2010. november 4., csütörtök

Bajnokok Ligája - 4. forduló eredményei (2. rész)

A Real pontot szerzett, és továbbment

A harmadik percben Higuaín tesztelte Abbiati kapus reflexeit egy laposan eleresztett, sarokra tartó lövéssel, de az olasz hálóőr remekül teljesített. Ezt követően csak a tizedik perc fordulóján Pepének és az ellentámadásból Boatengnek volt lehetősége a gólszerzésre, de a kapukat egyikük sem tudta bevenni. Nem sokkal később Di María vezette egy az egyben kapura a labdát, de a visszaérkező Zambrottának sikerült megzavarnia az argentin támadót, így ez a lehetőség is kimaradt. Bár a Real Madrid többet támadott kezdetben, a főszerep a milánói védelemé volt, ziccerig az utolsó lehetőséget leszámítva nem jutottak el Ronaldóék. A huszadik percben egy felívelést követően Higuaín és Di María is kapura tudta irányítani a labdát, de az mindkétszer az olaszok klasszisában, Pirlóban akadt el. Egy ellentámadásból Ibrahimovic találta magát szemben a kapussal, de Casillas eszén nem tudott túljárni. Hosszú üresjárat követte a nagyszerű lehetőségeket. A csapatok sorra dolgozták ki helyzeteiket, de valahogy mindig porszem került a gépezetbe, veszélyes lövés nem hagyta el a lábakat. Ibrahimovicé volt a következő ziccer. A harminchetedik percben ügyesen ugratták ki a társak a svéd támadót, aki a kifutó Casillas felett nem tudta pontosan átemelni a labdát. A negyvenötödik percben az összességében többet védekező Milan már a szünetre gondolhatott, ami meg is bosszulta magát. Egy argentin összjátékot követően a Real Madrid megszerezte a vezetést. Di María adott félelmetesen pontos labdát Higuaínnak, aki a leshatárról kilépve védhetetlenül lőtt a hosszú alsóba. (0-1) Az első félidőt végig kemény, helyenként durva játék jellemezte, ami miatt sokat is kellett ápolni a játékosokat, összességében pedig megérdemeltnek nevezhető a királyi gárda félidei előnye, hiszen támadóbb, sokkal gyorsabb, ritmusosabb játékkal rukkolt elő, mint olasz ellenfele.
A második játékrész egy hatalmas, harminc méterről eleresztett Ronaldo-lövéssel kezdődött, amelyet Abbiati kapusnak sikerült szögletre tolnia. Mindazonáltal már ez a jelenet is előrevetítette, hogy a Real nem kívánt visszavenni a tempóból, ez pedig nem jelentett sok jót a Milannak. Több mint húsz percen keresztül nem tudtak helyzetet kialakítani a csapatok, csak a kemény játék dominált továbbra is. Már a közönség is elcsendesedett, mikor a Ronaldinho helyére beállt nagy kedvenc Pippo megmutatta, miért nem vonult még nyugdíjba. Egy Milan-felívelésnél Pepe rúgott hatalmas lyukat, így Ibrahimovics lépéselőnybe tudott kerülni. Beadásába rendkívül kacskán ért bele Casillas, és Inzaghinak csak az üres kapuba kellett befejelnie a labdát. (1-1) A gól egyértelműen felrázta a mérkőzést, a közönség hangja is megjött a szépítés után. Bár eleinte ismételten a megszokott csiki-csuki kezdődött, Inzaghi tett róla, hogy a végén is legyen miért hajtania a Realnak. Egy Gattuso-felívelést követően ugyanis a méteres lesen helyezkedő olasz higgadtan lőtte el a labdát a felugró Casillas lábai alatt, az asszisztens pedig feltehetően épp pislogott az elrúgás pillanatában, hiszen nem emelte a zászlaját. (2-1) Inzaghinak egyébként ez volt a 70. európai kupagólja, amellyel minden idők legeredményesebb labdarugója lett a kontinens kupasorozatait tekintve. A Real egy ideig nem tudott felállni a két hatalmas pofon után, egyedül Özil nyolcvanhetedik percben eleresztett lövése mutatatta azt, hogy még lehet keresnivalója a spanyoloknak. Már a hosszabbítás utolsó percében járt a mérkőzés, amikor a csereként beállt Pedro Leónnak Abbiati kapus lábai között sikerült ellőnie a labdát, ezzel pedig egy pontot megmentett a vendégeknek. (2-2)

MILAN - REAL MADRID 2-2 (0-1)
Milánó, San Siro stadion, vezette: Howard Webb (angol).
MILAN: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Boateng, Pirlo, Gattuso (Seedorf, 84.) - Pato (Ambrosini, 72.), Ibrahimovic, Ronaldinho (Inzaghi, 59.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
(kispad: Amelia, Inzaghi, Seedorf, Ambrosini, Robinho, Yepes, Antonini)
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe (Pedro León, 80.), Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Cristiano Ronaldo, Özil (Albiol, 95.), Di María - Higuaín (Benzema, 73.). Vezetőedző: José Mourinho.
(kispad: Dudek, M. Diarra, Benzema, Granero, Arbeloa, Albiol, Pedro León)
Gólszerző: Inzaghi (68., 78.), ill. Higuaín (45.), Pedro León (94.)
Sárga lap: Boateng (28.), Abate (56.), Ibrahimovic (57.), Gattuso (70.), ill. Ramos (79.), Carvalho (91.)



További eredmények:
E csoport

Cluj - B. München 0–4
Basel - Roma 2–3

F csoport
Chelsea - Szpartak M. 4–1
Zilina - Marseille 0–7

G csoport
Auxerre - Ajax 2–1

H csoport
Sahtar - Arsenal 2–1
Partizan - Braga 0–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése