2011. január 10., hétfő

Primera División 18. forduló

Őrületes csatát nyert a Real Madrid

REAL MADRID-VILLARREAL 4-2 (2-2)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, vezette: David Fernández Borbalán.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Albiol (Kaká, 70.), Carvalho, Marcelo - Lass (Khedira, 46.), Xabi Alonso - Ronaldo, Özil, Di María - Benzema (Gago, 81.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adán, Garay, Khedira, Gago, Granero, Pedro León, Kaká.
VILLARREAL: Diego López - Ángel (Mario, 62.), Gonzalo, Catalá, Capdevila - Cazorla, Bruno, Borja Valero, Cani (Oriol, 73.) - Rossi, Marco Ruben (Musacchio, 66.). Vezetőedző: Juan Carlos Garrido.
Cserepad: J. Carlos, Oriol, Musacchio, Matilla, Mario, Montero, Altidore.
Gólszerző: C. Ronaldo (9., 45+1., 79.), Kaká (82.), ill. Cani (7.), Ruben (18.)
Sárga lap: Benzema (49.), Alonso (72.), Di María (78.), ill. Ángel (52.), Cazorla (76.), Bruno (78.), Capdevila (81.)

Az 1. percben meghűlt a vér a királyi erekben: Cazorla juttathatta volna vezetéshez a vendégeket, hogy a mondatrész feltételes módban marad, az Sergio Ramosnak köszönhető, aki döntő pillanatban mentett. A 7. percben aztán már nem volt pardon. Cani indította az akciót, a labda Cazorla-Rossi érintéssel visszakerült hozzá és a középpályás parádés gólt akasztott Casillas kapujába. 0–1. Mire feljegyeztük a találatot, máris jött az egyenlítés. A 9. percben Benzema ugratta ki Özilt, aki Cristiano Ronaldo elé tálalt, a portugál zseni pedig értékesített. 1–1. Soha rosszabb kezdést! A 14. percben Marco Rubennek volt nagy helyzete, de kimaradt. Ezekben a percekben nagyon jó a Villarreal! Hamar meg is lett az eredménye a vendég nyomásnak. Újabb pislogás, s az eredményjelző máris változott. Tegyük hozzá, Garrido mester legnagyobb örömére. A 18. percben Ruben kapott forintos labdát és elegánsan, Casillas felett lágyan átemelve megszerezte csapata második találatát. 1–2. Már szinte az öltőzőben voltak a játékosok, amikor egy szabadrúgást követően a Real Madrid ismét egyenlített. Nem fogják kitalálni, ki volt eredményes: amit Xabi Alonso betekert, azt Cristiano Ronaldo befejelt. 2–2.

A fordulás után sem változott a játék képe, a Villarreal ügyesen tartotta a labdát, a Real Madrid csak inkább kontrázott. A 49. percben egy ilyen megugrás után Benzema dönthetett volna, ám nem tette, így az eredmény nem változott. Az első negyed óra után aztán a Real kapuja elé szegezte a vendégeket. A 65. percben CR7 újra lecsaphatott volna, de elpepecselte az egy az egyben szituációt. A Villarreal erejéből ekkorra már csak a hősies védekezésre tellett. A sárgák csak pillanatokra tudták magukénak a labdát, nagyon elfáradtak. A Realból Di María és Ronaldo kergette többször őrületbe az ellent, de próbálkozásaik utolsó mozaikkockájába mindig hiba csúszott. A 68. percben, jobb oldali akció után Benzema a rövid lécet forgácsolta szét. Mourinho szinte felrobban. Tény, a francia nem tud élni a lehetőségeivel… A 79. percben egy kapu előtti kavarodás után azonban CR7 újra lecsapott, előny először a meccsen a Realnál. 3–2. A Villarrealt összetörte a gól, egyből jött is a következő. Ronaldo most előkészített, mesteri centerezésére a csereként beállt Kaká érkezett. 4–2. Eldőlt. A brazil találatával kialakult a végeredmény.
Hatalmas csatában, kétszer vert helyzetből felállva, CR7 három góljának köszönhetően a Bernabéuban tartotta a három pontot a Real, amelyet nagyon megizzasztott a lelkesen és szimpatikusan játszó Villarreal. Az eredmény ellenére Mourinhónak több szerénységet, Garridónak pedig több magabiztosságot kívánunk.

Nehéz kezdés után magabiztos Barca-győzelem

DEPORTIVO-BARCELONA 0-4 (0-1)
La Coruna, Riazor, vezette: Delgado Ferreiro.
DEPORTIVO: Aranzubia - Laure, Colotto, Lopo, M. Pablo - R. Pérez, Tomás - Saúl (Valerón, 55.), J. Domínguez (P. Álvarez, 79.), Desmarets (Rindaroy, 70.) - Adrián. Vezetőedző: Miguel Ángel Lotina.
Cserék: Manu - kapus, Rindaroy, Rochela, Aythami, Valerón, P. Álvarez, Lasszad.
BARCELONA: Valdés - Adriano, Piqué, Puyol, Abidal - Keita, Mascherano, Iniesta (Thiago, 82.) - Messi, Villa (Bojan, 70.), Pedro (Iniesta, 82.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserék: Pinto - kapus, D. Alves, Afellay, Thiago, Busquets, Xavi, Bojan.
Gólszerző: Villa (26.), Messi (52.), Iniesta (80.), Pedro (81.)
Sárga lap: R. Pérez (50.)

A Barcelona kissé felforgatott kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek, hiszen Xavi, Alves és Busquets is csak a kispadon foglalt helyet. Hétközben mind a két csapat továbbjutott a Spanyol Kupában, a Deportivo hosszabbításra is kényszerült, de a fáradtság nem látszott a La Corunaiakon. A mérkőzés első komoly helyzetére a 26. percig kellett várni, Mascherano passzolt Messihez, aki befelé indulva szöktette Villát és a világbajnok támadó Aranzubia lábai között a kapuba gurított. 0-1! A hazaiak a Bilbaóhoz hasonló szervezett védekezést mutattak be, amint támadásba lendültek a katalánok, egyből „felhúzták a falat” a kapujuk előtt és ha kellett, minden játékosuk a saját térfelükön tartózkodott. A 38. percben azonban újabb gólt ünnepelhettek volna a vendégek, hiszen Abibal meglepetésre a hétközi gólja után újra betalált, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A Deportivo első helyzetére a 40. percben került sor, Perez vállalkozott lövésre 20 méterről, de labdája elkerülte Valdés kapuját.

A második félidő elején hamar gólt szerzett a Barcelona, Messi talált a kapuba szabadrúgásból az 52. percben. 0-2! Újabb gólhelyzetet a 80. percig nem tudtak kialakítani a felek, de ekkor Iniesta a bal oldalról húzott befelé, majd a tizenhatos vonaláról a hosszú sarokba helyezte a labdát! 0-3! Nem kellett sokat várni a következő találatra, hiszen a 84. percben Messi passza után Pedro emelt kapuba a kimozduló kapus felett. 0-4! A 87. percben újabb lehetőség adódott a gólszerzésre a gránátvörös-kékeknek, de Messi szólója után Aranzubia védett szerencsésen. A 91. percben óriási lehetőség adódott Adrián előtt, de Valdés nagyot védett, így nem sikerült a szépítés a hazaiaknak.
Kilencedik mérkőzését is megnyerte idegenben a Barcelona, míg Villa találata a 150. gólja volt a bajnokságban.

További eredmények:
Málaga - Ath. Bilbao 1–1
Real Sociedad - Sevilla 2–3
Espanyol - Zaragoza 4–0
Mallorca - Almería 4–1
Osasuna - Getafe 0–0
Racing - Gijón 1–1
Levante - Valencia 0–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése