2010. november 3., szerda

Bajnokok Ligája - 4. forduló eredményei (1. rész)

Döntetlent játszott Koppenhágában a Barcelona

A várakozásoknak megfelelően nagyon nehéz dolga volt a Barcelonának a Parken Stadionban, hiszen a Köbenhavn úgy készült a katalán csapat elleni hazai meccsre, mint az év legfontosabb ütközetére. Így ugyan a mezőnyben fölényben voltak a vendégek, de a kapu előtt mindkét oldalon akadt jó néhány helyzet. A hazai oldalon Claudemir már a 3. percben kapufát lőtt egy távoli próbálkozással, de a 21. percben egy gyors akciót követően David Villa is eltalálta a kapufát. A Barcelona alapvetően sokat tudta birtokolni a labdát, és akadtak helyzetei is, de a dán bajnok játékában is mindig ott volt a gólveszély. A 27. percben egy szabadrúgás után lecsorgó labdát Busquets 7-8 méterről lőhetett kapura, de Wiland kapus szögletre menteni tudott. A 31. percben aztán megtört a jég, és amikor a helyzetbe kerülő Villa elől menteni igyekeztek a védők, végül Messi elé tálalták a labdát a tizenhatoson belül, aki jobbal, alapvetően szerencsésen a hálóba talált. A Barcelona játékosok öröme ugyanakkor nem tartott sokáig, mert egy perccel később egy baloldalról induló dán akció gólt eredményezett. Az első, éles szögből elengedett lövést még védte Valdés, de a róla kipattandó labda szerencsétlenül éppen Claudemir elé jutott, aki pontosan lőtt a jobb sarokba. Így 1-1-es döntetlennel fordultak a csapatok, már csak azért is, mert a szünet előtt egy parádés Iniesta átadás után Messi nem tudta jól átvenni a játékszert.
A pihenő után is nagy lendülettel kezdett Köbenhavn, de idővel egyre nagyobb fölénybe került a Barcelona, így a hazaiaknak inkább csak a kontratámadások maradtak lehetséges fegyverként. A gránátvörös-kékek fölényben maradtak, és egy nagy helyzetük is volt Iniesta révén, amit szépen védett Wiland. Volt egy veszélyes lövése a tizenhatosról Keitának is, ám a 70. perc környékén ismét magára talált a Köbenhavn, és több veszélyes helyzetet is teremtett. Innentől kezdve a Barcelona egyre inkább kiengedte az irányítást a kezéből, nem tudta megtartani a labdát, nagyon ritkán jutott el Wiland kapujáig. A hajrára Villa helyére Pedro állt, aminek az utolsó pillanatokra lett volna lehetősége, ám a szélső a 92. percben csak a kapufát találta el egy tizenhatoson kívülről eleresztett lövéssel. Ezt megelőzően Messi és Alves ugyan hosszasan próbálkoztak azzal, hogy egy tiszta helyzetet kidolgozzanak, de ők sem jártak sikerrel. A Barcelona ezzel a döntetlennel továbbra is vezeti a csoportját 8 ponttal, ám az előnye csupán egy egység az FCK előtt. A másik két csapat azonban leszakadt, miután a Rubin Kazány csak három ponttal áll, míg a Panathinaikosz két egységgel várja a következő két játéknapot.

FC KÖBENHAVN - BARCELONA 1-1 (1-1)
Koppenhága, Parken Stadion, vezette: Cristian Balaj (román).
KÖBENHAVN: Wiland - Pospech, Zanka, Antonsson, Wendt - Bolanos (Delaney, 90.), Kvist, Claudemír, Vingaard (Ottesen, 90.) - Grönkjaer - N'Doye. Vezetőedző: Stale Solbakken.
(kispad: Christensen, Ottesen, Nordstrand, Santin, Kristensen, Zohore, Delaney)
BARCELONA: Valdes - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Busquets, Xavi, Keita - Villa (Pedro, 80.), Messi, Iniesta. Vezetőedző: Josep Guardiola.
(kispad: Mino, Bojan, Mascherano, Pedro, Milito, Maxwell, Adriano)
Gólszerző: Claudemír (32.), ill. Messi (31.)
Sárga lap: Pospech (89.), ill. Busquets (50.)




A jatéknap további eredményei:
A csoport

Tottenham - Inter 3–1
Bremen - Twente 0–2

B csoport
Benfica - Lyon 4–3
Hapoel T.-A. - Schalke 0–0

C csoport
Bursaspor - Man. United 0–3
Valencia - Rangers 3–0

D csoport
Rubin - Panathinaikosz 0–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése