2010. november 22., hétfő

Primera División 12. forduló

Barcelona-gála Almeríában

Az Almería bátran kezdett. Az első percekben több veszélyes helyzetet is kialakítottak a hazaiak, akik már a saját térfelén letámadták Xaviékat. A Barca hozta a szokásos tiki-taka játékot, sok mozgás, még több passz. A 7. percben Messi majdnem megszerezte a vezetést, ám lövése egy méterrel célt tévesztett. Ami kimaradt, a 16. percben bement: a betömörült védelmet egy Messi-Villa kényszerítő megbontotta, s a kis Pulga tizennyolcról kilőtte a tehetetlen Diego Alves kapuját. 0–1. Ha egy üzlet beindul…. A 18.percben Xavi és Iniesta passzolgatott, az asztúriai élesen centerezett, a hazai védők szerencsétlen tisztázásának köszönhetően visszakerült hozzá a labda, amit köszönt is szépen, megszerezte a Barca második gólját. 0–2. Pár minutummal később jött a harmadik. David Villa indította a szélen Maxwellt, a brazil belőtte a labdát a büntetőterületre, amit Acasiete saját hálójába továbbított. ÖNGÓL! 0–3. Lillo a másodiknál majd meg őrült, a harmadikat már sztoikus nyugalommal vette tudomásul. Pontosan tudta, csapata az első tíz percig volt partiban, ezután záporoztak a vendéghelyzetek. S mint tudjuk, helyzetből van a gól, ami nem is váratott sokáig magára. A 34. percben egy hatvanméteres lőtt passzt befutó Pedro emelte el a kifutó Diego Alves mellett a labdát. 0–4. Hihetetlen, a hazai középkezdésből újabb gólt szerzett a Barca. Most Pedro volt az előkészítő, Messi a befejező. 0–5. Ez már nagyon megalázó! Szegény Diego Alves, teljesen tehetetlen.
A második félidőben a Barca érthetően visszavett. Pep Guardiola a szünetben le is kapta Xavit és Iniestát, jött Mazinho fia, Thiago és a százados Keita. Az 58. percben egy Piatti-kapufa jelezte, a hazaiak nem tettek le a szépítésről. Bárhogy erőlködött az Almería, a Barca-henger nem akart leállni. A 61. percben Messi-Villa csiki-csuki után Bojan elé került a labda, aki elegánsan elpöccintette a labdát az elé vetődő Alves mellett. 0–6. Ez már gombócból is sok, ahogy azt Hajdú B. mondaná. De nincs megállás. A 66. percben Villa kapura pörkölt és a hálóőrről kipattanó bogyót Messi bepasszolta. 0–7. Madreee míííaaaa. Lillo kezdhet csomagolni…. Csak Villa nem lőtt még gólt, most már erre hajt a Barca. A 72. percben Messi meglépett, Bojan elé tálalt, aki megszerezte saját maga második, csapata nyolcadik gólját(!). 0–8. K.O. Komolytalan játékért most kellene lefújni.
A Barca úgy gálázott, hogy kulcsjátékosait is pihentetni tudta, az Almería szenvedett és megalázkodott. Mindent elmond, hogy a hazaiak legjobbja a kapus, Diego Alves volt, akinek a nagy különbség ellenére a szőrös szívűek is maximum egy gólt tudnak csak a szemére vetni.

ALMERÍA - BARCELONA 0-8 (0-5)
Almería, Mediterráneo, vezette: Muníz Fernández.
ALMERÍA: D. Alves - Michel, C. García, Acasiete, J. Ortiz - Vargas, Bernardello - Mbami, Corona, Piatti - Goitom. Vezetőedző: Juanma Lillo.
(kispad: Esteban, jakobsen, Silva, Valeri, Ortiz, Uche, Ulloa)
BARCELONA: Valdes - Alves, Puyol, Fontás, Maxwell - Xavi (Keita, 46.), Mascherano, Iniesta (T. Alcántara, 46.) - Pedro (Bojan, 56.), Messi, Villa. Vezetőedző: Josep Guardiola.
(kispad: Pinto, Piqué, Keita, Busqutes, Adriano, Thiago Alcántara, Bojan)
Gólszerző: Messi (17., 37., 67.), Iniesta (19.), Acasiete (27. - öngól), Pedro (35.), Bojan (62., 73.)
Sárga lap: Vargas (31.), Bernardello (61.), ill. T. Alcántara (55.)




5-1-es hazai győzelem a Bilbao ellen

Az első néhány percben a baszkok védelme viszonylag könnyedén verte vissza a madridi rohamokat, a 19. percben viszont megtört a jég, és a Real Madrid gólra váltotta első komolyabb lehetőségét. Di María középre lőtt labdája pont megfelelt Higuaínnak, aki klasszikus középcsatár megoldást választva előbb beállt védője elé, megnézte a kapus pozícióját, majd szép mozdulattal a kapuba helyezte a meccs első találatát. A Real Madrid ezek után is támadásban maradt, és a 30. percben egy tipikus kontra végén másodszor is eredményes volt: Higuaín hosszú ívelését, Özil tanárian lekészítette Cristiano Ronaldónak, aki állítgatás nélkül mutatós gólt ragasztott az alsósarokba. 2-0! A Bilbao nem adta fel, és a kétgólos hátrány után néhány perc erejéig átvette a játék irányítását, aminek köszönhetően a meccs egyáltalán nem fulladt unalomba. Susaeta lövését a 23. percben óriási bravúrral még hárította Casillas, ám néhány perccel a szünet előtt csak összejött a szépítő találat a baszkoknak.
A második félidőben a Madrid stabilabbá vált a középpályán, és az 57. percben ismét visszaállította a csapatok közötti kétgólos különbséget. Di María nyilvánvaló buktatása után kisebb meglepetésre Sergio Ramos váltotta gólra a tizenegyest, miután a Bilbao már nem tudott akkora elánnal rohamozni, és olyan koncentráltan futballozni, mint az ezt megelőző percekben. A 62. percben megszerezte negyedik gólját a Real Madrid, Cristiano Ronaldo távoli szabadrúgása kellemetlenül kacsázott a levegőben, ez pedig annyira becsapta Iraizozt, hogy nem tudta hárítani az életerős próbálkozást. Kapushiba volt, ezzel együtt dicséretes, hogy a portugál mintegy 35 méterről is veszélyes löketett tudott megereszteni. A végjátékhoz érve túl sok kérdés már nem maradt, Cristiano Ronaldo viszont az utolsó percekben megszerezte saját maga harmadik, csapata negyedik gólját. Granerót a tizenhatoson belül jól láthatóan megakasztotta Amorebieta, amit észlelt a játékvezető, és azonnal a büntetőpontra mutatott. A portugálnak végül kétszer kellett értékesítenie a tizenegyest, de mindkétszer gond nélkül megtette, így a Real Madrid végül egészen fölényes, 5-1-es győzelmet könyvelhetett el az örökrangadón.

REAL MADRID-ATHLETIC BILBAO 5-1 (2-1)
Madrid, Santiago Bernabéu. Vezette: Alberto Undiano Mallenco.
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira (L. Diarra 68.), Alonso - Di María, Özil (Granero 78.), Ronaldo - Higuaín (Benzema 76.). Vezetőedző: José Mourinho. Cserepad: Dudek, Benzema, Granero, Albiol, P. León, L. Diarra, Arbeloa.
ATHLETIC BILBAO: Iraizoz - Iraola, S. José, Ustaritz (Aurenetxe 46.), Amorebieta - Orbaiz, J. Martínez - Susaeta, Muniain (Inigo 60.), Gabilondo (D. López 74.) - Llorente. Vezetőedző: Joaquín Caparrós. Cserepad: Vélez, D. López, Iturraspe, I. Pérez, Aurtenetxe, R. Fernández, Balenziaga.
Gólszerző: Higuaín (19.), Ronaldo (30., 62., 91.), Ramos (57. - 11-esből) ill. Llorente (40.)
Sárga lap: Alonso (13.), Carvalho (52.) ill. San José (50.), Amorebieta (60.)



További eredmények:
Villarreal - Valencia 1–1
Deportivo - Málaga 3–0
Espanyol - Hércules CF 3–0
Levante - Racing 3–1
Osasuna - Gijón 1–0
Sevilla - Mallorca 1–2
Real Sociedad - Atl. Madrid 2–4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése