2011. január 12., szerda

Sajtóvisszhangok a FIFA gála után

Nyugat-Európa dühös Messi győzelme miatt

A spanyol sajtó értetlenül áll az Aranylabda-szavazás eredménye előtt, és a világbajnokok lenézésével vádolja a FIFA-t. Olaszországban hasonló reakciót váltott ki Lionel Messi sikere, de a franciák is kétségbe vonják a döntés jogosságát. Anglia közönyös.
A Marca nekiesett Sepp Blatter FIFA-elnöknek, aki a vezető spanyol sportlap szerint betegesen undorodik mindentől, ami spanyol. Úgy véli, a 2018-as vb-helyszínről történt szavazás is ezt támasztja alá, amelyen lesöpörték az asztalról a portugál-spanyol közös kandidálást. A Marcát az sem vigasztalja, hogy hat spanyol került be a FIFA Év Csapatába, és haragját csak tovább szította, hogy a legjobb edzőnek nem a vb-győztes Vicente Del Bosquét, hanem José Mourinhót választották.
A szintén madridi AS „Spanyolország dühös” címmel jelent meg, és két óriás, valamint egy antispanyol vetélkedéseként írta le a végső párharcot.
A katalán Sport és El Mundo Deportivo elsősorban amiatt lelkendezik, hogy az első háromban csak Barcelona-játékos szerepelt, de halkan megjegyzi, vitatható a végső sorrend.

Teljes cikk: sporthirado.hu

Casillas: A spanyol nép csalódott

A saját gondolatait fogalmazta meg, de egyben általánosított is Iker Casillas, a Real Madrid labdarúgócsapatának világbajnok kapusa a FIFA Aranylabda átadását követően, amikor azt mondta: csalódott a spanyol nép, hogy továbbra is Luis Suárez maradt az egyetlen, aki született spanyolként eddig kiérdemelte a sportág legrangosabb egyéni elismerését. „A spanyol nép most egy kicsit csalódott – nyilatkozta Casillas, aki az Év csapatában helyet kapva szintén aktív résztvevője volt a zürichi gálának. – Én is szerettem volna, ha Andrés vagy Xavi győz, de a spanyol labdarúgók a jövőben is küzdenek majd azért, hogy egy nap legyen új aranylabdásunk Luis Suárez után."
Azt a madridi alakulat és a spanyol válogatott csapatkapitánya is elismerte: Messi nem érdemtelenül lett első. „Messi pályán nyújtott teljesítménye a mérlegre helyezve több mint Iniestáé vagy éppen Xavié. Leo, Cristiano Ronaldóval együtt, a legjobb a világon."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése