2010. július 7., szerda

Fabregas szerint Németország a favorit

„Németország valamennyi meccsét láttuk. Itt nem lehet nem focival foglalkozni, minden csapatot ismerünk. Nagyon erős gárdáról van szó, ebben a pillanatban a legjobb együttes a tornán. Nagyszerűen kontráznak, de jól is védekeznek. Bastian Schweinsteiger játéka különösen tetszik, fantasztikus vb-je van. Sohasem gondolná az ember, hogy Argentína 4-0-ra ki tud kapni, de a futballban bármi megtörténhet.”

A 23 éves középpályás nem akart belemenni a mérkőzések előtt már-már szokásos nyilatkozatháborúba.

„Nem zavar, hogy Németország a favorit. Ha esélyesnek tartják magukat, mi elfogadjuk. Nem a szópárbajokról szól ez a játék. A két csapat remek viszonyban van egymással. Nem tudom, hogy van ez Németország és Argentína között, de arra emlékszem, hogy az Eb-döntő után kezet fogtam mindegyikőjükkel.”

Fabregas, aki a spanyolok eddigi öt meccséből négyszer csereként lépett pályára, nagyon büszke arra, amit csapata elért, most azonban csak a döntőbe jutásra összpontosít.

„Csak játszani szeretnénk, erős csapat benyomását kelteni, legyőzni őket, és bejutni a döntőbe. Nagyon izgatottak vagyunk az elődöntő miatt. Spanyolország története során először jutott világbajnoki elődöntőbe, úgyhogy megpróbálunk minél jobban szerepelni. Két éve az Eb-döntőben már játszottunk egymás ellen. Akkor nyertünk, de akár ők is nyerhettek volna.”

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése