2010. november 30., kedd

Primera División 13. forduló

Kiütéses Barca-siker az El Clásicón

BARCELONA-REAL MARDID 5-0 (2-0)
Barcelona, Nou Camp, vezette: Eduardo Iturralde González.
BARCELONA: V. Valdés - D. Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Busquets, Xavi (Keita, 87.), Iniesta - Pedro (Jeffrén, 87.), Messi, Villa (Bojan, 76.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserék: Pinto - kapus, Adriano, Maxwell, Mascherano, Keita, Bojan, Jeffrén.
REAL MADRID: Casillas - Sergio Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo (Arbeloa, 60.) - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil (Lass, 46.), C. Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
Cserék: Dudek - kapus, Higuaín, Albiol, Arbeloa, Lass, Diarra, P. León.
Gólszerző: Xavi (10.), Pedro (18.), Villa (55., 58.), Jeffrén (90+1.)
Piros lap: Ramos (90+3.)
Sárga lap: Valdés (31.), Villa (34.), Messi (45.), Puyol (81.), Xavi (90+3.), ill. C. Ronaldo (31.), Pepe (36.), X. Alonso (51.), Carvalho (71.), Ramos (73.), Khedira (75.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, az 5. percben Messi emelése után a kapufáról vágódott ki a labda. A 10. percben már meg is szerezte a vezetést a Barcelona Xavi révén, Iniesta passza a becsúszó védő lábáról felpörgött, és a labdát Xavi lőtte Casillas mellett a hálóba. 1-0!. percben Di Maria próbálta egalizálni az eredményt, de Valdés ütötte fölé a labdát. A 15. percben a statisztikák is hazai fölényt mutattak, hiszen a katalánok 75%-ban birtokolták a labdát. A 18. percben már két góllal vezettek a gránátvörös-kékek, hiszen Villa passza után Pedro talált a madridi hálóba. 2-0! A 20. percben Benzema részén is veszélyeztetett a Real, de lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 33. percben fair play-be nem illő jelenet borzolta a hazai közönséget, hiszen Ronaldo az oldalvonal mellett meglökte Guardiolát, amiért a hazai tréner nem adta oda neki egyből a labdát. A 35. és a 43. percben még szintén a portugál aranylabdás próbált gólt szerezni, de először szabadrúgása nem talált célba, majd Valdés hárította a lövését.
A második félidő hasonló tempóban kezdődött mint az első, hiszen a 47. percben a hazaiak újabb találatot szereztek,de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Az 52. percben Messi passza után Xavi lőtt oldalhálót, de ekkor már érett az újabb katalán találat. Nem is kellett sokáig várni, hiszen az 55. percben Messi passza után David Villa talált a hálóba az első El Clásicóján! 3-0! Három perc múlva ismét Villa gólt ünnepelhettek a Nou Campba kilátogó nézők, ismét Messi passzát váltotta gólra a nyáron igazolt spanyol támadó! 4-0! A második játékrészben az első vendég helyzetig a 60. percig kellett várni, ekkor lőtt Ronaldo szabadrúgásból mellé. A 65. percben Busquets próbálta bevenni Casillas hálóját félpályáról, de nem járt sikerrel. A 77. pecben a frissen beálló Bojan Krkics lövését védte Casillas. A 91. percben Jeffrén adta meg a kegyelemdöfést, Bojan passza után lőtt Casillas hálójába! 5-0! A mérkőzés végén Sergio Ramost kiállították, miután megrúgta Messit és megütötte válogatottbeli társát, Puyolt.
A Real Madrid történelmi vereséget szenvedett, a vendégek nem tudtak mit kezdeni a katalán mezőnyfölénnyel, illetve azzal, hogy a hazaiaknál Xavi olykor csatárként segítette a támadásokat.

Nyilatkozatok:
„Természetesen tovább kell folytatnunk a küzdelmet, de hétfőn rengeteg embernek okoztunk örömet – nyilatkozta Pep Guardiola. – Arra vagyok a legbüszkébb, ahogyan nyertünk és jó tudni, hogy ezt sokmillió ember látta. Nagyon elégedett vagyok a győzelmen túl a mutatott játékunkkal. Carles Rexach és Johan Cruyff voltak azok, akik elsőként győzelemre vitték azt a Barcelona-stílust, amelynek mi is követői vagyunk. Ez a győzelem nemcsak a mi sikerünk, hanem azoké is, akik fiatalon felfedeztek egy Xavit vagy éppen egy Iniestát, és éveken át felkészítették őket. A saját nevelésű játékosaink jó teljesítménye teszi még értékesebbé számunkra ezt a győzelmet" – tette hozzá a szakember. „Ez csak egy mérkőzés volt. A két csapat között nincs ekkora különbség. Ma nekünk minden bejött, nekik lényegében semmi sem sikerült. Én sem vártam ezt az eredményt. A Madridnak voltak gólszerzései lehetőségei, aligha számítottak ilyen mérkőzésre. Mind a két csapat magas szintet képvisel, hétfőn mi voltunk a jobbak. De ettől még nem hisszük azt, hogy a miénk a legjobb csapat a világon. Mi csupán igyekszünk jól játszani."

„Az egyik csapat tökéletesen játszott, a másik viszont nagyon rosszul – értékelte a mérkőzést José Mourinho, aki edzőként még soha nem élhetett át hasonló csúfságot. – Ez egy vereség volt, de nem aláztak meg minket. Mindig is hangoztattam, hogy a Barcelona egy kész csapat, ellenben a Real Madridnak viszont még hosszú utat kell megtenni. Még nagyon sok meccs van hátra a szezonból. Tavaly az Inter edzőjeként a Camp Nouban kikaptunk, aztán a végén mégis mi nyertük meg a Bajnokok Ligáját. Két nevetséges gólt kaptunk az első félidőben. Tudtuk, hogy mire számíthatunk, mire kell figyelnünk, mégis lehetőséget adtunk az ellenfélnek" – tette hozzá a Special One.




További eredmények:
Zaragoza - Villarreal 0–3
Sevilla - Getafe 1–3
Atl. Madrid - Espanyol 2–3
Gijón - Real Sociedad 1–3
Hércules CF - Levante 3–1
Mallorca - Málaga 2–0
Racing - Deportivo 1–0
Ath. Bilbao - Osasuna 1–0
Valencia - Almería 2–1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése