2010. november 8., hétfő

Primera División 10. forduló

Simán nyert a Barcelona a Getafe vendégeként

A bajnoki címvédő rögtön a legelején magához ragadta a kezdeményezést, és nagyon hamar két helyzetet is teremtett a kissé fásultan kezdő Getafe kapuja előtt: a 4. percben Villa hagyta ki a kihagyhatatlant, majd nem sokkal később Messi vezette egészen a kapuig a labdát, de túl sokat várt, így a labda végül elhagyta a játékteret. A Getafe ezek után sem tudott komolyabb ellenállást kifejteni, a Guardiola-csapat vezető találata csak idő kérdése volt. A 22. percben megtört a jég, ekkor Villa hozta remek érzékkel gólhelyzetbe az ötösnél feltűnő Messit, aki Codina mellett könnyedén helyezett a rövidbe. (0-1) Néhány perccel később Codina mentette meg a Getafét a második bekapott góltól, ám a 33. percben már ő is tehetetlen volt: Villa ezúttal nem hibázott, és közelről megszerezte a Barcelona második gólját is a meccsen. (0-2) Az első félidő hátralévő perceiben is fölényben futballozott a katalán csapat, a Getafe viszont valamelyest stabilizálta védelmét, így a szünetben „csak” kettő gól volt a csapatok közötti különbség.
A második félidőt aktívabban kezdte a Getafe, ennek eredményeképp Manu az 53. percben meg is dolgoztatta Valdést, aki azonban a helyén volt és hárította a lövést. A meccs képében beállt változás persze nem tartott túl sokáig, sőt a 65. percben harmadszor is eredményes volt a Barcelona: Cata Díaz rosszul sikerült hazaadására Pedro startolt rá, elvitte a labdát a labdát Codina mellett, majd az üres kapuba helyezett. (0-3) Négy perccel később nem várt lehetőség hullott a Getafe ölébe: Piqué a tizenhatoson belül kézzel ért a labdába, amiért a hazai csapat tizenegyest kapott, ráadásként pedig emberelőnybe került, a Barcelona védője ugyanis második sárgáját is megkapta az eset után. Manu nem hibázta el a tizenegyest, aminek köszönhetően a Getafe is feliratkozhatott az eredményjelzőre, és elkezdhetett reménykedni, hogy az utolsó húsz percben még szorossá tudja tenni a meccset. (1-3) A végjátékban a Getefa még közelebb kerülhetett volna ellenfeléhez, de sem Manu, sem pedig Arizmendi nem tudta kihasználni az előtte adandó lehetőséget. A Getafe emberelőnye nem tartott sokáig, a 80. percben Boateng is megkapta második sárgáját, így mindkét csapat tíz emberrel volt kénytelen befejezni a meccset. Az eredmény ezután már nem változott, a Barcelona a végjátékban több lehetőséget is elszórakozott, ennek ellenére simán nyert a Coliseum Alfonso Pérezben, és ideiglenesen a tabella élére állt.

GETAFE-BARCELONA 1-3 (0-2)
Madrid, Coliseum Alfonso Pérez, vezette: Ayza Gámez.
GETAFE: Codina - Pintos, Díaz, Rafa, Mané - V. Sánchez (Albín, 67.), Boateng, P. Rios (Arizmendi, 70.), Manu, Casquero (Parejo, 64.) - Miku. Vezetőedző: Míchel.
Cserék: Ustari - kapus, Arizmendi, Parejo, Borja, Albín, Mosquera, Marcano.
BARCELONA: V. Valdés - D. Alves, Puyol, Piqué, Maxwell - Mascherano, Xavi (Busquets, 77.), Iniesta - Messi, Villa (Milito, 73.), Pedro (Keita, 90.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserék: Pinto - kapus, Bojan, Keita, Alcántara, Milito, Busquets, Adriano, Abidal.
Gólszerző: Manu (71. - 11-esből), ill. Messi (23.), Villa (35.), Pedro (65.)
Sárga lap: Díaz (36.), Boateng (57.), Manu (89.), ill. Piqué (42.)
Piros lap: Boateng (80.), ill. Piqué (69.)



A Real nyerte a madridi derbit

A Real Madridra rangadó várt a La Ligában, hiszen míg eddig szinte csak kiscsapatokkal találkozott, most a városi rivális várt a királyiakra. Az Atletico csak a hetedik helyen állt a bajnokságban, az utolsó két bajnokiját pedig nem tudta megnyerni. A statisztika a Real Madrid győzelmét sejtette, ámbár a labda gömbölyű, statisztikával nem lehet mérkőzést nyerni. Nem is bízta a véletlenre a Királyi Gárda a gólszerzést, hiszen a 13. percben megszerezték a vezetést. Di Maria passza után Carvalho lépett ki csatárokat megszégyenítő módon a vendég védők mögül és lőtte De Gea kapujába a labdát! 1-0! A 19. percben már kétgólos volt a hazaiak előnye: Dominguez szabálytalankodott Cristiano Ronaldo ellen a 16-os jobb sarkánál, a szabadrúgást Özil rúgta laposan a kapu jobb oldalába. 2-0!
A második félidőt is a Real kezdte magabiztosabban, a 46. percben Higuain kapáslövése a kapufát találta telibe. A 60. percben adódott az Atletico addigi legkomolyabb gólszerzési lehetősége, egy szöglet után kifejelt labdát 20 méterről kapásból lőtte kapura, de az ő lövése is a kapufán csattant. 63. percben Özil növelhette volna a hazai előnyt, de hiába vezette egy az egyben De Geára a labdát, nem tudta értékesíteni helyzetét. A 78. percben Agüero előtt adódott hasonló lehetőség, de Casillas hárítani tudta a 16 méterről leadott lövést. A 87. percben Marcelo is gólt szerezhetett volna, de a vendégek hálóőre bravúrral védett. A 90. percben egy beadás után Ramos fejelte mellé a labdát, ezzel a mérkőzés egyik legnagyobb ziccerét kihagyva. A Real ezzel továbbra is vezeti a bajnokságot a Barcelona előtt, és továbbra is veretlen a ligában.

REAL MADRID-ATLÉTICO MADRID 2-0 (2-0)
Santiago Bernabéu Stadion, 80 ezer néző, vezette: Mateu Lahoz.
REAL MADRID: Casillas - S. Ramos, Pepe, R. Carvalho, Marcelo - Khedira, X. Alonso - Özil, Di María (M. Diarra, 82.), Cristiano - Higuaín (Benzema, 75.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adán, Arbeloa, M. Diarra, Albiol, Canales, Pedro León, Granero, Benzema.
ATLÉTICO MADRID: De Gea - Valera, Ujfalusi, Domínguez, F. Luis - Simao (D. Costa, 77.), Mario Suárez, Tiago (Raúl García, 69.), Reyes, - Forlán, Agüero. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.
Cserepad: Joel, A. López, D. Costa, Camacho, Assuncao, Mérida, R. García.
Gólszerző: Carvalho (13.), Özil (19.)
Sárga lap: Carvalho (75.), ill. Domínguez (61.), Tiago (66.)



További eredmények:
Real Sociedad - Racing 1–0
Espanyol - Málaga 1–0
Almería - Gijón 1–1
Levante - Deportivo 1–2
Osasuna - Hércules CF 3–0
Villarreal - Ath. Bilbao 4–1
Zaragoza - Mallorca 3–2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése