2010. november 1., hétfő

Primera División 9. forduló

Fordított a Real Madrid a Hércules otthonában

Nagyon rosszul kezdődött a meccs a fővárosiak számára, hiszen a Hércules már a találkozó 3. percében megszerezte a vezetést: Cortés beadásának ívét Pepe rosszul számította ki, a középen érkező Trezeguet pedig szép mozdulattal Casillas kapujába fejelte csapata vezetést jelentő találatát. (1-0)
A Real Madrid ezután hamar mezőnyfölénybe került, de a stabil hazai védekezés miatt komolyabb helyzetet sokáig nem tudott kialakítani, ellenben a Hércules több veszélyes kontrát is vezetett, melyekkel megszerezhette második gólját is. A vendégek előtt két egyenlítési lehetőség adódott az első félidőben, de sem Higuaín, sem pedig Cristiano Ronaldo nem tudta kihasználni az adódó lehetőséget, így a szünetre egygólos Hércules vezetéssel vonultak a csapatok.
A második félidőre aztán elsősorban az eredményességet tekintve alaposan feljavult a Real Madrid, igaz kellett ehhez egy hatalmas kapushiba is, ami az 52. percben az egyenlítést jelentette a Mourinho-csapat számára. Cristiano Ronaldo távoli lövése érthetetlenül kijött Calatayudról, így a lendületből érkező Di María könnyedén helyezhetett a kapuba. (1-1)
A Hércules ezt követően egy ideig még állta a sarat, ám mivel támadást egyáltalán nem tudott vezetni, így csak idő kérdése volt, hogy a Real Madrid mikor szerzi meg második gólját is a meccsen. Erre egészen 82 percet kellett várni, ekkor Benzema lövését elsőre még kiütötte Calatayud, az érkező Cristiano Ronaldo viszont már a kapuba lőtte a Real Madrid második gólját. (1-2)
Nem sokkal később végleg eldőlt a három pont sorsa, Benzema középre passzolt labdáját Cristiano Ronaldo lőtte nagy erővel a Hércules kapujába, amivel kialakult a 3-1-es végeredmény.



Kiütötte a Barca a Sevillát

A mérkőzés rangadónak megfelelő iramban kezdődött, hiszen a Barca már az első percben offenzívát indított az ellenfél hálója felé. Xavi lövése ekkor még a kapu fölött hagyta el a játékteret, de a 4. percben Leo Messi már bevette a Sevilla hálóját. Pedro a bal szélen egy csel után éles szögből lőtt kapura, a labdát Varas pont Messi elé ütötte ki, aki egy testcsel után a higgadtan lőtte a kapuba.1-0! A 9. percben éledt fel a Sevilla, ekkor Luis Fabiano veszélyeztetett, de a hosszú sarok mellett ment el a lövése.
A vendégek taktikája egyértelműen a területek lezárása volt a katalánok elől, de taktikájuk csődött mondott, hiszen a 24. percben Villa válaszolt az elmúlt hetek kritikus véleményeire egy szépségdíjas találattal. Messi passza után a jobb szélről húzott befelé, majd ballal a hosszú felső sarokba csavarta a labdát. 2-0! A 33. percben az aranylabdás Messi emelt a kapu fölé, ekkor érződött, hogy a Sevilla egy kiütéses vereségbe is beleszaladhat. Ezt a vélekedést erősítette meg Konko, hiszen a 45. percben felrúgta Pedrót, ezzel megkapta második sárga lapját, így társai előtt mehetett az öltözőbe.
A második félidőt a gránátvörös-kékek újabb góllal kezdték, az 52. percben Romaric rosszul fejelte haza a labdát, Alves volt szemfüles, és átpöckölte azt a kimozduló kapus felett. 3-0! Hosszú percek teltek el helyzet nélkül, de a 64. percben Messi megadta a kegyelemdöfést, hiszen balra húzott a labdával, de a hosszú sarokra gurította el azt. 4-0! A 76. percben született meg vendégek első szöglete, ez is jellemezte a harmatgyenge támadójátékukat. A 80. percben Villa már a kapust is kicselezte, de lövését egy védő kivágta a gólvonalról. A 91. percben viszont már sikerrel járt, újabb gólt szerzett, ezzel beállítva a végeredményt! 5-0!



További eredmények:
Valencia - Zaragoza 1–1
Deportivo - Espanyol 3–0
Gijón - Villarreal 1–1
Málaga - Real Sociedad 1–2
Racing - Osasuna 4–1
Atl. Madrid - Almería 1–1
Ath. Bilbao - Getafe 3–0
Mallorca - Levante ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése