2010. november 24., szerda

Bajnokok Ligája - 5. forduló eredményei (1. rész)

Nem volt kérdés Amszterdamban; jól sikerült a főpróba a Real Madrid számára

A mérkőzés előtt már tudni lehetett, hogy a Real Madrid számára tétnélküli lesz a találkozó, hiszen legutóbb a Milan ellen elért döntetlennel bebiztosította a továbbjutást a madridi sztárcsapat.
A 8. percben nagy lehetőség adódott a Real Madrid előtt a gólszerzésre, Ronaldo szép cselekkel ment el a jobb oldalon, majd Özilhez passzolt, de a német válogatott játékos lövését szögletre mentették a védők. Ezt követően a házigazdák is felébredtek, ők is támadtak, így a meccs kiegyenlítetté vált, de a Real Madrid jóval veszélyesebbnek bizonyult. A 20. percben a Real Madrd- hívek büntetőért reklamáltak, de az alapvonali asszisztens nem látta tizenegyesnek Ronaldo esését, ezért kirúgást jelzett. Egészen a 36. percig holland és spanyol próbálkozások váltották egymást, ám ekkor megszületett az összecsapás első gólja: Özil sarokkal hagyta ott a labdát az érkező Benzemának, aki a bal felső sarokba lőtte a labdát. Ezzel a szép találattal szerzett vezetést a Real Madrid. (0-1) A félidő hajrájában a madridiaknak sikerült megduplázniuk az egygólos előnyt: a 44. percben Ronaldo szabadrúgásának lepattanóját Arbeloa 25 méterről óriási erővel lőtte a kapuba. (0-2)
Rögtön a második játékrész legelején ismét gólt szerezhettek volna a sötét mezesek, Cristiano Ronaldo és Benzema játszott össze, majd a kényszerítő után a portugál egyedül próbálkozott tovább. Rávezette a labdát a kapusra, ám Stekelenburg bravúrral hárítani tudta a lövést. A 60. percben kisebb tömegjelenet alakult ki a pályán, De Zeeuw és Ronaldo akadt össze, társaik pedig ki-ki a maga igazával megrohamozták Thomson játékvezetőt, aki végül mindkét játékosnak kiosztott egy sárga lapot. A 69. percben az Ajax szabadrúgásból szépíthetett volna, ám Casillas bravúrral védte a bal alsó sarkot, így a gól elmaradt. Nem úgy, mint a másik oldalon! Di María az ellenfél térfelén remekül csípett el egy labdát, majd Cristiano Ronaldóhoz passzolt, aki nem hibázott és az Ajax kapusa mellett a hosszúba gurította a játékszert. (0-3) A 80. percben Özilt buktatták a 16-oson belül, a játékvezető ezért büntetőt ítélt. A labda mögé a harmadik gól szerzője állt, aki ezúttal sem hibázott higgadtan a kapu közepébe lőtt. (0-4) A 87. percben Xabi Alonso második sárga céduláját gyűjthette be, melyet ezúttal időhúzásért kapott, így a játék vége előtt elhagyni kényszerült a pályát. A 90. percben csapattársa, Sergio Ramos is így járt: két sárga lapja pirossá érett, így a többiek előtt mehetett az öltözőbe.
A Real Madrid jó teljesítménnyel magabiztosan és megérdemelten nyert a számára már tétnélküli meccsen, bár a találkozó végén kapott két piros lap árnyékot vet erre a győzelemre Az Ajax ma nem tudta bizonyítani továbbjutási szándékát és ezzel a verességgel a legjobb tizenhat közé jutás matematikai esélyét is elveszítette.

AJAX - REAL MADRID 0-4 (0-2)
Amszterdam, Amszterdam ArenA, vezette: Craig Thompson (skót).
AJAX: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Verthongen, Anita - Enoh, De Jong (Lindgren, 76.), Szulejmani (Eriksen, 88.) - Suárez, El-Hamdaui (De Zeeuw, 46.), Emanuelson. Vezetőedző: Martin Jol.
(kispad: Verhoeven, Eriksen, Ooijer, Lindgren, Tainio, De Zeeuw, Özbiliz)
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Arbeloa, Albiol, Marcelo - Alonso, Lass (Mateos, 82.) - Ronaldo, Özil, Pedro León (Di María, 65.) - Benzema (Canales, 82.). Vezetőedző: José Mourinho.
(kispad: Dudek, Pepe, M. Diarra, Granero, Mateos, Canales, Di María)
Gólszerző: Benzema (36.), Arbeloa (44.), Ronaldo (70., 81. - a másodikat tizenegyesből)
Sárga lap: Enoh (35.), De Zeeuw (61.), ill. Ramos (33.), Ronaldo (61.), Alonso (68.), Albiol (84.)
Piros lap: Alonso (87.), Ramos (91.) - mindkettő második sárga lapja után



További eredmények:
E csoport

Roma - B. München 3–2
Basel - Cluj 1–0

F csoport
Szpartak M. - Marseille 0–3
Chelsea - Zilina 2–1

G csoport
Auxerre - Milan 0–2

H csoport
Partizan - Sahtar 0–3
Braga - Arsenal 2–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése