2011. január 31., hétfő

Primera División 21. forduló

Győzelmével új rekordot állított fel a Barca

Hércules Alicante-FC Barcelona 0-3 (0-1)

Alicante, vezette: Fernández Borbalan‎
Hércules: Calatayud - Cortés, Sarr, Rodríguez, Pena - Fritzler (Farinós 69.), Aguilar - Kiko (Cristian 63.), Valdez (Portillo 80.), Tote - Trezeguet, kispad: Alba (kapus), Portillo, Rufete, Farinós, Velthuizen, Sendoa, Cristian, vezetőedző: Esteban Vigo
FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Abidal, Maxwell - Xavi (Keita 88.) Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa (Nolito 88.), kispad: Pinto (kapus), Nolito, Keita, Afellay, G. Milito, Mascherano, Adriano, vezetőedző: Josep Guardiola
Gólszerző: Pedro (43.), Messi (87., 89.)
Sárga lap: Aguilar (33.), Farinós (77., 85.) ill. Dani Alves (83.)
Piros lap: Farinós (85.)

Már a mérkőzés előtt arról cikkezett a sajtó, hogy amennyiben nyer a Barcelona, akkor megdönti a Real Madrid 1960/61-es győzelmi sorozatát. Akkor a Puskás vezette Madrid sorozatban 14 mérkőzést nyert meg, a katalánoknak ez lehetett a 15.

Az első komolyabb helyzet a Barcelona előtt akadt a 8. percben, Villa ugratta ki Messit, de kapu mellé lőtt az argentin. A 15. percben Pedro lőtt messziről, de a hazai kapus ujjheggyel kapu felé tornázta a labdát. A 20. percben a Hercules megszerezhette volna a vezetést, Valdez fejelte le a labdát, de Trezeguet suta mozdulattal a kapu mellé lőtt. A 43. percben azonban Pedro révén vezetést szereztek a katalánok, Pedro a tizenhatoson belül vette át a labdát, és erőből a kapuba bombázott.
A második játékrészben ismét fegyelmezetten védekeztek a hazaiak, támadásban egyedül Valdez jeleskedett, az 55. percben hagyott ki egy ziccert. A 65. percben Pedro újra a kapuba talált, de les címén nem adta meg a játékvezető. A 76. percben Calatayud tornázott nagyot, Messi lövését védte bravúrral. A 84. percben piros lapért kellett nyúlnia a játékvezetőnek, a csereként beálló Farinós kaszálta el Busquetset. Úgy tűnt, hogy egy gólos katalán győzelemmel ér véget a mérkőzés, de a 86. és a 88. percben Messi gondoskodott róla, hogy háromgólosra nőjön a különbség. Messi ezzel a szezonban megszerezte 36. és 37. találatát is. Sokáig úgy tűnt, hogy fegyelmezett védekezésével, és letámadásaival meg tudja szorongatni az alicanteti alakulat a katalán sztárgárdát, de a gránátvörös-kékek közepes játékkal is meg tudták szerezni magabiztosan a három pontot.
A Barcelona ezzel új rekordot állított be, sorozatban a 15. mérkőzését is megnyerte, valamint 7 pontosra növelte előnyét a tabellán.

Az Osasunaé lett a Real Madrid skalpja

OSASUNA-REAL MADRID 1-0 (0-0)

Pamplona, Reyno de Navarra. Vezette: Muniz Fernández
OSASUNA: Ricardo - Damiá, Sergio, Flano, Nelson - Punal, Soriano (Vadócz 46.), Coro (Calleja 93.), Camunas - Aranda, Pandiani (Lolo 83.). Vezetőedző: José Antonio Camacho. Kispad: Riesgo, Josetxo, Oier, Lolo, Calleja, Vadócz, Lekic.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Albiol (Kaká 65.), Carvalho, Arbeloa - Lass (Alonso 65.), Khedira - Di María (Adebayor 65.), Özil, Ronaldo, Benzema. Vezetőedző: José Mourinho. Kispad: Adán, Garay, Pedro León, Granero, Kaká, Xabi Alonso, Adebayor.
Gólszerző: Camunas (62.)
Sárga lap: Lass (8.), Soriano (15.), Coro (17.), Damia (51.), Aranda (67.), Punal (70.), Ricardo (74.), Vadócz (89.) ill. Ramos (87.), Khedira (90.)

Az első félidőben a Real Madrid próbálkozott többet, de Pandiani révén a hazaiaknak is volt helyzetük. Ennyit lehet mondani a lélektelen játékról, ami az első játékrészt jellemezte.
A második félidőre Camacho beküldte Vadócz Krisztiánt, az Osasuna pedig igyekezett fogást találni nagynevű ellenfelén. Ez a 62. percben sikerült is, Camunas tökéletes ütemben kapott labdát és Casillas mellett, a kapufa segítségével a hálóba lőtt. 1-0 A gól után nem sokkal Mourinho hármas cserével próbálta felrázni a vendégek támadójátékát, egyre jobban nyomott is a Real, de a hazaiak állták a sarat. Sőt, a 84. percben Vadócz gólt is szerezhetett volna, de lövését blokkolta a bevetődő Arbeloa. Az eredmény már nem változott, a Real Madrid vereségével hétpontos hátrányba került a listavezető Barcelonával szemben.

További eredmények:
Levante - Getafe 2–0
Málaga - Zaragoza 1–2
Mallorca - Gijón 0–4
Real Sociedad - Almería 2–0
Deportivo - Sevilla 3–3
Atl. Madrid - Ath. Bilbao 0–2
Espanyol - Villarreal 0–1

2011. január 27., csütörtök

Király kupa elődöntő - 1. rész

A Real nyerte a háború első felvonását

Sevilla – Real Madrid 0-1 (0-1)
Ramon Sanchez Pizjuan Stadion. Vezette: Undiano Mallenco.
Sevilla: Palop – Sanchez (Caceres 16.), Alexis, Escude, Navarro – Navas, Zokora, Romaric (Renato (51.), Perotti –Kanoute, Luis Fabiano (Negredo 75.)
Madrid: Casillas – Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeola – Khedira, Diarra (Marcelo 56.), Alonso – Özil (Granero 85.), Benzema (Di Maria 68.), C. Ronaldo
Gólszerző: Benzema (17.)
Sárga lapok: Luis Fabiano (21.), Zokora (46.), Alexis (49.), Navarro (84.) ill.: Diarra (8.), Arbeola (32.), Khedira (58.), C. Ronaldo (58.), Ramos (90.)

A mérkőzés első bő negyedórájában igen kemény játékot láthattak a nézők. Volt könyöklés, kemény belépő és sérülés is. Egy rangadó akkor jó, ha gól is születik. Nem is kellett rá sokat várni, hiszen a bizonyítási kényszer alatt futballozó Benzema a hazai térfél közepén megindult, kicselezett két védőt, végül az ötös sarkához érve a jobb alsóba helyezett. 0-1. A Sevilla nem adta fel, és meg is próbálta átvenni a mérkőzés irányítását. A Real tudatosan átadta a területet a piros-fehéreknek. A hazai drukkerek háborús hangulatban biztatták kedvenceiknek, akik szemmel láthatóan nem találták a fogást a királyi gárdán. A Real veszélyes, de eredménytelen kontrákat vezetett. Nagyon úgy tűnt, hogy előnnyel mehet a szünetre a Madrid, de az első félidő ráadásában Luis Fabiano a leshatáron remek labdát kapott, majd Casillast is kicselezte. Ám lövését Arbeola becsúszva blokkolta és a gólvonalról kipöccintette, így a visszazáró madridiak tisztázni tudtak. Az eset után végül szöglettel – és heves reklamálással – jöhetett a Sevilla. A lefújás után a játékvezetői hármast a rendezők segítették az öltözőbe, mivel nem nőtt a népszerűségük a hazai nézők körében. Pedig az ítélet nagyon úgy tűnt, hogy jó volt…

Nagyon paprikás hangulat uralkodott a pályán a fordulás után. Cristiano Ronaldót hat perc alatt háromszor is buktatták, amiért előbb Zokora, később Alexis is jogos sárgát kapott. A Sevilla másodszor is cserére kényszerült sérülés miatt, az áldozat ezúttal Romaric volt. Folyamatos játék nem alakult ki a pályán, mivel a játékosok a bennük felgyülemlett rengeteg indulatot szabálytalanságok formájában próbálták meg levezetni. A 60. percben Palop remek kifutása mentette meg minden bizonnyal a góltól az andalúzokat, majd az üres kapuba visszafutva kiimádkozta, hogy Alonso mellé emeljen negyven méterről. Miután sikerült lehiggadnia a csapatoknak újra látványos játékot hozott a rangadó. Mind a két kapu felváltva veszélyben forgott, de a vendégek lehetőségei valamelyest gólveszélyesebbnek bizonyultak. A 80. percben óriási lehetőséget puskázott el a Real Madrid. Özil passza után Ronaldo szerette volna eltolni a labdát Palop mellett, de a kapus résen volt és belekotort, így Ronaldo nem tudott az üres kapuba lőni. Végül a labda Özil elé pattant, aki a védők és Ronaldo zavarásában alig öt méterről mellé emelt. A 88. percben a vendégeknek volt malaca. Casillas borzasztóan futott ki egy szögletre, de Negredót is meglepte Casillas lepkéje és a kapu torkából mellé lőtt.

Most egy ötöst gurított a Barca

Barcelona – Almería 5-0 (4-0)
Nou Camp. Vezette: Mateu Lahoz.
Barca: Pinto – Adriano, Pique, Abidal, Maxwell (Milito 82.) – Xavi (Keita 74.), Mascherano, Iniesta – Pedro, Messi, Villa (Afellay 66.)
Almería: Esteban – Michel, Pellerano, Garcia, Luna – M’Bami, Vargas – Piatti (Ortiz 84.), Corona (Uche 61.), Crusat – Goitom (Ulloa 75.)
Gólszerzők: Messi (9., 16.), Villa (11.), Pedro (31.), Keita (89.)
Sárga lap: Vargas (43.)

A Barcelona esélyeshez méltóan támadólag lépett fel ellenfele ellen, és csupán nüanszokon múlt, hogy nem szerezte meg a vezetést a találkozó első öt percében. A kilencedik percben viszont már nem kegyelmeztek a katalánok. Messi tizenhat méterről leadott lövése megpattant egy védő lábán, így Esteban csak belekotorni tudott a labdába, ami végül a kapu bal oldalában kötött ki. 1-0. Gyakorlatilag a következő támadásból növelte is előnyét a bajnok. Xavi vezette rá a védelemre a labdát, majd Villa elé passzolt, aki a tizenhatos bal oldalán egy csel után a bal alsóba helyezett. 2-0. Kísértetiesen hasonlított a mérkőzés az őszi 8-0-val végződött találkozóhoz. A kérdés adott volt, vajon összetörik az Almería? A válasz egyértelműen nem volt, hiszen a kék-fehérben futballozó vendégek komoly helyzeteket alakítottak ki a Barca kapuja előtt. Nyílt támadójátékukat azonban a 16. percben újabb góllal büntette a katalán alakulat. Egy villámgyors kontra végén Iniesta Messihez passzolt, aki megszerezte mai második találatát is. Ezután a csodálatos gól után már 3-0 állt az eredményjelzőn. A harmadik bekapott gól után visszahúzódott térfelére az Almería és nem próbált meg kamikáze akciókat vezetni. A Barca nyugodtan járatta a labdát és kis területen is könnyedén dolgozott ki helyzeteket. Nagyon érett a negyedik gól, amit a 31. percben Pedro meg is szerzett. Egy jobb oldali szabadrúgást veszélyes helyről végezhetett el Xavi, amire Pedro remekül érkezett és a hosszúba fejelt. 4-0.

A fordulás után semmit sem változott a játék képe, de sajnos az eredmény sem. Annak, hogy 4-0 maradt az állás a vendégek örülhettek, hiszen kapusuk, Esteban parádés védésekkel óvta csapata kapuját. A 89. percben a csereként harcba küldött Keita bevette a remekül teljesítő Esteban kapuját, amivel kialakította az 5-0-s végeredményt.

2011. január 24., hétfő

Primera División 20. forduló

A Barcának a Racing sem jelentett akadályt

BARCELONA-RACING SANTANDER 3-0 (2-0)

Barcelona, Nou Camp, vezette: Iglesias Villanueva.
BARCELONA: Valdés - Adriano, Maxwell, Puyol (Piqué, 46.), Abidal - Xavi (Keita, 69.), Busquets, Iniesta - Pedro (Bojan, 82.), Messi, Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Oier, Piqué, G. Milito, Keita, Mascherano, Afellay, Krkic.
RACING: Tono - Francis, Henrique, Torrejón, Christian - Kennedy (Arana, 60.), Lacen, Colsa, Cisma (Ariel, 67.) - Adrián, Rosenberg (Luque, 75.). Vezetőedző: Miguel Angel Portugal.
Cserepad: Mario, Osmar, Ramón Arcas, Luque, Arana, Iván Bolado, Ariel.
Gólszerző: Pedro (2.), Messi (33. - 11-esből), Iniesta (56.)

Hét közben a katalánok vereséget szenvedtek a kupában a Betistől a tét nélküli visszavágón, de ezt a luxust már a bajnokságban nem engedhették meg maguknak. Ennek megfelelően már a második percben megszerezték a vezetést, Messi a balszélről cselezett befelé, majd beadta a labdát, amit Pedro mellel továbbított a kapuba. (1-0) ”Pedrito”-nak ez volt sorozatban az ötödik mérkőzése, amin gólt szerzett. A 3. percben a Racing is veszélyeztetett, de a szabadrúgás elkerülte a kaput. A 11. percben Pedro passza után Messi talált a vendég kapuba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A 16. percben Rosenberg próbálta bevenni Valdes hálóját, sikertelenül. A 27. percben egy beadás után Messi estében rúgta kapura a labdát, Tono lábbal hárított, majd a kipattanót Puyol hagyta ki. A 32. percben Villa büntetőt harcolt ki, melyhez Lionel Messi állt oda. Hét közben kihagyott egy tizenegyest, de ezúttal sikeresen értékesítette azt. (2-0) A 45. percben Adrián dolgoztatta meg Valdest, fejesét csak nagy bravúrral tudta hárítani a katalán hálóőr.

A második félidőt már támadóbban kezdte a Racing, de Adrián lövése kapu fölé szállt. Az 55. percben amolyan ”futsalos” gólt szerzetek a gránátvörös-kékek, Villa passzát Pedro sarokkal készítette le Iniestának, aki kapásból a hálóba talált. (3-0) A 72. percben Villa szerezhette volna meg a negyedik találatot, de Tono lábbal újfent bravúrosan védett.
A mérkőzésről elmondhatjuk, hogy a Racingnak is meg voltak a lehetőségei, de Valdésnek amikor játékba kellett avatkoznia, bravúrosan védett. Ugyanezt elmondhatjuk a vendégek hálóőréről, Tonoról is, hiszen ha egy-egy helyzetnél nem mutat be óriási védéseket, akkor a katalánok még több góllal is nyerhettek volna. Az összecsapás hangulatát jellemzi, hogy Iglesias Villanuevának nem kellett sárga laphoz nyúlnia fegyelmezés miatt.

Benzema góllal üzent a kétkedőknek

REAL MADRID-MALLORCA 1-0 (0-0)

Madrid, Bernabéu-stadion, vezette: Iturralde González.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo - Granero (Lass, 64.), Gago (X. Alonso, 46.) - Di María, Kaká (Özil, 46.), Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
Cserék: Adán - kapus, Garay, Lass, X. Alonso, P. León, Canales, Özil.
MALLORCA: Dudu - Ratinho, Nunes, Ramis, Kevin - Joao, Tejera - Nsue, Castro, Pereira - Webó. Vezetőedző: Michael Laudrup.
Cserék: Lux - kapus, Crespí, Tuni, Cavenaghi, Sergi, Rubén, Ayozé.
Gólszerző: Benzema (61.)
Sárga lap: Ramos (33.), Granero (55.), Lass (84.), ill. Nsue (28.), Tejera (43.), Nunes (84.)

A Real Madrid múlt héten csak szenvedett a bennmaradásért küzdő Almería otthonában, és végül csak 1–1-es döntetlent játszott, ám az Atlético elleni hétközi kupasiker (a „királyi gárda" 1–0-ra nyert és kettősgyőzelemmel jutott a Király-kupa elődöntőjébe) után a Real szurkolói joggal bízhattak abban, hogy a Mallorca legyőzése hazai pályán nem okoz gondot. Ehhez képest a madridiak az első félidőben – jelentős mezőnyfölényük ellenére – még csak helyzetig se nagyon jutottak el. A legveszélyesebb akciót a 31. percben vezették a hazaiak, amikor Cristiano Ronaldo passzából a bal szélen felfutó Marcelo lőhetett kapura, de Nunes blokkolta a kísérletet. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Sergio Ramos veszélyes játékért sárga lapot kapott, és mivel ez az ötödik sárgája az idényben, ezért a következő fordulóban nem játszhat.

Azt túlzás lenne állítani, hogy a második félidőben jobban játszott volna a Real – továbbra is erőlködtek a hazaiak –, de a korábban sokat kritizált Karim Benzema villanása eldöntötte a három pont sorsát. A francia csatár az Esteban Granerótól kapott labdával lépett ki, a tizenhatos vonalán csinált egy jó cselt, majd a jobb alsó sarokba lőtt. A hajrában Cristiano Ronaldo előbb szabadrúgásból, majd fejjel veszélyeztetett (az előbbi kísérlet a kapu mellé, utóbbi pedig a kapufát érintve fölé szállt) és Benzemának is volt még egy lehetősége (a kifutó kapusba lőtt), sőt, a hajrában még Iker Casillasnak kellett hárítania Webó lövését.

További eredmények:
Sevilla - Levante 4–1
Valencia - Málaga 4–3
Almería - Osasuna 3–2
Getafe - Espanyol 1–3
Gijón - Atl. Madrid 1–0
Zaragoza - Deportivo 1–0
Villarreal - Real Sociedad 2–1


Puskás- és Hidegkuti-emléktáblát avatott Kairóban Orbán Viktor

Az Aranycsapat egykori két legendás labdarúgójának, Puskás Ferencnek és Hidegkuti Nándornak az emléktábláját avatta fel Orbán Viktor vasárnap Kairóban, az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség székházánál.
Teljes cikk: fourfourtwo.hu

2011. január 21., péntek

Király Kupa negyeddöntő - 2. rész

Kettős győzelemmel elődöntőben a Real

ATLÉTICO MADRID-REAL MADRID 0-1 (0-1) - össz.: 1-4

Madrid, Vicente Calderón Stadion, vezette: Turienzo Álvarez.
ATLÉTICO MADRID: De Gea - Valera, Ujfalusi, L. Perea, Filipe - Assuncao, Tiago (Juanfran, 67.), Elías - Reyes (D. Costa, 26.), Mérida (A. Perea, 75.), Forlán. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.
Kispad: Joel - kapus, Domínguez, Godín, Koke, Juanfran, A. Perea, D. Costa.
REAL MADRID: Casillas - S. Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa - X. Alonso, Khedira (Gago, 83.) - Di María (Granero, 69.), Özil (Kaká, 75.), Marcelo - C. Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho.
Kispad: Adán - kapus, Garay, Gago, Granero, Canales, Kaká, Benzema.
Gólszerző: Ronaldo (23.)
Sárga lap: Mérida (33.), Juanfran (72.), D. Costa (89.), ill. Arbeloa (21.), Marcelo (45.), Ronaldo (56.), Ramos (74.), Gago (90.), Albiol (90+1.)

Az első percekben az Atletico kezdeményezett, a Real kontrákra volt berendezkedve. Negyedóra elteltével Casillas ügyetlen megmozdulása jelentett csak igazi izgalmat: sikerült belerúgnia a labdát a rárontó támadóba, de szerencséjére a labda kifele pörgött, nem a kapuba. A 23. percben a nagy semmiből gólt szerzett a Real Madrid! Xabi Alonso játszotta ki a labdát Ramosnak a szélre, aki centerezett, a labda megpattant és így pont C. Ronaldo elé (ki más elé, persze) gurult, aki bevágta azt a jobb felsőbe. 0-1 ezzel a madridi derbin! Reyes a 25. percben ismét a földre került (harmadjára a mérkőzésen) de ezúttal már le is kellett cserélni, Diego Costa lépett a spanyol szélső helyére. A bekapott gól után az Atletico nem igazán tudott mit kezdeni a szituációval, így szépen figyelte, ahogy a Real járatta a labdát a félidő további részében.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az Atletico támadgatott, a Real passzolgatott. Hirtelen aztán helyzeteket is kezdett kidolgozni az Atletico! Az 50. percben Forlán passzából Fran Merida próbálkozhatott, de nem helyezett elég ügyesen. Pár perccel később az uruguayi került lövőhelyzetbe, de szintén nem járt sikerrel. A madridiak érezhetően visszavettek a 4-1-es összesített eredmény tudatában, és nem nagyon erőltették a támadást a második félidőben. A 64. minutumban Asuncao távoli lövését kellett biztosítania Casillasnak. A következő tíz perc a cserékről szólt, pályán találta magát Juanfran, Granero, majd Kaká is. Juanfran ha már beállt, bemutatott egy pár alattomos belépőt, előbb Alonsót, majd Khedirát gyalulta le. A végén még Diego Costa keménykedett sikertelenül, valamint egy ügyes kombináció után majdnem megrúgta második gólját Ronaldo, de csak majdnem. A végeredmény 0-1, a vérszegény Atletico Madridot fél gőzzel is megverte a szintén túl sokat nem mutató Real, de így is kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol a címvédő Sevillával találkozik január végén.

Kikapott a Barca a kupában, de továbbjutott

REAL BETIS (II.)-BARCELONA 3-1 (3-1) (össz.: Barcelona - Betis 6-3)

Sevilla, Benito Villamarín. Vezette: Clos Gómez
REAL BETIS: Casto - Isidoro, Roversio, Belenguer, Nacho - Sevilla, Arzu, Iriney (Canas 61.), Ezequiel (Vega 65.) - Pereira, Molina (Israel 79.). Vezetőedző: Josep Mel. Kispad: R. Castro, Canas, Juande, Razak, Juanma, Rodri, Vega.
BARCELONA: Pinto - Adriano, Piqué, Milito, Maxwell - Mascherano, Xavi (Busquets 78.), Keita, Afellay (Abidal 78.) - Bojan (Jeffren 85.), Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Valdés, Abidal, Bartra, Busquets, Iniesta, Villa, Jeffren.
Gólszerző: Molina (2., 7., Arzu 45+2.), ill. Messi (37.)
Sárga lap: Isidoro (53.), Pereira (78.), ill. Adriano (30.)

A lehető legrosszabb forgatókönyv szerint kezdődött az összecsapás barcelonai szempontból, hiszen már a második percben megszerezte a vezetést a Betis. Egy szabarúgás után az erősen belőtt labdát Molina passzolta a kapuba két méterről. (1-0) A 7. percben a második lehetőségét is gólra váltották a zöld-fehérek, egy kiugratás után ismét Molina mattolta Pintót.(2-0) A Barcelona első helyzetére a 13. percig kellett várni, ekkor Keita unta meg a tologatást, és messziről lőtt kapura, de a hazai kapus magabiztosan fogta a labdát. Katalán oldalról a legveszélyesebb játékosnak Afellay bizonyult, többször is próbálkozott távoli lövésekkel, de Casto mindig védeni tudott. A 38. percben azonban villant az Aranylabdás, egy szóló után Messi Casto lábai között gurította a labdát a hálóba. (2-1) Az első félidő vége előtt újra hazai gólnak örülhettek a Betis szurkolók, a 46. percben Arzu növelte ismét kétgólosra a sevillaiak előnyét. Milito fejelte rossz helyre a labdát egy szabadrúgás után, amit Arzu háttal állva a kapunak lőtte be. (3-1)

A második játékrészben a csapatok már nem tudtak módosítani az álláson, de az 54. percben Leo Messi kihagyott egy büntetőt, valamint a 67. percben a hazaiaktól Nacho találta el a kapufát. A Barcelona könnyelmű, sokszor pontatlan játékkal szenvedett megérdemelt vereséget a Betis ellen, de az első mérkőzésen összeszedett előny tudatában megengedhették maguknak, hogy ne a legkomolyabban álljanak ehhez a mérkőzéshez. A veretlenségi széria megszakadt, valamint felettébb különösnek számított, hogy a katalánok mérkőzésén nem a gránátvörös-kéknek szólt az ollézás. Nagyot küzdött a sevillai alakulat, amennyiben biztossá válik a feljutásuk, jövőre komolyan lehet velük számolni a spanyol első osztályban.

A negyeddöntők további eredményei:
Sevilla-Villarreal 3-0
Továbjutott: Sevilla 6-3-mal
Deportivo La Coruna-Almería 2-3
Továbbjutott: Almería 4-2-vel

Az elődöntők párosításai:
Sevilla - Real Madrid
Almería - FC Barcelona

2011. január 17., hétfő

Primera División 19. forduló

Real-blama Almeríában

ALMERÍA-REAL MADRID 1-1 (0-0)
Almería, Mediterrán Stadion, vezette: Miguel Ángel Pérez Lasa.
ALMERÍA: Diego Alves - Míchel, Silva, Carlos García, Juanma Ortiz - Mbami, Bernardello, Piatti, Crusat (Jakobsen, 75.) - Uche (Vargas, 64.), Ulloa (Goitom, 89.). Vezetőedző: José Luis Oltra.
Kispad: Esteban, Jakobsen, Pellerano, José Ortiz, Corona, Vargas, Goitom.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Albiol (Granero, 64.), Ramos, Marcelo (Carvalho, 64.) - Khedira, Xabi Alonso - Özil, Kaká (Benzema, 54.), Di María - C. Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho.
Kispad: Adán, Canales, Carvalho, Pedro León, Gago, Granero, Benzema.
Gólszerző: Ulloa (60.), ill. Granero (77.)
Sárga lap: Uche (56.), Mbami (93.), ill. Albiol (16.), Özil (95.)

A Madrid a találkozó első perceiben igazából szélen volt erős. Özil és Di María több esetben is jól centerezett vagy ügyesen hozta játékba társait, ám az egészét tekintve a Real-összjáték akadozott. Az Almería beásta magát és erejét a védekezésre összpontosította, tudva azt, hogy egy-egy megugrással a győzelemre hajtó fővárosiakat komoly bajba sodorhatják. A 10. percben Piatti-Ramos testi kontaktus után előbbi a földre rogyott, de a bíró nem látott szabálytalanságot. A 13. percben Di María pörkölte rá, de Alves magabiztosan hárított. Pár perccel később Cristiano Ronaldo is próbálkozott, míg a másik oldalon Uche kísérletezett valamivel később, ám a kapusok a helyükön voltak. Kevés a helyzet, sok a mezőnymunka: Xabi Alonso és Khedira is küzd a fürge és apró andalúz középpályásokkal. Mikor már az unalom a jónépet majdnem álomba nyomta, hatalmas Madrid-helyzet rázta fel a nézőt. A 41. percben Kaká zseniális passzal CR7 elé tálalt, ám a portugál csak szemmel volt jelen az akcióban, nem tudott a labdához férni, így az egy az egy szituáció kimaradt. A Madridnak a tökutolsó ellen egy félidő alatt ennyire futotta. Brrrr… por la virgen de amor hermoso!

A szünetben Mourinho vélhetően elejtett pár keresetlen szót az öltözőben, mert a fordulás után a Madrid kapatósabban mozgott. a 48. percben Arbeloa centerezett, s Alves épp hogy tisztázott a gólhelyzetben lévő Di María elől, míg Marcelo lövése mellé ment. Végre valami! Az 54. percben Xabi Alonso próbálkozott, míg egy perccel később Piatti jelezte, a hazaiak sem adták fel. S hogy nem építenek légvárat, azt a 60. percben bebizonyosodott: Piatti-Sergio Ramos összecsapás után a labda Ulloához került, aki megverve Casillast megszerezte az Almeríának a vezetést. 1–0. A 62. percben Cristiano Ronaldo majdnem egyenlített, de Alves parádésan védett. Hidegzuhany! Mourinho egyből vált is, kettőscsere azonnal: lemegy Marcelo és Albiol, bejön Granero és Carvalho. Oltra is vált, lerántja Uchét, helyette Vargas lép pályára. Megy a sakkozás és a küzdelem a középpálya birtokbavételéért! A 77. percben aztán kiegyenlített a Madrid. Cristiano Ronaldo-Benzema összjáték után a francia a jobboldalon érkező Granero elé tálalt, aki kilőtte Alves kapuját. 1–1. A végén nagyon iparkodott a Real, a 94. percben Cristiano Ronaldo lőtt kapufát, de későn ébredt, így az eredmény nem változott.

Újabb könnyed Barca-siker

FC BARCELONA - MÁLAGA CF 4-1 (3-0)
Helyszín: Camp Nou, Barcelona Vezette: José Luiz González González.
FC BARCELONA: Valdés - Alves (Adriano 27.), Piqué, Puyol, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta (Afellay 81.) - Pedro (Bojan 81.), Messi, Villa.
Kispad: Pinto, Milito, Mascherano, Keita, Afellay, Adriano, Bojan.
MÁLAGA CF : Asenjo - Gaspar, Demichelis, Weligton, Mtiliga - Apono, Camacho (Recio 78.) - Maresca (Eliseu 59.), Quincy (Rondón 59.), Duda - Baptista.
Kispad: Arnau, Kris, Recio, Fernando, Fernández, Eliseu, Rondón.
Gólszerzők: Iniesta (8.), Villa (18., 73.), Pedro (36.), ill. Duda (68.)
Sárga lap: Demichelis (29.), Abidal (76.)

A Barcelona már az első percektől kezdve egyértelművé tette, hogy meg akarja nyerni a mérkőzést, így már a legelső percektől a kapujukhoz szegezték a vendégeket. Abidal a 4. percben gondolt egy merészet, egy csel után kapura tört, de lövése csak az oldalhálót találta el. A 8. percben viszont már megszerezték a vezetést a hazaiak, Alves visszagurított labdáját Iniesta lőtte kapásból a Málaga hálójára, ami a kapufa segítségével ki is kötött a gólvonal mögött. (1-0) A 16. percben Messi passzából Pedro lódult meg, de Asenjo hárítani tudott. A 17. percben Xavi szánta el lövésre magát 20 méterről, labdája a felső lécen csattant, majd rögtön a vendég kapus tarkóján. Egy perc múlva viszont már 2-0 állt az eredményjelzőn, Messi passzát Villa váltotta gólra. (2-0) A 31. percben egy Iniesta – Messi kényszerítő után az argentin aranylabdás kisodródott helyzetből próbált kapura emelni, de labdája nem hullott be a hálóba. A 36. percben azonban ismét gólt ünnepelhetett a katalán közönség, Iniesta lövését még Asenjo védeni tudta, de a kipattanó labdát Pedro továbbította a kapuba. (3-0) A 42. és a 45. percben is Messi – Asenjo párbaj volt, de mind a két alkalommal a malagai kapus bravúrral védett.

Az első félidei Barca fölény után a második játékrészre a Málaga már támadóbban lépett ki, védekezését is feljebb tolta, a katalánok viszont kisebb fokozatba kapcsoltak. Ennek eredményeként a 65. percben láthattuk az andalúzok első kapuralövését Rondó lévén, két perc múlva pedig a szépítő góljukat is. 20 méterről jutott szabadrúgáshoz a Málaga, amit Duda tekert Valdés hálójába. (3-1) A 74. percben Villa beállította a végeredményt is, Xavi kiugratása után magabiztosan gurított Asenjo kapujába. (4-1)

További eredmények:
Getafe - Real Sociedad 0–4
Gijón - Hércules CF 2–0
Villarreal - Osasuna 4–2
Zaragoza - Levante 1–0
Ath. Bilbao - Racing 2–1
Sevilla - Espanyol 1–2
Valencia - Deportivo 2–0

2011. január 14., péntek

Lassan egy éve veletek - statisztikai áttekintő

Kedves Olvasóink!

Négy nap múlva lesz, hogy a blog megnyitotta kapuit. Ez alatt az idő alatt lezajlott egy Világbajnokság, készülnek a csapatok az Európa bajnokságra, miközben folyamatosan folyik a csatározás a spanyol ligában.
Azonban ezen bejegyzés főszereplője nem a foci lesz, hanem maga a blog, amiben próbáljuk összefoglalni, mi is történt ezen idő alatt.

Bejegyzések:
A blog legsikeresebb bejegyzése a statisztikák szerint, hogy Paul polip a vb-döntőre is tippelt. Összesen 1162 alkalommal lett megtekintve ez a cikk, utána pedig az esedékes Bajnokok ligájáról olvastak a legtöbben, szám szerint 864 oldalmegtekintéssel.
Az elmúlt harminc napban a legtöbben Gerard Piqué életrajzát tekintettétek meg (336 oldalmegtekintés), az elmúlt hét napban pedig 175 alkalommal voltatok kíváncsiak eme játékosra.

A forgalom forrásai:
A blogot legtöbben a casillas-ramos.com weboldalról látogatták meg, vagy a google.com segítségével találtatok ránk. A három legnépszerűbb keresési kulcsszavak a következőek voltak: Paul polip, Bajnokok ligája 2011, David Silva.
A ránk hivatkozó webhelyek tekintetében a google.com - é az első hely, összesen 6005 alkalommal adott ki a blogra utaló hivatkozást, az elmúlt hét napban pedig 319 alkalommal.

Közönség:
Oldalmegjelenítések száma országonként: a legtöbb látogatónk Magyarországi gépről tekintett meg minket, szám szerint 13 530 - an kis országunkból. A második helyen Románia található 1005 látogatóval, a harmadikon pedig 324 látogatóval Szlovákia.
Az elmúlt hét napban hazánkból 493-an látogattatok ide, 40 pedig a szomszédos Romániából.
Látogatóink 53%-a Firefox-ot használ a böngészéshez, 23% Explorert, 18% pedig Chrome-t.
Windows operációs rendszert 96% használ, 2% a Macintosh-t részesíti előnyben.

Ezek a számok nekünk, az oldal szerkesztőinek lenyűgözőek. Nagyon örülünk a blog sikerének, és reméljük a továbbiakban is töretlen lesz az érdeklődés. A legfontosabb nekünk a célközönségünk igényeinek a kiszolgálása, szóval megkérnénk minden olvasónkat, hogy aki szeretné elmondani a véleményét a bloggal kapcsolatban, vagy esetleg kívánsága lenne, miről olvasna még szívesen, miben javítana, mi az, ami nem nyerte el a tetszését, megteheti a bejegyzés hozzászólásánál, vagy pedig írjon egy e-mailt a következő címek egyikére: katusss026@hotmail.com vagy preininger.julia@citromail.hu

Előre is köszönjük Mindenkinek, és a kitartásotokért örök hála!

Király Kupa negyeddöntő - 1. rész

Messi triplával ünnepelte az Aranylabdát

BARCELONA-REAL BETIS 5-0 (1-0)
Barcelona, Nou Camp. Vezette: Velasco Carballo
BARCELONA: Pinto - Alves, Piqué, Puyol, Maxwell - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro (Afellay 80.), Messi (Jeffren 86.), Villa (Keita 74.). Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Valdés, Abidal, G. Milito, Keita, Afellay, Jeffren, Mascherano.
REAL BETIS: Casto - Isidoro, M. Roqué, Arzu, Nacho - Iriney (Juanma 66.), Benat (Juande 58.), S. Sevilla, R. Castro - J. Molina, Israel (Pereira 78.). Vezetőedző: Josep Mel. Kispad: Goitía, Vega, Juanma, Pereira, Juande, Canas, Raversia.
Gólszerző: Messi (44., 62., 73.), Pedro (76.), Keita (83.)
Sárga lap: Busquets (58.), ill. Iriney (20.), Roqué (39.), Isidoro (60.)

Meglepően jól tartotta magát a Betis az első félidőben. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy 0–0-s eredménnyel vonuljanak pihenőre a csapatok. A Betis ugyanannyi helyzetet alakított ki, mint a Barca, de az első találatot mégis a katalánok szerezték. A világ legjobbjának választott argentin közelről emelt a vendégkapuba, előnyhöz juttatva ezzel a katalánokat. 1–0. Ez a mozdulat előrevetítette a szünet utáni játék képét.
Az 55. percben David Villa fejelt közelről a kapu mellé, majd nem sokkal később Maxwell életerős, de középre tartó löketét bokszolta ki Casto kapus. A 62. percben pedig ismét Messi varázsolt: elsőre a támadó pöckölését hárította Casto, a visszapattanó labdát aztán az argentin higgadtan gurította a vendégkapus lába között a hosszú sarokba. 2–0 A mérkőzésen több helyzetet is elpuskázó Ruben Castro szépíthetett volna, de 10 méterről leadott kapáslövése jócskán a kapu fölé szállt. Aztán, amire az egész Camp Nou számított: Messi a 73. percben feltette a koronát aznapi teljesítményére, miután a leshatáron kilépve egészen a kapu előterébe vezette a labdát, s lőtt nemes egyszerűséggel a kapuba. 3–0. Jelezve, hogy az argentin aranylabdás mégis csak ember, „hősünk" egy perccel később ugyanebben a helyzetben már hibázott. Nem úgy Pedro, aki közelről vágta Dani Alves visszagurítása után a labdát a hálóba. És még mindig csak a 75. percben jártunk. 4–0 A 83. percben pedig Andrés Iniesta igazolta, hogy nem véletlenül volt ő is az Aranylabda-esélyesek között, a középpályás szenzációsan vitte le a labdát az alapvonalig, majd emelte a labdát Keita fejére, aki kialakította az 5–0-s végeredményt.

Real-győzelem a madridi derbin

REAL MADRID-ATLÉTICO MADRID 3-1 (1-1)
Madrid, Santiago Bernabéu. Vezette: Mateu Lahoz
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo - Khedira, Alonso - Di María, Özil (Granero 91.), Ronaldo - Benzema (Kaká 56.). Vezetőedző: José Mourinho. Kispad: Adán, Albiol, Lass, Gago, Granero, Kaká, Pedro León.
ATLÉTICO MADRID: Gea - Újfalusi, Perea, Domínguez, Filipe - Juanfran (Valera 89.), Assuncao, García (Suárez 50.), Reyes - Forlán (Mérida 78.), Agüero. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores. Kispad: D. Costa, Godin, Joel, A. López, Merida, M. Suárez, Valera.
Gólszerző: Ramos (14.), Ronaldo (61.), Özil (90.) ill. Forlán (7.)
Sárga lap: Di María (28.), Ronaldo (72.), ill. Assuncao (35.), Domínguez (84.)


Már az első félidő elején vezetést szereztek a vendégek, ezzel is jelezve, hogy nem esélytelenül érkeztek a Bernabéuba. A 7. percben Forlán volt eredményes. Az uruguayi csatár Agüero passzából volt eredményes. (0-1) Ugyanígy 7 perc elteltével a hazai hívek is gólnak örülhettek. Di María szögletére Sergio Ramos érkezett a legjobban: a labda a hálóban kötött ki, mellyel az eredmény 1-1-re módosult. A félidő végéig a hazaiak sorozatosan rohamozták az ellenfél kapuját, de De Gea remek védéseinek köszönhetően döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.
A folytatásban azonban nem sokáig lehetett nyugodt az Atlético, a már-már kötelező Ronaldo-gól ma sem maradhatott el. A portugál sztárjátékos a hosszú sérüléséből a napokban visszatérő Kakával versenyzett az Özil által középre passzolt labdáért, és góljával csapata javára fordította a mérkőzést. (2-1) A továbbiakban is a hazaiak voltak aktívabbak, az Atlético a vezető gól után csak ritkán tudott eljutni Casillas kapujáig, míg a Real Madrid folyamatosan veszélyt jelentett De Gea kapujára. A rendes játékidő letelte előtt nem sokkal még egy gólt láthatott a Bernabéu közönsége: a német válogatott Özil a vendég védők szerencsétlenkedése után higgadtan belsővel passzolt a kapuba. (3-1) Összességében egy feszült mérkőzésen a vendéglátók előnyt szereztek a visszavágóra, de José Mourinho és csapata még nem dőlhet hátra, az Atlético Madrid előtt még adott a lehetőség továbbjutásra.

További eredmények:
Villarreal - Sevilla 3-3
Almería - Deportivo La Coruna 1-0

2011. január 12., szerda

Sajtóvisszhangok a FIFA gála után

Nyugat-Európa dühös Messi győzelme miatt

A spanyol sajtó értetlenül áll az Aranylabda-szavazás eredménye előtt, és a világbajnokok lenézésével vádolja a FIFA-t. Olaszországban hasonló reakciót váltott ki Lionel Messi sikere, de a franciák is kétségbe vonják a döntés jogosságát. Anglia közönyös.
A Marca nekiesett Sepp Blatter FIFA-elnöknek, aki a vezető spanyol sportlap szerint betegesen undorodik mindentől, ami spanyol. Úgy véli, a 2018-as vb-helyszínről történt szavazás is ezt támasztja alá, amelyen lesöpörték az asztalról a portugál-spanyol közös kandidálást. A Marcát az sem vigasztalja, hogy hat spanyol került be a FIFA Év Csapatába, és haragját csak tovább szította, hogy a legjobb edzőnek nem a vb-győztes Vicente Del Bosquét, hanem José Mourinhót választották.
A szintén madridi AS „Spanyolország dühös” címmel jelent meg, és két óriás, valamint egy antispanyol vetélkedéseként írta le a végső párharcot.
A katalán Sport és El Mundo Deportivo elsősorban amiatt lelkendezik, hogy az első háromban csak Barcelona-játékos szerepelt, de halkan megjegyzi, vitatható a végső sorrend.

Teljes cikk: sporthirado.hu

Casillas: A spanyol nép csalódott

A saját gondolatait fogalmazta meg, de egyben általánosított is Iker Casillas, a Real Madrid labdarúgócsapatának világbajnok kapusa a FIFA Aranylabda átadását követően, amikor azt mondta: csalódott a spanyol nép, hogy továbbra is Luis Suárez maradt az egyetlen, aki született spanyolként eddig kiérdemelte a sportág legrangosabb egyéni elismerését. „A spanyol nép most egy kicsit csalódott – nyilatkozta Casillas, aki az Év csapatában helyet kapva szintén aktív résztvevője volt a zürichi gálának. – Én is szerettem volna, ha Andrés vagy Xavi győz, de a spanyol labdarúgók a jövőben is küzdenek majd azért, hogy egy nap legyen új aranylabdásunk Luis Suárez után."
Azt a madridi alakulat és a spanyol válogatott csapatkapitánya is elismerte: Messi nem érdemtelenül lett első. „Messi pályán nyújtott teljesítménye a mérlegre helyezve több mint Iniestáé vagy éppen Xavié. Leo, Cristiano Ronaldóval együtt, a legjobb a világon."

2011. január 11., kedd

Meglepetések a FIFA-gálán

Az ünnepélyes köszöntő után először a 2010-es esztendő legjobb csapatát hozták nyilvánosságra. A világbajnok spanyol válogatott hat játékossal képviseltette magát, mint ahogy a klubcsapatokat figyelembe véve a Barcelona is ugyanennyi játékost adott a FIFA álomcsapatába.

A FIFA álomcsapata: Casillas (Real Madrid) – Maicon (Inter), Piqué (Barcelona), Lúcio (Inter), Puyol (Barcelona) – Xavi (Barcelona), Sneijder (Inter), Iniesta (Barcelona) – Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Villa (Barcelona), Messi (Barcelona).

Idén először jutalmazták az év legjobb edzőjét, aki az edzői Aranylabdát vehette át. A díjat végül az Intert tavaly minden fronton győzelemre vezető José Mourinho vehette át, megelőzve a spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot nyerő Vicente del Bosquét, és a Barcelona vezetőedzőjét, Pep Guardiolát.
A folytatásban a szép góloké volt a főszerep. Másodszor került kiosztásra a Puskás-díj, melyet 2009-ben első ízben Cristiano Ronaldo nyert meg, míg most a török Hamit Altintop Kazahsztán elleni bombagólját ítélték a legszebbnek a döntéshozók.

Természetesen nem csak a férfiaknál, de a nőknél is kiosztásra került a FIFA Aranylabda. Az 53-szoros brazil válogatott Marta korábban már négyszer is nyerni tudott, 2010-ben pedig ismét mindenkinél jobbnak bizonyult. A második helyen Fatmire Bajrajam, a harmadikon Birgit Prinz végzett.

Az igazi izgalmakat persze a végére tartogatták a szervezők, amikor férfi kategóriában is megnevezték az év legjobb játékosát. A nemzetközi sajtó előzetesen arra számított, hogy a végső győztes Xavi, vagy a vb-döntőn szerzett gólja miatt még inkább Andrés Iniesta lehet, Lionel Messi azonban sokak számítását keresztül húzta, és sorozatban másodszor is megnyerte az Aranylabdát. Messi a szavazatok 22,65%-át gyűjtötte be, a második Iniesta 17,36%-ot, a harmadik Xavi 16,48%-ot kapott.

Spanyolország tehát hiába bízott abban, hogy Luis Suárez 1960-as sikere után ismét Aranylabdást ünnepelhet, a válogatott dél-afrikai sikere kevésnek bizonyult a szavazáson.

A FIFA-gála díjazásai:

Év férfi edzője: José Mourinho
Év női edzője: Silvia Neid
Fair Play-díj: Haiti Labdarúgó Szövetség
Puskás Ferenc-díj: Hamit Altintop
FIFA elnöki különdíj: Desmond Tutu
Női Aranylabda: Marta
Férfi Aranylabda: Lionel Messi


José Mourinho, a Real Madrid trénere biztosított mindenkit, hogy az Aranylabda jó kezekben van Messinél. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy végül nem Xavi Hernández kapta meg, mert megérdemelte volna.
"Messi egy földöntúli játékos. Az Aranylabda jó kezekben van nála, de sajnálom Sneijdert, Casillast, Iniestát és különösen Xavit, akit kiskora óra ismerek, és megérdemelte volna." Mourinhót válaszották az év legjobb edzőjének Vicente Del Bosque és Pep Guardiola előtt, akiknek szentelt néhány szót csodálata kifejezéseként, és kiemelte, mennyire egyenlőek voltak ebben a szezonban. "Egy tökéletes szezon volt számomra a klub edzőjeként: három címet nyertünk, Del Bosque világbajnokságot nyert a spanyol válogatottal, Guardiola spanyol bajnok lett és hihetetlen munkát fektetett a Barcelonába. Nyilvánvalóan nagyon elégedett vagyok, de elfeledkezni a másik két fantasztikus edzőről nem lenne túl erkölcsös, mert mindkettejüket csodálom. Remélem, egy nap ők is átélhetik azt, amiben ma nekem volt részem. A 2010-es év egy világ- és Európa-bajnok csapat ellen zajlott, és egy olyan fantasztikus csapat ellen, mint a Barcelona. Vannak évek, amikor nagyobb a különbség a döntőbe jutottak között, de ebben az évben mindhárman megérdemeltük, hogy megnyerjük." Végül azon érzéseiről mesélt, amikor meghallotta a nevét a győztesek között: "Eszembe jutott a feleségem, a gyerekeim, mindenki, akit szeretek, és mindenki, aki segített nekem nyerni" - nyilatkozta. A játékosaim vannak mindenek előtt. Az Intereseket szeretem, és remélem, rövid időn belül azt mondhatom, hogy szeretem a játékosaimat a Real Madridnál is. Amikor nincs megfelelően jó kapcsolatod a játékosokkal, akkor olyan probléma merül fel, amitől nem tudod boldogan végezni a munkád." - vélekedett.

Ma nem számítottam rá, hogy megnyerem az Aranylabdát” – mondta a zürichi díjátadó után Messi. „Szeretném megosztani csapattársaimmal, mivel nélkülük nem lennék itt. Szintén szeretnék köszönetet mondani barátaimnak, és a trófeát szeretném megosztani az összes Barcelona-drukkerrel és argentinnal” – tette hozzá, majd néhány perccel később – már a spanyol Canal+ mikrofonjai előtt – azt is elárulta, hogy előzetesen Xavit vagy Iniestát érezte befutónak, így meglepődött, amikor meghallotta a nevét.

Az Aranylabda-szavazás harmadik helyezettje, Xavi nem tulajdonított túl nagy jelentőséget annak, hogy végül nem nyerte meg a díjat, ellenben örül, hogy egy Barcelona-nevelés győzedelmeskedett. „Bármelyikünk nyer, az meglepetés lett volna. Gratulálok Leónak. Élveznünk kell ezt a pillanatot, ez a díj az utánpótlásé” – fogalmazott. Majd meglátjuk jövőre, sosem tudhatjuk…” – felelte Xavi arra a kérdésre, hogy 2011-ben milyen esélyeket ad magának. „Továbbra is ugyanazzal a lelkesedéssel fogok dolgozni, nem változott volna az életem, ha nyerek, és most sem fog, hogy nem nyertem. Nem sikerült, de nem történt semmi, az Aranylabda úgyis otthon maradt.

Megszólalt még az edzők között második helyet megszerző Vicente del Bosque, aki szerint senkinek nincs oka a csalódottságra, mert ezen az este mindenki győztesnek érezhette magát. „Senki sem veszített semmit, és legkevésbé Andrés vagy Xavi. Mindketten rendkívüli futballisták, de Messi is nagyon jó, és győzelme jogos” – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy José Mourinho is „megérdemelten nyerte meg” a legjobb edzőnek járó díjat.

2011. január 10., hétfő

Primera División 18. forduló

Őrületes csatát nyert a Real Madrid

REAL MADRID-VILLARREAL 4-2 (2-2)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, vezette: David Fernández Borbalán.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Albiol (Kaká, 70.), Carvalho, Marcelo - Lass (Khedira, 46.), Xabi Alonso - Ronaldo, Özil, Di María - Benzema (Gago, 81.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adán, Garay, Khedira, Gago, Granero, Pedro León, Kaká.
VILLARREAL: Diego López - Ángel (Mario, 62.), Gonzalo, Catalá, Capdevila - Cazorla, Bruno, Borja Valero, Cani (Oriol, 73.) - Rossi, Marco Ruben (Musacchio, 66.). Vezetőedző: Juan Carlos Garrido.
Cserepad: J. Carlos, Oriol, Musacchio, Matilla, Mario, Montero, Altidore.
Gólszerző: C. Ronaldo (9., 45+1., 79.), Kaká (82.), ill. Cani (7.), Ruben (18.)
Sárga lap: Benzema (49.), Alonso (72.), Di María (78.), ill. Ángel (52.), Cazorla (76.), Bruno (78.), Capdevila (81.)

Az 1. percben meghűlt a vér a királyi erekben: Cazorla juttathatta volna vezetéshez a vendégeket, hogy a mondatrész feltételes módban marad, az Sergio Ramosnak köszönhető, aki döntő pillanatban mentett. A 7. percben aztán már nem volt pardon. Cani indította az akciót, a labda Cazorla-Rossi érintéssel visszakerült hozzá és a középpályás parádés gólt akasztott Casillas kapujába. 0–1. Mire feljegyeztük a találatot, máris jött az egyenlítés. A 9. percben Benzema ugratta ki Özilt, aki Cristiano Ronaldo elé tálalt, a portugál zseni pedig értékesített. 1–1. Soha rosszabb kezdést! A 14. percben Marco Rubennek volt nagy helyzete, de kimaradt. Ezekben a percekben nagyon jó a Villarreal! Hamar meg is lett az eredménye a vendég nyomásnak. Újabb pislogás, s az eredményjelző máris változott. Tegyük hozzá, Garrido mester legnagyobb örömére. A 18. percben Ruben kapott forintos labdát és elegánsan, Casillas felett lágyan átemelve megszerezte csapata második találatát. 1–2. Már szinte az öltőzőben voltak a játékosok, amikor egy szabadrúgást követően a Real Madrid ismét egyenlített. Nem fogják kitalálni, ki volt eredményes: amit Xabi Alonso betekert, azt Cristiano Ronaldo befejelt. 2–2.

A fordulás után sem változott a játék képe, a Villarreal ügyesen tartotta a labdát, a Real Madrid csak inkább kontrázott. A 49. percben egy ilyen megugrás után Benzema dönthetett volna, ám nem tette, így az eredmény nem változott. Az első negyed óra után aztán a Real kapuja elé szegezte a vendégeket. A 65. percben CR7 újra lecsaphatott volna, de elpepecselte az egy az egyben szituációt. A Villarreal erejéből ekkorra már csak a hősies védekezésre tellett. A sárgák csak pillanatokra tudták magukénak a labdát, nagyon elfáradtak. A Realból Di María és Ronaldo kergette többször őrületbe az ellent, de próbálkozásaik utolsó mozaikkockájába mindig hiba csúszott. A 68. percben, jobb oldali akció után Benzema a rövid lécet forgácsolta szét. Mourinho szinte felrobban. Tény, a francia nem tud élni a lehetőségeivel… A 79. percben egy kapu előtti kavarodás után azonban CR7 újra lecsapott, előny először a meccsen a Realnál. 3–2. A Villarrealt összetörte a gól, egyből jött is a következő. Ronaldo most előkészített, mesteri centerezésére a csereként beállt Kaká érkezett. 4–2. Eldőlt. A brazil találatával kialakult a végeredmény.
Hatalmas csatában, kétszer vert helyzetből felállva, CR7 három góljának köszönhetően a Bernabéuban tartotta a három pontot a Real, amelyet nagyon megizzasztott a lelkesen és szimpatikusan játszó Villarreal. Az eredmény ellenére Mourinhónak több szerénységet, Garridónak pedig több magabiztosságot kívánunk.

Nehéz kezdés után magabiztos Barca-győzelem

DEPORTIVO-BARCELONA 0-4 (0-1)
La Coruna, Riazor, vezette: Delgado Ferreiro.
DEPORTIVO: Aranzubia - Laure, Colotto, Lopo, M. Pablo - R. Pérez, Tomás - Saúl (Valerón, 55.), J. Domínguez (P. Álvarez, 79.), Desmarets (Rindaroy, 70.) - Adrián. Vezetőedző: Miguel Ángel Lotina.
Cserék: Manu - kapus, Rindaroy, Rochela, Aythami, Valerón, P. Álvarez, Lasszad.
BARCELONA: Valdés - Adriano, Piqué, Puyol, Abidal - Keita, Mascherano, Iniesta (Thiago, 82.) - Messi, Villa (Bojan, 70.), Pedro (Iniesta, 82.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserék: Pinto - kapus, D. Alves, Afellay, Thiago, Busquets, Xavi, Bojan.
Gólszerző: Villa (26.), Messi (52.), Iniesta (80.), Pedro (81.)
Sárga lap: R. Pérez (50.)

A Barcelona kissé felforgatott kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek, hiszen Xavi, Alves és Busquets is csak a kispadon foglalt helyet. Hétközben mind a két csapat továbbjutott a Spanyol Kupában, a Deportivo hosszabbításra is kényszerült, de a fáradtság nem látszott a La Corunaiakon. A mérkőzés első komoly helyzetére a 26. percig kellett várni, Mascherano passzolt Messihez, aki befelé indulva szöktette Villát és a világbajnok támadó Aranzubia lábai között a kapuba gurított. 0-1! A hazaiak a Bilbaóhoz hasonló szervezett védekezést mutattak be, amint támadásba lendültek a katalánok, egyből „felhúzták a falat” a kapujuk előtt és ha kellett, minden játékosuk a saját térfelükön tartózkodott. A 38. percben azonban újabb gólt ünnepelhettek volna a vendégek, hiszen Abibal meglepetésre a hétközi gólja után újra betalált, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A Deportivo első helyzetére a 40. percben került sor, Perez vállalkozott lövésre 20 méterről, de labdája elkerülte Valdés kapuját.

A második félidő elején hamar gólt szerzett a Barcelona, Messi talált a kapuba szabadrúgásból az 52. percben. 0-2! Újabb gólhelyzetet a 80. percig nem tudtak kialakítani a felek, de ekkor Iniesta a bal oldalról húzott befelé, majd a tizenhatos vonaláról a hosszú sarokba helyezte a labdát! 0-3! Nem kellett sokat várni a következő találatra, hiszen a 84. percben Messi passza után Pedro emelt kapuba a kimozduló kapus felett. 0-4! A 87. percben újabb lehetőség adódott a gólszerzésre a gránátvörös-kékeknek, de Messi szólója után Aranzubia védett szerencsésen. A 91. percben óriási lehetőség adódott Adrián előtt, de Valdés nagyot védett, így nem sikerült a szépítés a hazaiaknak.
Kilencedik mérkőzését is megnyerte idegenben a Barcelona, míg Villa találata a 150. gólja volt a bajnokságban.

További eredmények:
Málaga - Ath. Bilbao 1–1
Real Sociedad - Sevilla 2–3
Espanyol - Zaragoza 4–0
Mallorca - Almería 4–1
Osasuna - Getafe 0–0
Racing - Gijón 1–1
Levante - Valencia 0–1

2011. január 7., péntek

A spanyol Királyi Kupa negyeddöntőinek a párosításai

Villareal - Sevilla
Atl. Madrid - Real Madrid
Barcelona–Betis
Almería–Deportivo

Az első mérkőzéseket január 11. és 13. között, a visszavágókat január 18. és 20. között rendezik meg. Az első találkozók házigazdái az elsőként feltüntetett csapatok lesznek.

Vereséggel jutott tovább a Real Madrid a Királyi Kupában

LEVANTE-REAL MADRID 2-0 (0-0)
Valencia, Estadio Ciutat De Valencia, 25354 néző, vezette: Estrada Fernández.
LEVANTE: Munúa - Cerra, Rodas, Nano, Del Horno - Sergio, Larrea (Lois, 50.) - Valdo, Rubén Suárez (Stuani, 53.), Xisco Munoz - Jordá (Higón, 76.). Vezetőedző: Luis García.
Cserepad: M. Reina, Mossa, Higón, Pallardó, Lois, Xisco Nadal, Stuani.
REAL: Adán - Arbeloa, Carvalho (Pepe, 46.), Garay, Mateos (Juanfran, 70.) - Gago, Khedira - Granero, Pedro León, Canales - Benzema (Kaká, 57.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Pacheco, Pepe, Ramos, Juanfran, Lass, Kaká, Moratá.
Gólszerző: Xisco Munoz (62. - 11-esből) , Sergio (86.)
Sárga lap: Xisco Munoz (65.), Lois (79.), ill. Benzema (26.), Gago (61.), Pepe (79.)

Az összecsapásra tartalékosan érkezett a José Mourinho által vezetett Real, de a 8-0-s előny tudatában ez teljesen ésszerű döntésnek tűnt. Az első félidőben a Real 60%-ban birtokolta a labdát, de kaput eltaláló lövése nem volt, és ami célt vétett, abból is csak egy. A lelkes hazaiak három alkalommal riogatták Adant. A rendkívül gyenge első játékrész után is hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események, de a 61. percben Gago kezezése után büntetőhöz jutottak a hazaiak. A labda mögé Xisco állt, és a bal alsóba helyezett. 1-0. Öt perccel később újabb nagy helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, de Xisco hat méterről kilőtte a stadionból a labdát. A Real második kapura lövésére, ami fejes volt a 84.percben került sor. Juanfran cselezgetett a tizenhatos jobb szélénél, középre adott labdáját Kaká fejelte a kerszetlécre. Az ellentámadásból veszélyes helyen jutottak szabadrúgáshoz a hazaiak. A pontrúgást Sergio fantasztikusan csavarta Adan kapujának jobb felső sarkába. 2-0. A Real kritikán aluli hozzáállásra nem lehet büszke, de ennek ellenére is remek eredmény a Levante győzelme. Nem szégyen kikapni és rosszul játszani egy tétnélküli visszavágón, de lélektelenül sosem szabad pályára lépni.

További eredmények:
Espanyol–Atlético Madrid 1–1 (Luis García 92., ill. Agüero 24.)
Tj: az Atlético, 2–1-gyel

Villarreal–Valencia 4–2 (Cazorla 46., G. Rossi 49., 93. – az elsőt 11-esből, Marco Ruben 63., ill. Banega 5., Soldado 23.)
Tj: a Villarreal, 4–2-vel

Mallorca–Almería 3–4 (Cavenaghi 69., 76., Pereira 75., ill. Piatti 1., 41., Ortiz 3., 33.)
Tj: az Almería, 8–6-tal

Getafe–Betis (II. o.) 1–3 (Casquero 92., ill. Jorge Molina 56., Rubén Castro 72., 90.)
Tj: a Betis, 4–3-mal

2011. január 6., csütörtök

Döntetlennel jutott tovább a Barca a Spanyol Királyi Kupában

Küzdelmes mérkőzésen, 1-1-es végeredménnyel jutott tovább a Bilbao ellen a Barcelona a Spanyol Kupában. A Deportivo drámai csatában, hosszabbításban tudta csak legyőzni a Córdobát. Továbbjutott a Sevilla is.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, a 7. percben David Villa öt méterről fejelhetett a Bilbao kapujára, de Iraizoz hárítani tudott. A 14. percben a hazaiak is támadásba lendültek, Susaeta lőtt kapu fölé. Ezután a játék irama csökkent, a Bilbao elsősorban játéktördeléssel próbálta megfékezni a Barcelonát, így a katalánok nem tudták a saját játékukat játszani, melynek eredménye számtalan pontatlan átadás lett. A Bilbao határozott védekezésével és gyors kontráival próbálta saját oldalára billenteni a párharcot, de támadásai komoly veszélyt nem jelentettek Pinto kapujára. A 44. percben viszont egy szabadrúgás után Gurpegi próbálta a hosszú sarokra fejelni a labdát, de fejese elkerülte a hálót. Az első félidei eseménytelenség után a második játékrészre már támadólag léptek fel a csapatok, hiszen mindkét együttesnek gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.
A félidő elejének legfontosabb történése az volt, hogy a baszk drukkerek fejbe dobták valamivel Abidalt, aki ápolásra szorult emiatt. A Barcelona nem tudta feltörni a Bilbao védekezését, de a fordulatot Iniesta beállítása hozta. A világbajnoki finálét eldöntő játékos új színt hozott a gránátvörös-kékek támadásaiba, melynek eredményeként a 74. percben megszerezte a vezetést a Barcelona. Xavi passzolta be a 16-oson belül tartózkodó Messinek a labdát, aki egyből Abidal elé tálalta azt, így a francia válogotott hátvéd megszerezte első gólját a Barcelonában. 0-1! A Bilbaónak ekkor már két gólra volt szüksége a továbbjutáshoz, amiből az elsőt meg is szerezték a 85. percben, Llorente révén.1-1! A 85. percben Villa eldönthette volna a találkozót, de ziccerét Iraizoz hárította. A 90. percben a katalánok új igazolása, Afellay is pályára lépett, David Villa helyett. A hosszabbítás percei már nem hoztak változást, a Barcelona idegenben lőtt góllal jutott tovább a Spanyol kupában.

Athletic Bilbao – FC Barcelona 1-1
San Mamés, 40 000 néző
Játékvezető: Muniz Fernández
Ath.Bilbao: Iraizoz, Iraola, A. Ocio, Ustaritz, Koikili, Susaeta, J.Martinez, Gurpegi, Gabilondo, Llorente, Toquero
Barcelona: Pinto, Adriano, Abidal, Piqué, D.Alves, Keita, Busquets, Xavi, Pedro, Messi, Villa
Gól: Llorente (85`),ill. Abidal (74`)

További eredmények:
Deportivo La Coruna – Córdoba 3-1
Gól: Adrian 90`, 102`, 120`. ill. Arteaga 87`
Továbbjutott a Deportivo, 4-2-vel

Málaga - Sevilla 0-3
Gól: Romaric 51`, Perotti 65`, Luis Fabiano 89`
Továbbjutott a Sevilla, 8-3-as összesítéssel

A labdarúgás statisztikáival és történelmével foglalkozó szervezet (IFFHS) díjazottjai

A kapusoknál Casillas lett a nyerő, immár harmadszor

Az IFFHS 24. alkalommal választotta meg az év legjobb kapusát. Ezúttal tizenkét európai, három dél-amerikai, két afrikai – korábban erre még nem volt példa –, valamint egy-egy észak-amerikai és óceániai kapusnak sikerült felkerülnie a 19-es listára. Iker Casillas korábban már két alkalommal – 2008-ban és 2009-ben – érdemelte ki az elismerést, 2010-ben a világbajnoki cím hozzásegítette őt a biztos győzelemhez: a szavazásra jogosult 86 ország képviselői közül 65-nél végzett az első helyen. Amilyen biztos volt a spanyol kapus sikere, olyan biztos a BL-győztes Julio César második helye. Casillas mellett további három honfitárs került a listára. Az idén 30. születésnapjára készülő, már 116-szoros válogatott Casillas a klubjában és a nemzeti együttesben is posztján egyeduralkodónak számít, riválisai legfeljebb veszélyeztetik, kiszorítani aligha tudják. Akár még hosszú éveken át. Az elmúlt esztendőkben már kontinens-, illetve világszerte is megkérdőjelezhetetlenné vált vezető szerepe posztján úgy az újságíróknál, mint a szakmán belüli szavazásoknál. Egyéni elismerései mellett All Star-csapatokban is ő lett az 1-es mez gazdája.

2010 LEGJOBB KAPUSAINAK RANGSORA AZ IFFHS-NÉL
1. Iker Casillas Real Madrid spanyol 304
2. Júlio César Inter brazil 124
3. Petr Cech Chelsea cseh 56
4. Manuel Neuer Schalke német 53
5. Maarten Stekelenbur Ajax holland 48


Vicente del Bosque lett 2010 legjobb szövetségi kapitánya

A spanyol válogatottat világbajnoki címig vezető Vicente del Bosque lett 2010 legjobb szövetségi kapitánya a labdarúgás statisztikáival és történelmével foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. A szervezet rangsorának második helyén a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw, a harmadikon pedig a hollandokat irányító Bert van Marwijk zárt. Del Bosque egyébként megvédte címét, ugyanis az IFFHS 2009-ben is őt választotta a legjobb szövetségi kapitánynak. A jelek szerint az elismerés szinte borítékolható a mindenkori spanyol kapitánynak, ugyanis 2008-ban az Európa-bajnoki címet szerző Luís Aragonést látták a legjobbnak – persze nem érdemtelenül.

2010 LEGJOBB KAPITÁNYAINAK LISTÁJA AZ IFFHS-NÉL
1. Vicente del Bosque Spanyolország 298
2. Joachim Löw Németország 168
3. Bert van Marwijk Hollandia 125
4. Óscar Wáshington Tabárez Uruguay 98
5. Milovan Rajevac Ghána 41


Az IFFHS-nél Mourinho 2010 legjobb edzője

A portugál tréner 294 ponttal végzett a szavazás első helyén, a második helyre Pep Guardiola futott be, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Louis van Gaal állhatott fel. A Real Madrid jelenlegi edzője tavaly három trófeát is nyert az Interrel, így pályafutása során már harmadszor bizonyult a legjobbnak az IFFHS döntéshozóinál.

2010 LEGJOBB EDZŐINEK LISTÁJA AZ IFFHS-NÉL
1. José Mourinho (Inter/Real Madrid) 294 pont
2. Pep Guardiola (Barcelona) 188 pont
3. Louis van Gaal (Bayern München) 75 pont
4. Quique Sánchez Flores (Atlético Madrid) 46 pont
5. Carlo Ancelotti (Chelsea) 41 pont

Forrás: nso.hu és fourfourtwo.hu

2011. január 4., kedd

Primera División 17. forduló

A vártnál jobban megizzadt a Barcelona a Levante ellen

BARCELONA-LEVANTE 2-1 (0-0)
Barcelona, Nou Camp, vezette: Miguel Ángel Pérez Lasa.
BARCELONA: Valdés - Alves, Busquets, Abidal, Maxwell (G. Milito, 77.) - Mascherano (Thiago Alcántara, 49.), Xavi, Iniesta - Pedro, Krkic (Keita, 65.), Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Pinto, Keita, Adriano, Thiago, V.Vázquez, G. Milito, Bartra.
LEVANTE: M. Reina - Cerra, Robusté, Nano, Del Horno - Xavi Torres, Gorka Larrea, Pallardó - Xisco Nadal (Valdo, 71.), Juanlu (Xisco Munoz, 72.) - Rafa Jordá (Stuani, 71.). Vezetőedző: Luis García Plaza.
Cserepad: Munúa, Ballesteros, Sergio, Xisco Muñoz, Rubén, Stuani.
Gólszerző: Pedro (47., 59.), ill. Stuani (80.)
Sárga lap: Xavi (89.)

Az újév első bajnokiján a bajnoki címvédő sokáig nem talált fogást jól szervezett ellenfelén, ezért az első félidőben nem is láthattak gólt a Nou Campba kilátogatók. A Barcelona hiába játszott mezőnyfölényben, igazán komoly lehetőséget sokáig nem tudott kialakítani a Levante kapuja előtt, mi több, a vendégek egy alkalommal csak a játékvezető tévedése miatt nem jöhettek tizenegyessel: a 24. percben Abidal a tizenhatoson belül kihúzta Juanlu lábát, a jogos büntető azonban elmaradt.

A szünet után a Barcelona megpróbálta gyorsabban járatni a labdát, az erőfeszítéseket pedig hamar siker is koronázta: alig telt el három perc a második félidőből, amikor Dani Alves átadása után Pedro lőtt Reina kapujába, amivel a Barcelonának végre sikerült feltörnie a Levante falát. (1-0) Nem sokkal később másodszor is eredményes volt a katalán együttes, ismét villant Pedro, aki újra Alves centerezését lőtte - ezúttal kapásból - a Levante kapujába. (2-0)
A második találat megszerzése után a Barcelonának megvoltak a lehetőségei, hogy újabb gólt vagy gólokat szerezzen, de fejben talán kiengedett Pep Guardiola legénysége, így a végjátékban már csak egy Levante gólt láthatott a közönség. De legalább nem akármilyet, a 80. percben a csereként pályára lépő Valdo felívelt labdáját a szintén nem rég beküldött Stuani állítgatás nélkül, a levegőből bombázta Valdés kapujába, a meccs legszebb jelenetét szolgáltatva ezzel. (2-1) Amennyiben nem a Barcelona a „szenvedő fél”, feltehetően vagy 80 ezren tapsoltak volna a bravúros technikai megoldás láttán... Az utolsó percekben a Levante mindent elkövetett az egyenlítésért, de komolyabb helyzetet már nem tudott kialakítani, így a Barcelona takaréklángon is otthon tartotta a három pontot.




A Real nehezen húzta be a madridi presztízscsatát

GETAFE-REAL MADRID 2-3 (1-2)
Madrid, Coliseo Alfonso Pérez. Vezette: Undiano Mallenco.
GETAFE: Codina - Miguel Torres, 'Cata' Díaz, Rafa, Mané - Pedro Ríos (Albín 47.), D. Boateng, Parejo, Gavilán (Casquero 67.) - Manu (Mosquera 77.), Miku. Vezetőedző: Míchel. Cserepad: Ustari, Arizmendi, Albín, Mosquera, Casquero, Kas, Pintos.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo - Lass (Khedira 46.), Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Özil (Garay 86.), Di María - Benzema (Kaká 76.). Vezetőedző: José Mourinho. Cserepad: Adán, Gago, Granero, Kaká, Khedira, León, Garay.
Gólszerző: Parejo (29.), Albín (85.), ill. Ronaldo (11., 57.), Özil (19.)
Sárga lap: D. Boateng (16.), Cata Díaz (20.), Parejo (40.), Miku (59.), ill. L. Diarra (27.), Arbeloa (47.), Khedira (51.), Di María (55.)
Piros lap: Arbeloa (82.)


Előzetesen nem hittük volna, de végül nem telt meg a Coliseum stadion a Getafe–Real Madrid összecsapásra. Akik megjelentek, élőben láthatták, amint előbb CR7, majd Di María ráhozza a frászt a hazai védelemre, ám az ígéretes lehetőségek nem fejeződtek be góllal. A 11. percben megszerezte a vezetést a Real! Dí María harcolt ki tizenegyest, amit Cristiano Ronaldo értékesített. 0–1. Nem telt bele sok, máris jött a következő. A 19. percben újra az argentin szélső volt a főszereplő, most mesterien ugratta ki Özilt, aki nem hibázott. 0–2. A Real elkényelmesedett, rá is fizetett egyből a lazaságra. A 29. percben Parejo lépett ki Arbeloát és Lasst faképnél hagyva, majd hatalmas gólt akasztott Casillas kapujába. 1–2. Qué golazo!! A Madridnak még volt két ígéretes lehetősége, de az eredmény az első félidőben már nem változott.

A fordulás után is a Real irányított, s a fölény hamar meghozta gyümölcsét. Az 57. percben Codina rosszul tisztázott, a labda Özilhez került, aki Benzemát hozta játékba. A francia nem színezte tovább, hanem önzetlenül hagyta, hogy Cristiano Ronaldo fejezze be az akciót. 1–3. A 64. percben egy Getafe-szögletből Real-kontra indult, amelyet a végén Benzema és Dí Maria elügyetlenkedett. Három perccel később Benzema a lécet forgácsolta szét lövésével. Ezekben a percekben a Getafe nagy nyomás alá került, a Real azonban nem tudta növelni az előnyét, sőt, a 81. percben emberhátrányba került. Arbeloa második sárga lapja után mehetett zuhanyozni. Alighogy lesétált a gyepről, gólra váltotta a létszámfölényét a Getafe. A 85. percben Mané centerezett, Marcelo szerencsétlenkedett, Albín meg köszönte és büntetett. 2–3. A hosszabbításban még a csereként beálló Kakának volt egy ígéretes helyzete, de lövése nem talált kaput.
A Real Madrid emberhátrányban harcolta ki a három pontot a Coliseum stadionban, ahol a hazaiak az utolsó percig becsülettel küzdöttek. A Real tapad a Barcelonára, a Getafe vereségével is maradt a középmezőny élén.




További eredmények:
Ath. Bilbao - Deportivo 1–2
Gijón - Málaga 1–2
Sevilla - Osasuna 1–0
Valencia - Espanyol 2–1
Atl. Madrid - Racing 0–0
Mallorca - Hércules CF 3–0
Villarreal - Almería 2–0
Zaragoza - Real Sociedad 2–1