2010. november 25., csütörtök

Bajnokok Ligája - 5. forduló eredményei (2. rész)

Pedro-dupla között Messi-gól, továbblépett a Barcelona

A Barcelona könnyed győzelmét két apró termetű támadója (mintha lennének nagydarab támadóik), a világbajnok Pedro Rodriguez és az aranylabdás Lionel Messi szerezték, előbbi kettőt is. A Panathinaikosz rögtön a meccs elején akár a vezetést is megszerezhette volna, de a frissen kinevezett csapatkapitány, Djibril Cissé lövését védte Victor Valdés. A következő időszakban már a vendégek átvették az irányítást és többször is komoly helyzetet alakítottak ki Corvasz kapuja előtt. A 27. percben aztán gólra is váltottak egyet, Daniel Alves adott pontos passzt Pedrónak, aki meglépett a labdával és okosan helyezett a kapuba 0–1.
A Barca 70%-ban birtokolta a labdát és a félidő második felében totális kontrollt gyakoroltak a meccs fölött, a görög kapusnak egy perccel a félidő előtt kétszer is nagy bravúrt kellett bemutatnia, hogy minimális hátránnyal menjenek pihenőre, előbb Pedrót, aztán David Villát akadályozta meg az újabb gólszerzésben. Corvasz átmentette remek formáját a második félidőre is, főleg két erős Adriano-lövésnél kellett résen lennie. A 62. percben aztán ő sem tudott mit tenni a katalán támadógépezet ellen, Iniesta adta vissza a labdát Adrianónak, aki megjátszotta Messit, az aranylabdás támadó pedig ha már ott volt, gyorsan meglőtte a maga gólját 0–2, ezzel az argentin zseni tíz mérkőzésén szerzett gólt zsinórban, a válogatottat is beleértve. A kést Pedro forgatta meg a görög zöld-fehérekben, közelről lőtte be a mélyről indított Iniesta labdáját 0–3.A Panathinaikosz nem tudta megnehezíteni a Barcelona dolgát, Messiék végül sima 0–3-al távoztak Görögországból. Az eredmény a katalán együttesnek a csoport első helyét, ellenfelüknek a biztos kiesést jelenti. Sőt, öt meccsükön összeszedett két pontjuk még az Európa-ligához sem elég, a jelenleg harmadik helyen álló Rubin Kazany ugyanis hat ponttal áll előttük.

PANATHINAIKOSZ-BARCELONA 0-3 (0-1)
Athén, Szpirosz Luisz Stadion, vezette: Gianluca Rocchi (olasz).
PANATHINAIKOSZ: Corvasz - Vintra, Boumsong, Kanté, Szpiropulosz - Kacuranisz (Plessis, 67.), Gilberto Silva - Marinosz (Dimucosz, 46.), Luis García (Petropulosz, 64.), Hrisztodopulosz - Cissé. Vezetőedző: Jesualdo Ferreira.
(kispad: Karnezis, Szeitaridisz, Sarriegi, Plessis, Dimucosz, Simao, Petropulosz)
BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué (Abidal, 71.), Puyol, Adriano (Maxwell, 76.) - Xavi (Keita, 71.), Mascherano, Iniesta - Pedro, Messi, Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
(kispad: Mino, Bojan, Jeffrén, Keita, Busquets, Maxwell, Abidal)
Gólszerző: Pedro (27., 69.), Messi (62.)
Sárga lap: Dimucosz (66.), ill. Piqué (31.)




További eredmények:
A csoport

Tottenham - Bremen 3–0
Inter - Twente 1–0

B csoport
Schalke - Lyon 3–0
Hapoel T.-A. - Benfica 3–0

C csoport
Rangers - Man. United 0–1
Valencia - Bursaspor 6–1

D csoport
Rubin - Köbenhavn 1–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése