2011. január 4., kedd

Primera División 17. forduló

A vártnál jobban megizzadt a Barcelona a Levante ellen

BARCELONA-LEVANTE 2-1 (0-0)
Barcelona, Nou Camp, vezette: Miguel Ángel Pérez Lasa.
BARCELONA: Valdés - Alves, Busquets, Abidal, Maxwell (G. Milito, 77.) - Mascherano (Thiago Alcántara, 49.), Xavi, Iniesta - Pedro, Krkic (Keita, 65.), Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Pinto, Keita, Adriano, Thiago, V.Vázquez, G. Milito, Bartra.
LEVANTE: M. Reina - Cerra, Robusté, Nano, Del Horno - Xavi Torres, Gorka Larrea, Pallardó - Xisco Nadal (Valdo, 71.), Juanlu (Xisco Munoz, 72.) - Rafa Jordá (Stuani, 71.). Vezetőedző: Luis García Plaza.
Cserepad: Munúa, Ballesteros, Sergio, Xisco Muñoz, Rubén, Stuani.
Gólszerző: Pedro (47., 59.), ill. Stuani (80.)
Sárga lap: Xavi (89.)

Az újév első bajnokiján a bajnoki címvédő sokáig nem talált fogást jól szervezett ellenfelén, ezért az első félidőben nem is láthattak gólt a Nou Campba kilátogatók. A Barcelona hiába játszott mezőnyfölényben, igazán komoly lehetőséget sokáig nem tudott kialakítani a Levante kapuja előtt, mi több, a vendégek egy alkalommal csak a játékvezető tévedése miatt nem jöhettek tizenegyessel: a 24. percben Abidal a tizenhatoson belül kihúzta Juanlu lábát, a jogos büntető azonban elmaradt.

A szünet után a Barcelona megpróbálta gyorsabban járatni a labdát, az erőfeszítéseket pedig hamar siker is koronázta: alig telt el három perc a második félidőből, amikor Dani Alves átadása után Pedro lőtt Reina kapujába, amivel a Barcelonának végre sikerült feltörnie a Levante falát. (1-0) Nem sokkal később másodszor is eredményes volt a katalán együttes, ismét villant Pedro, aki újra Alves centerezését lőtte - ezúttal kapásból - a Levante kapujába. (2-0)
A második találat megszerzése után a Barcelonának megvoltak a lehetőségei, hogy újabb gólt vagy gólokat szerezzen, de fejben talán kiengedett Pep Guardiola legénysége, így a végjátékban már csak egy Levante gólt láthatott a közönség. De legalább nem akármilyet, a 80. percben a csereként pályára lépő Valdo felívelt labdáját a szintén nem rég beküldött Stuani állítgatás nélkül, a levegőből bombázta Valdés kapujába, a meccs legszebb jelenetét szolgáltatva ezzel. (2-1) Amennyiben nem a Barcelona a „szenvedő fél”, feltehetően vagy 80 ezren tapsoltak volna a bravúros technikai megoldás láttán... Az utolsó percekben a Levante mindent elkövetett az egyenlítésért, de komolyabb helyzetet már nem tudott kialakítani, így a Barcelona takaréklángon is otthon tartotta a három pontot.




A Real nehezen húzta be a madridi presztízscsatát

GETAFE-REAL MADRID 2-3 (1-2)
Madrid, Coliseo Alfonso Pérez. Vezette: Undiano Mallenco.
GETAFE: Codina - Miguel Torres, 'Cata' Díaz, Rafa, Mané - Pedro Ríos (Albín 47.), D. Boateng, Parejo, Gavilán (Casquero 67.) - Manu (Mosquera 77.), Miku. Vezetőedző: Míchel. Cserepad: Ustari, Arizmendi, Albín, Mosquera, Casquero, Kas, Pintos.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo - Lass (Khedira 46.), Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Özil (Garay 86.), Di María - Benzema (Kaká 76.). Vezetőedző: José Mourinho. Cserepad: Adán, Gago, Granero, Kaká, Khedira, León, Garay.
Gólszerző: Parejo (29.), Albín (85.), ill. Ronaldo (11., 57.), Özil (19.)
Sárga lap: D. Boateng (16.), Cata Díaz (20.), Parejo (40.), Miku (59.), ill. L. Diarra (27.), Arbeloa (47.), Khedira (51.), Di María (55.)
Piros lap: Arbeloa (82.)


Előzetesen nem hittük volna, de végül nem telt meg a Coliseum stadion a Getafe–Real Madrid összecsapásra. Akik megjelentek, élőben láthatták, amint előbb CR7, majd Di María ráhozza a frászt a hazai védelemre, ám az ígéretes lehetőségek nem fejeződtek be góllal. A 11. percben megszerezte a vezetést a Real! Dí María harcolt ki tizenegyest, amit Cristiano Ronaldo értékesített. 0–1. Nem telt bele sok, máris jött a következő. A 19. percben újra az argentin szélső volt a főszereplő, most mesterien ugratta ki Özilt, aki nem hibázott. 0–2. A Real elkényelmesedett, rá is fizetett egyből a lazaságra. A 29. percben Parejo lépett ki Arbeloát és Lasst faképnél hagyva, majd hatalmas gólt akasztott Casillas kapujába. 1–2. Qué golazo!! A Madridnak még volt két ígéretes lehetősége, de az eredmény az első félidőben már nem változott.

A fordulás után is a Real irányított, s a fölény hamar meghozta gyümölcsét. Az 57. percben Codina rosszul tisztázott, a labda Özilhez került, aki Benzemát hozta játékba. A francia nem színezte tovább, hanem önzetlenül hagyta, hogy Cristiano Ronaldo fejezze be az akciót. 1–3. A 64. percben egy Getafe-szögletből Real-kontra indult, amelyet a végén Benzema és Dí Maria elügyetlenkedett. Három perccel később Benzema a lécet forgácsolta szét lövésével. Ezekben a percekben a Getafe nagy nyomás alá került, a Real azonban nem tudta növelni az előnyét, sőt, a 81. percben emberhátrányba került. Arbeloa második sárga lapja után mehetett zuhanyozni. Alighogy lesétált a gyepről, gólra váltotta a létszámfölényét a Getafe. A 85. percben Mané centerezett, Marcelo szerencsétlenkedett, Albín meg köszönte és büntetett. 2–3. A hosszabbításban még a csereként beálló Kakának volt egy ígéretes helyzete, de lövése nem talált kaput.
A Real Madrid emberhátrányban harcolta ki a három pontot a Coliseum stadionban, ahol a hazaiak az utolsó percig becsülettel küzdöttek. A Real tapad a Barcelonára, a Getafe vereségével is maradt a középmezőny élén.




További eredmények:
Ath. Bilbao - Deportivo 1–2
Gijón - Málaga 1–2
Sevilla - Osasuna 1–0
Valencia - Espanyol 2–1
Atl. Madrid - Racing 0–0
Mallorca - Hércules CF 3–0
Villarreal - Almería 2–0
Zaragoza - Real Sociedad 2–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése