2011. január 21., péntek

Király Kupa negyeddöntő - 2. rész

Kettős győzelemmel elődöntőben a Real

ATLÉTICO MADRID-REAL MADRID 0-1 (0-1) - össz.: 1-4

Madrid, Vicente Calderón Stadion, vezette: Turienzo Álvarez.
ATLÉTICO MADRID: De Gea - Valera, Ujfalusi, L. Perea, Filipe - Assuncao, Tiago (Juanfran, 67.), Elías - Reyes (D. Costa, 26.), Mérida (A. Perea, 75.), Forlán. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.
Kispad: Joel - kapus, Domínguez, Godín, Koke, Juanfran, A. Perea, D. Costa.
REAL MADRID: Casillas - S. Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa - X. Alonso, Khedira (Gago, 83.) - Di María (Granero, 69.), Özil (Kaká, 75.), Marcelo - C. Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho.
Kispad: Adán - kapus, Garay, Gago, Granero, Canales, Kaká, Benzema.
Gólszerző: Ronaldo (23.)
Sárga lap: Mérida (33.), Juanfran (72.), D. Costa (89.), ill. Arbeloa (21.), Marcelo (45.), Ronaldo (56.), Ramos (74.), Gago (90.), Albiol (90+1.)

Az első percekben az Atletico kezdeményezett, a Real kontrákra volt berendezkedve. Negyedóra elteltével Casillas ügyetlen megmozdulása jelentett csak igazi izgalmat: sikerült belerúgnia a labdát a rárontó támadóba, de szerencséjére a labda kifele pörgött, nem a kapuba. A 23. percben a nagy semmiből gólt szerzett a Real Madrid! Xabi Alonso játszotta ki a labdát Ramosnak a szélre, aki centerezett, a labda megpattant és így pont C. Ronaldo elé (ki más elé, persze) gurult, aki bevágta azt a jobb felsőbe. 0-1 ezzel a madridi derbin! Reyes a 25. percben ismét a földre került (harmadjára a mérkőzésen) de ezúttal már le is kellett cserélni, Diego Costa lépett a spanyol szélső helyére. A bekapott gól után az Atletico nem igazán tudott mit kezdeni a szituációval, így szépen figyelte, ahogy a Real járatta a labdát a félidő további részében.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az Atletico támadgatott, a Real passzolgatott. Hirtelen aztán helyzeteket is kezdett kidolgozni az Atletico! Az 50. percben Forlán passzából Fran Merida próbálkozhatott, de nem helyezett elég ügyesen. Pár perccel később az uruguayi került lövőhelyzetbe, de szintén nem járt sikerrel. A madridiak érezhetően visszavettek a 4-1-es összesített eredmény tudatában, és nem nagyon erőltették a támadást a második félidőben. A 64. minutumban Asuncao távoli lövését kellett biztosítania Casillasnak. A következő tíz perc a cserékről szólt, pályán találta magát Juanfran, Granero, majd Kaká is. Juanfran ha már beállt, bemutatott egy pár alattomos belépőt, előbb Alonsót, majd Khedirát gyalulta le. A végén még Diego Costa keménykedett sikertelenül, valamint egy ügyes kombináció után majdnem megrúgta második gólját Ronaldo, de csak majdnem. A végeredmény 0-1, a vérszegény Atletico Madridot fél gőzzel is megverte a szintén túl sokat nem mutató Real, de így is kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol a címvédő Sevillával találkozik január végén.

Kikapott a Barca a kupában, de továbbjutott

REAL BETIS (II.)-BARCELONA 3-1 (3-1) (össz.: Barcelona - Betis 6-3)

Sevilla, Benito Villamarín. Vezette: Clos Gómez
REAL BETIS: Casto - Isidoro, Roversio, Belenguer, Nacho - Sevilla, Arzu, Iriney (Canas 61.), Ezequiel (Vega 65.) - Pereira, Molina (Israel 79.). Vezetőedző: Josep Mel. Kispad: R. Castro, Canas, Juande, Razak, Juanma, Rodri, Vega.
BARCELONA: Pinto - Adriano, Piqué, Milito, Maxwell - Mascherano, Xavi (Busquets 78.), Keita, Afellay (Abidal 78.) - Bojan (Jeffren 85.), Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Valdés, Abidal, Bartra, Busquets, Iniesta, Villa, Jeffren.
Gólszerző: Molina (2., 7., Arzu 45+2.), ill. Messi (37.)
Sárga lap: Isidoro (53.), Pereira (78.), ill. Adriano (30.)

A lehető legrosszabb forgatókönyv szerint kezdődött az összecsapás barcelonai szempontból, hiszen már a második percben megszerezte a vezetést a Betis. Egy szabarúgás után az erősen belőtt labdát Molina passzolta a kapuba két méterről. (1-0) A 7. percben a második lehetőségét is gólra váltották a zöld-fehérek, egy kiugratás után ismét Molina mattolta Pintót.(2-0) A Barcelona első helyzetére a 13. percig kellett várni, ekkor Keita unta meg a tologatást, és messziről lőtt kapura, de a hazai kapus magabiztosan fogta a labdát. Katalán oldalról a legveszélyesebb játékosnak Afellay bizonyult, többször is próbálkozott távoli lövésekkel, de Casto mindig védeni tudott. A 38. percben azonban villant az Aranylabdás, egy szóló után Messi Casto lábai között gurította a labdát a hálóba. (2-1) Az első félidő vége előtt újra hazai gólnak örülhettek a Betis szurkolók, a 46. percben Arzu növelte ismét kétgólosra a sevillaiak előnyét. Milito fejelte rossz helyre a labdát egy szabadrúgás után, amit Arzu háttal állva a kapunak lőtte be. (3-1)

A második játékrészben a csapatok már nem tudtak módosítani az álláson, de az 54. percben Leo Messi kihagyott egy büntetőt, valamint a 67. percben a hazaiaktól Nacho találta el a kapufát. A Barcelona könnyelmű, sokszor pontatlan játékkal szenvedett megérdemelt vereséget a Betis ellen, de az első mérkőzésen összeszedett előny tudatában megengedhették maguknak, hogy ne a legkomolyabban álljanak ehhez a mérkőzéshez. A veretlenségi széria megszakadt, valamint felettébb különösnek számított, hogy a katalánok mérkőzésén nem a gránátvörös-kéknek szólt az ollézás. Nagyot küzdött a sevillai alakulat, amennyiben biztossá válik a feljutásuk, jövőre komolyan lehet velük számolni a spanyol első osztályban.

A negyeddöntők további eredményei:
Sevilla-Villarreal 3-0
Továbjutott: Sevilla 6-3-mal
Deportivo La Coruna-Almería 2-3
Továbbjutott: Almería 4-2-vel

Az elődöntők párosításai:
Sevilla - Real Madrid
Almería - FC Barcelona

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése