2011. január 24., hétfő

Primera División 20. forduló

A Barcának a Racing sem jelentett akadályt

BARCELONA-RACING SANTANDER 3-0 (2-0)

Barcelona, Nou Camp, vezette: Iglesias Villanueva.
BARCELONA: Valdés - Adriano, Maxwell, Puyol (Piqué, 46.), Abidal - Xavi (Keita, 69.), Busquets, Iniesta - Pedro (Bojan, 82.), Messi, Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Oier, Piqué, G. Milito, Keita, Mascherano, Afellay, Krkic.
RACING: Tono - Francis, Henrique, Torrejón, Christian - Kennedy (Arana, 60.), Lacen, Colsa, Cisma (Ariel, 67.) - Adrián, Rosenberg (Luque, 75.). Vezetőedző: Miguel Angel Portugal.
Cserepad: Mario, Osmar, Ramón Arcas, Luque, Arana, Iván Bolado, Ariel.
Gólszerző: Pedro (2.), Messi (33. - 11-esből), Iniesta (56.)

Hét közben a katalánok vereséget szenvedtek a kupában a Betistől a tét nélküli visszavágón, de ezt a luxust már a bajnokságban nem engedhették meg maguknak. Ennek megfelelően már a második percben megszerezték a vezetést, Messi a balszélről cselezett befelé, majd beadta a labdát, amit Pedro mellel továbbított a kapuba. (1-0) ”Pedrito”-nak ez volt sorozatban az ötödik mérkőzése, amin gólt szerzett. A 3. percben a Racing is veszélyeztetett, de a szabadrúgás elkerülte a kaput. A 11. percben Pedro passza után Messi talált a vendég kapuba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A 16. percben Rosenberg próbálta bevenni Valdes hálóját, sikertelenül. A 27. percben egy beadás után Messi estében rúgta kapura a labdát, Tono lábbal hárított, majd a kipattanót Puyol hagyta ki. A 32. percben Villa büntetőt harcolt ki, melyhez Lionel Messi állt oda. Hét közben kihagyott egy tizenegyest, de ezúttal sikeresen értékesítette azt. (2-0) A 45. percben Adrián dolgoztatta meg Valdest, fejesét csak nagy bravúrral tudta hárítani a katalán hálóőr.

A második félidőt már támadóbban kezdte a Racing, de Adrián lövése kapu fölé szállt. Az 55. percben amolyan ”futsalos” gólt szerzetek a gránátvörös-kékek, Villa passzát Pedro sarokkal készítette le Iniestának, aki kapásból a hálóba talált. (3-0) A 72. percben Villa szerezhette volna meg a negyedik találatot, de Tono lábbal újfent bravúrosan védett.
A mérkőzésről elmondhatjuk, hogy a Racingnak is meg voltak a lehetőségei, de Valdésnek amikor játékba kellett avatkoznia, bravúrosan védett. Ugyanezt elmondhatjuk a vendégek hálóőréről, Tonoról is, hiszen ha egy-egy helyzetnél nem mutat be óriási védéseket, akkor a katalánok még több góllal is nyerhettek volna. Az összecsapás hangulatát jellemzi, hogy Iglesias Villanuevának nem kellett sárga laphoz nyúlnia fegyelmezés miatt.

Benzema góllal üzent a kétkedőknek

REAL MADRID-MALLORCA 1-0 (0-0)

Madrid, Bernabéu-stadion, vezette: Iturralde González.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo - Granero (Lass, 64.), Gago (X. Alonso, 46.) - Di María, Kaká (Özil, 46.), Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
Cserék: Adán - kapus, Garay, Lass, X. Alonso, P. León, Canales, Özil.
MALLORCA: Dudu - Ratinho, Nunes, Ramis, Kevin - Joao, Tejera - Nsue, Castro, Pereira - Webó. Vezetőedző: Michael Laudrup.
Cserék: Lux - kapus, Crespí, Tuni, Cavenaghi, Sergi, Rubén, Ayozé.
Gólszerző: Benzema (61.)
Sárga lap: Ramos (33.), Granero (55.), Lass (84.), ill. Nsue (28.), Tejera (43.), Nunes (84.)

A Real Madrid múlt héten csak szenvedett a bennmaradásért küzdő Almería otthonában, és végül csak 1–1-es döntetlent játszott, ám az Atlético elleni hétközi kupasiker (a „királyi gárda" 1–0-ra nyert és kettősgyőzelemmel jutott a Király-kupa elődöntőjébe) után a Real szurkolói joggal bízhattak abban, hogy a Mallorca legyőzése hazai pályán nem okoz gondot. Ehhez képest a madridiak az első félidőben – jelentős mezőnyfölényük ellenére – még csak helyzetig se nagyon jutottak el. A legveszélyesebb akciót a 31. percben vezették a hazaiak, amikor Cristiano Ronaldo passzából a bal szélen felfutó Marcelo lőhetett kapura, de Nunes blokkolta a kísérletet. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Sergio Ramos veszélyes játékért sárga lapot kapott, és mivel ez az ötödik sárgája az idényben, ezért a következő fordulóban nem játszhat.

Azt túlzás lenne állítani, hogy a második félidőben jobban játszott volna a Real – továbbra is erőlködtek a hazaiak –, de a korábban sokat kritizált Karim Benzema villanása eldöntötte a három pont sorsát. A francia csatár az Esteban Granerótól kapott labdával lépett ki, a tizenhatos vonalán csinált egy jó cselt, majd a jobb alsó sarokba lőtt. A hajrában Cristiano Ronaldo előbb szabadrúgásból, majd fejjel veszélyeztetett (az előbbi kísérlet a kapu mellé, utóbbi pedig a kapufát érintve fölé szállt) és Benzemának is volt még egy lehetősége (a kifutó kapusba lőtt), sőt, a hajrában még Iker Casillasnak kellett hárítania Webó lövését.

További eredmények:
Sevilla - Levante 4–1
Valencia - Málaga 4–3
Almería - Osasuna 3–2
Getafe - Espanyol 1–3
Gijón - Atl. Madrid 1–0
Zaragoza - Deportivo 1–0
Villarreal - Real Sociedad 2–1


Puskás- és Hidegkuti-emléktáblát avatott Kairóban Orbán Viktor

Az Aranycsapat egykori két legendás labdarúgójának, Puskás Ferencnek és Hidegkuti Nándornak az emléktábláját avatta fel Orbán Viktor vasárnap Kairóban, az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség székházánál.
Teljes cikk: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése