. Ronaldo (58.), Ramos (90.)

A mérkőzés első bő negyedórájában igen kemény játékot láthattak a nézők. Volt könyöklés, kemény belépő és sérülés is. Egy rangadó akkor jó, ha gól is születik. Nem is kellett rá sokat várni, hiszen a bizonyítási kényszer alatt futballozó Benzema a hazai térfél közepén megindult, kicselezett két védőt, végül az ötös sarkához érve a jobb alsóba helyezett. 0-1. A Sevilla nem adta fel, és meg is próbálta átvenni a mérkőzés irányítását. A Real tudatosan átadta a területet a piros-fehéreknek. A hazai drukkerek háborús hangulatban biztatták kedvenceiknek, akik szemmel láthatóan nem találták a fogást a királyi gárdán. A Real veszélyes, de eredménytelen kontrákat vezetett. Nagyon úgy tűnt, hogy előnnyel mehet a szünetre a Madrid, de az első félidő ráadásában Luis Fabiano a leshatáron remek labdát kapott, majd Casillast is kicselezte. Ám lövését Arbeola becsúszva blokkolta és a gólvonalról kipöccintette, így a visszazáró madridiak tisztázni tudtak. Az eset után végül szöglettel – és heves reklamálással – jöhetett a Sevilla. A lefújás után a játékvezetői hármast a rendezők segítették az öltözőbe, mivel nem nőtt a népszerűségük a hazai nézők körében. Pedig az ítélet nagyon úgy tűnt, hogy jó volt…

Nagyon paprikás hangulat uralkodott a pályán a fordulás után. Cristiano Ronaldót hat perc alatt háromszor is buktatták, amiért előbb Zokora, később Alexis is jogos sárgát kapott. A Sevilla másodszor is cserére kényszerült sérülés miatt, az áldozat ezúttal Romaric volt. Folyamatos játék nem alakult ki a pályán, mivel a játékosok a bennük felgyülemlett rengeteg indulatot szabálytalanságok formájában próbálták meg levezetni. A 60. percben Palop remek kifutása mentette meg minden bizonnyal a góltól az andalúzokat, majd az üres kapuba visszafutva kiimádkozta, hogy Alonso mellé emeljen negyven méterről. Miután sikerült lehiggadnia a csapatoknak újra látványos játékot hozott a rangadó. Mind a két kapu felváltva veszélyben forgott, de a vendégek lehetőségei valamelyest gólveszélyesebbnek bizonyultak. A 80. percben óriási lehetőséget puskázott el a Real Madrid. Özil passza után Ronaldo szerette volna eltolni a labdát Palop mellett, de a kapus résen volt és belekotort, így Ronaldo nem tudott az üres kapuba lőni. Végül a labda Özil elé pattant, aki a védők és Ronaldo zavarásában alig öt méterről mellé emelt. A 88. percben a vendégeknek volt malaca. Casillas borzasztóan futott ki egy szögletre, de Negredót is meglepte Casillas lepkéje és a kapu torkából mellé lőtt.

Most egy ötöst gurított a Barca

Barcelona – Almería 5-0 (4-0)
Nou Camp. Vezette: Mateu Lahoz.
Barca: Pinto – Adriano, Pique, Abidal, Maxwell (Milito 82.) – Xavi (Keita 74.), Mascherano, Iniesta – Pedro, Messi, Villa (Afellay 66.)
Almería: Esteban – Michel, Pellerano, Garcia, Luna – M’Bami, Vargas – Piatti (Ortiz 84.), Corona (Uche 61.), Crusat – Goitom (Ulloa 75.)
Gólszerzők: Messi (9., 16.), Villa (11.), Pedro (31.), Keita (89.)
Sárga lap: Vargas (43.)

A Barcelona esélyeshez méltóan támadólag lépett fel ellenfele ellen, és csupán nüanszokon múlt, hogy nem szerezte meg a vezetést a találkozó első öt percében. A kilencedik percben viszont már nem kegyelmeztek a katalánok. Messi tizenhat méterről leadott lövése megpattant egy védő lábán, így Esteban csak belekotorni tudott a labdába, ami végül a kapu bal oldalában kötött ki. 1-0. Gyakorlatilag a következő támadásból növelte is előnyét a bajnok. Xavi vezette rá a védelemre a labdát, majd Villa elé passzolt, aki a tizenhatos bal oldalán egy csel után a bal alsóba helyezett. 2-0. Kísértetiesen hasonlított a mérkőzés az őszi 8-0-val végződött találkozóhoz. A kérdés adott volt, vajon összetörik az Almería? A válasz egyértelműen nem volt, hiszen a kék-fehérben futballozó vendégek komoly helyzeteket alakítottak ki a Barca kapuja előtt. Nyílt támadójátékukat azonban a 16. percben újabb góllal büntette a katalán alakulat. Egy villámgyors kontra végén Iniesta Messihez passzolt, aki megszerezte mai második találatát is. Ezután a csodálatos gól után már 3-0 állt az eredményjelzőn. A harmadik bekapott gól után visszahúzódott térfelére az Almería és nem próbált meg kamikáze akciókat vezetni. A Barca nyugodtan járatta a labdát és kis területen is könnyedén dolgozott ki helyzeteket. Nagyon érett a negyedik gól, amit a 31. percben Pedro meg is szerzett. Egy jobb oldali szabadrúgást veszélyes helyről végezhetett el Xavi, amire Pedro remekül érkezett és a hosszúba fejelt. 4-0.

A fordulás után semmit sem változott a játék képe, de sajnos az eredmény sem. Annak, hogy 4-0 maradt az állás a vendégek örülhettek, hiszen kapusuk, Esteban parádés védésekkel óvta csapata kapuját. A 89. percben a csereként harcba küldött Keita bevette a remekül teljesítő Esteban kapuját, amivel kialakította az 5-0-s végeredményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése