2010. november 15., hétfő

Primera División 11. forduló

A Barcelona oktatott a Villarreal ellen

Ahogy szokott, úgy kezdett most is a Barca: sok passzal, labdatartással uralták a játékot a hazaiak. A Villarreal a saját térfelére visszahúzódva igyekezett lezárni a területet és ebből próbált megugrani. A vendégeknél Rossinak volt egy ígéretes kísérlete a 12. percben, szöglet lett a vége, míg a másik oldalon Messi és Villa is villant, de gól nem született. Főleg Pulga helyzete kecsegtetett góllal: a kis argentin a 14. percben közelről fejelhetett, de Diego López a gólvonalról, hatalmas bravúrral hárított. Óriási helyzet! A 19. percben jött a válasz, védők mögé lőtt labda, Rossi beérte, majd ügyes visszahúzással elküldte gyufáért Puyolt, ám centerezését lefülelték a „katalán” védők, így sikerült tisztázni. Az ellentámadásból megszületett a hazai vezetés! Xavi-Iniesta-Villa volt a labda útja a 22. percben, a nyáron Valenciából igazolt csatár köszönte is, kilépett és büntetett. 1–0. Hogy ne unatkozzunk, a Villarreal azonnal válaszolt. Nilmar a 26. percben egyéni akció után, a lemaradó Abidal és a későn ébredő Valdés mellett a kapuba passzolt. 1–1. Incredíble! A 35. percben majdnem jött a hidegzuhany, Nilmar most előkészített Cazorla lőtt, Abidal viszont az utolsó pillanatban feltűnt és megakadályozta a vendégek vezetését. A 37. percben szabadrúgáshoz jutott a Villareal: Rossi lövését Valdés magabiztosan védte. Szabadrúgásra szabadrúgás volt a válasz. Öt perccel később Messi állt a labda mögé, ám kanyarítása pár centivel elkerülte Diego López kapuját. Egy perccel rá megint az argentin lépett ki egy labdával, de Ferreiro bíró lest látott (határeset, de inkább nem volt az!!), így a gólt annulálta. A félidőt jelző sípszóig maradt a döntetlen.
A második játékrész elejét nagyon megnyomta a Barca. Kemény perceket élt át Diego López és az általa irányított védelem. Kérdéses volt, meddig húzza a Villarreal. Az 58. percben jött is a gól: Xavi végzett el gyorsan egy szabadrúgást, majd Messi és Pedro kényszerítőzött kis területen kétszer is egymás után, s az argentin a visszakapott labdát éles szögből a hálóba emelte. 2–1. Csodaszép! A 69. percben Borja lépett volna ki egy indítással, Puyol szabálytalanul tudta csak megállítani (érett volna a piros, de csak sárgát kapott), a bíró a büntetőterület közvetlen közeléből ítélt szabadrúgást. Cazorla végezte el, de a labda a falból kiugró játékosokban elakadt. A Villarreal egyértelművé tette, nem adja könnyen a bőrét! A 84. percben eljött a vendégek behódolásának az ideje, Messi ért bele (lesen!) Pedro megpattant lövésébe a kapuba csúsztatva a labdát. 3–1.
Pep Guardiola és a Barcelona hároméves átkot tört meg a Villarreal otthoni legyőzésével, amely vereségével leszakadt az általa üldözött Real-Barca kettőstől.

BARCELONA-VILLARREAL 3-1 (1-1)
Barcelona, Camp Nou. Vezette: Delgado Ferreiro.
BARCELONA: Valdés – Alves, Puyol, Abidal, Maxwell (Adriano (85.) – Busquets, Xavi (Mascherano 88.), Iniesta – Pedro, Villa (Keita 72.), Messi. Vezetőedző: Pep Guardiola. Cserepad: Bojan, Alcántara, Keita, Pinto, Mascherano, Adriano, Fontás.
VILLARREAL: Diego López – Angel, Musacchio, Marchena, Capdevila – Bruno, Borja Valero (Montero 78.), Cani (Senna 70.), Cazorla – Nilmar, Rossi. Vezetőedző: Juan Carlos Garrido. Cserepad: Rubén, Montero, Altidore, Catal, Senna, J. Carlos, Gonzalo.
Gólszerző: Villa (22.), Messi (58., 84.) ill. Nilmar (26.)
Sárga lap: Abidal (36.), Maxwell (68.) ill. Valero (45+1.), Ángel (74.), Senna (93.)





A Real Gijónban előzte vissza a Barcát

Az este 7 órakor kezdődő találkozón a Real Madrid a Sporting Gijón otthonába látogatott. José Mourinho eltiltása miatt nem állhatott csapata rendelkezésére, így az ideiglenes vezetőedző szerepét Aitor Karanka töltötte be.
Az első félidőben szinte teljesen helyzet nélkül folyt a madridiak játéka, mindössze egy Higuaín-kapufát és egy Di María próbálkozást jegyezhettünk fel. A vendéglátók igyekeztek minden szempontból megnehezíteni ellenfelük dolgát: sok szabálytalanságot követtek el, ezzel tördelve a nagyobb erőket képviselő Real Madrid játékát.

A második félidőben azonban a Real Madrid egyértelműen nyomatékosította, hogy a 3 pontért érkezett. Az 55. percben Higuaín góljánál még – tévesen – lest jelzett az asszisztens, de a 82. percben viszont már érvényes és fontos találat állt az argentin csatár neve mellett. (0-1) A történethez még hozzátartozik, hogy közvetlenül a madridi gól után akár az egyenlítésre is sor kerülhetett volna, ám a spanyol világbajnok kapus, Iker Casillas bravúrral hárította Barral fejesét, majd a hosszabbításban Botía Cristiano Ronaldót rúgta fel durván, ezért egy piros lappal gazdagodott.
Összességében a Madrid szenvedve győzött a durván játszó Sporting Gijón ellen, de végül sikerült megszerezniük a győzelemért járó 3 pontot, aminek köszönhetően továbbra is veretlenül állnak a spanyol bajnoki pontvadászat élén.

SPORTING GIJÓN - REAL MADRID 0-1 (0-0)
Gijón, El Molinón, vezette: Turienzo Álvarez.
SPORTING: Juan Pablo - Lora, Botía, Gregory, José Ángel - Rivera, Eguren (Morán, 85.) - Nacho Novo, Carmelo (De Las Cuevas, 71.), Diego Castro - Sangoy (Barral, 78.). Vezetőedző: Manuel Preciado.
(kispad: Cuéllar, Jorge, Sastre, Ayoze, De Las Cuevas, Hernández, Portilla, Bilic, Barral, Morán)
REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira, Alonso - C. Ronaldo, Özil (Arbeloa, 89.), Di María (Benzema, 63.) - Higuaín (Lass, 85.). Vezetőedző: José Mourinho.
(kispad: Adán, Pacheco, Albiol, Arbeloa, Granero, Lass, M. Diarra, Pedro León, Benzema)
Gólszerző: Higuaín (82.)
Sárga lap: Diego Castro (11.), Carmelo (45.), Eguren (72.), Lora (87.), De Las Cuevas (88.), ill. Higuaín (35.), Khedira (45.)
Piros lap: Botía (94.)



További eredmények:
Ath. Bilbao - Almería 1–0
Atl. Madrid - Osasuna 3–0
Hércules CF - Real Sociedad 2–1
Málaga - Levante 1–0
Mallorca - Deportivo 0–0
Racing - Espanyol 0–0
Zaragoza - Sevilla 1–2
Valencia - Getafe 2–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése