2010. november 27., szombat

El Clásico: mérkőzés előtti nyilatkozatok

David Villa:
„Nem ismerek egy csapatot sem, aki meg tudná nyerni a bajnokságot novemberben. Persze lehet nyerni apró darabokat a Liga megnyerése érdekében, és ezen vagyunk most is. Lépésről lépésre haladunk, így eljuthatunk a bajnokság utolsó hónapjáig úgy, hogy van esélyünk nyerni” – érvelt Villa, aki persze már sokszor játszott a Real Madrid ellen még a Valencia és a Zaragoza színeiben, és ötször be is vette Casillas hálóját. A Valenciával négyszer sikerült mattolnia eddig a madridi portást, a Zaragozával egyszer, a Barcelonával pedig most lesz meg az első esélye erre.

„Remélhetőleg sokszor szembe kerülök majd vele a meccsen. Most persze sokkal nagyobb riválisok leszünk a pályán, mint bármikor korábban. Ez esetben is a legjobbat kívánom neki, hiszen nagyon sokra tartom őt, mint embert, és mint profi játékost is, de ő is tudja, hogy ha szembe kerülök vele, mindent meg fogok tenni, hogy bevegyem a kapuját” – fogadkozott Villa.

Arbeloa:
"Nyilvánvaló, hogy a Barcelona legyőzése minden Madridistának nagy elégedettséget okozna. Nagyon fontos lenne számunkra, mert a Barça a legnagyobb ellenfelünk Spanyolországban. Mindannyian tudjuk mi fog történni, ha nyerünk, különösen az ő stadionjukban. Úgy hisszük, hogy képesek vagyunk megnyerni a mérkőzést és ezzel örömöt szerezni a szurkolóknak."

"A pályán levő 22 játékosnál lesz a kulcs, hogy a meccs kimenetelét befolyásolja. Soha nem tudhatod ki fogja eldönteni a meccset. Cristiano és Messi jelenleg a legmeghatározóbb játékos a két csapatban, de nem lenne fair a többiekkel szemben, ha csak rájuk fókuszálnának. Azonban ha egy embert kéne választanom, aki eldönti a meccset, Cristianora szavaznék."

Sergio Busquets:
"Ez a szerepe, ez a stílusa, ő egy edző, aki mindig beszél, de minket ez nem nagyon érdekel. Nem foglalkozunk azokkal a dolgokkal, amik Madridból jönnek" - fejezte ki a fásultságát az állandó Mourinho témájú kérdésekkel kapcsolatosan Busquets, aki ennek ellenére természetesen elismerte, hogy "a portugál mesterrel a Madrid ambiciózus és rendkívül motivált, ráadásul csapatként funkcionál, nem úgy, mint az elmúlt években."

"Egészen kicsi korom óta ebben a miliőben élek, édesapám a Barça kapusa volt, a családom gránátvörös-kék szívű, és mindig is a klubbal együtt élt. Ezek után többet érzel, mint bárki, aki ideigazol." - mondta, illetve kifejtette, hogy katartikus élmény lenne győztes gólt szereznie: "Szeretnék ilyesmi részese lenni, de ez nem valószínű, mivel eléggé defenzív pozícióban játszom. Mindenesetre álomszerű lenne, ha egy döntő jelentőségű gólt tudnék szerezni egy ilyen nagy egyesület ellen."

Xabi Alonso:
"Még mindig rengeteg pont maradt hátra és biztos vagyok abban, hogy mi is és a Barcelona is fog még pontot veszíteni. Erős és gyors támadóink vannak, akik bármikor képesek gólt szerezni. A védelmünk is igen szilárd. Amikor a csapat jól játszik, a védelemnek mindig könnyebb irányítani a helyzeteket. Most nagyon jól játszunk, de tovább kell fejlődnünk. Nem akarunk megállni."

"A Barça egy jó csapat. Tehetséges játékosaik vannak és nem elég csak egyikükre koncentrálnunk, mert akkor a többiek ebből előnyt szereznek. Rengeteg címet nyertek az elmúlt években, de mi keményen fogunk harcolni ellenük. Ez is és a visszavágó is nagyon fontos, de ezeken kívűl is sok meccset kell még játszanunk. A siker receptje az, hogy csapatként kell játszani és a pálya mindkét szélén erősnek kell lenni. Így kell nyerni a Camp Nouban. Bármi megtörténhet, de nekünk muszáj a győzelemért játszani."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése