2010. november 25., csütörtök

Rövid hírek

Bemutatták a 2012-es Eb kabalafiguráit

Bemutatták a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kabalafiguráit. A két nemzet színeit viselő, egypetéjű ikerpár jelképezi a lengyel-ukrán közös rendezést, nevük viszont még nincs a "gyermekeknek". Az UEFA ezért úgy döntött, hogy szavazásra bocsátja a kérdést, az eredményt december 4-én hozzák nyilvánosságra.

Fegyelmi eljárás a Real Madrid ellen

Fegyelmi eljárást indított az UEFA a Real Madrid ellen a keddi BL-csoportmeccsen tapasztalt sportszerűtlenségek miatt - közölte az európai szövetség hivatalos honlapja. Döntés november 30-ára várható. Elvileg többmeccses eltiltást is kiszabhatnak a vezetőedző José Mourinhóra és négy játékosra. "Az UEFA megerősíti, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezett a Real Madrid CF labdarúgóklubbal szemben José Mourinho, továbbá Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Casillas és Jerzy Dudek sportszerűtlensége ügyében, amely a Bajnokok Ligája G-csoportjában történt, az Ajax Amsterdam elleni keddi mérkőzésen." Mint ismeretes, Xabi Alonso és Sergio Ramos 4-0-s Real-vezetésnél a véghajrában csak azért húzta az időt, hogy második sárga lappal kiállítássa magát, így az utolsó csoportmeccsen tölthesse le eltiltását és tiszta lappal kezdhesse az egyenes kieséses szakaszt. A felvételek tanúsága szerint egyértelmű, José Mourinho utasította erre a két játékost, Ramos esetében Dudek és Casillas közreműködésével juttatta el instrukcióit.

forras:sporthirado.hu


Rekordok csapnak össze az El Clásicón

Parádés formában a két csapat, rekordokat döntögetve találkoznak egymással a nagyágyúk. Hogy az idei Barcelona–Real Madrid mérkőzés valóban a gigászok csatája, azt a számok is bizonyítják. Nézzük meg, milyen eredménylistával érkeznek a klubok a szezon első El Clásicójára, amelyet elöljáróban egy szóval lehetne jellemezni: rekord.
Tovabb a cikkhez: FOURFOURTWO.HU

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése