2010. július 11., vasárnap

Casillas és Ramos nyilatkozatai

Iker Casillas:
„Megtudtuk, hogy Spanyolországban az emberek ugyanolyan izgatottak, mint amikor a 2008-as Európa Bajnokság döntőjére készültünk. Ennek nagyon örülünk. Sokaknak okoz gondot a gazdasági válság, ez pedig egy rövid időre elfeledtetheti velük a problémáikat. Igazán kivételes helyzetben vagyok, de azért látom, hogy mi történik a családom és a barátaim körében.”
„A királynő látogatása nagyon váratlan volt. Nagyon kedves és különleges pillanatként éltük meg. Különleges dolog érezni a királyi család támogatását, mivel ők az egész országot képviselik.”
„Senki nem gondolta volna, hogy veszíthetünk Svájc ellen a saját játékunkkal. Viszont a Chile és Honduras elleni mérkőzések előtt már kétségei támadtak az embereknek. Szenvedtünk, de sikerült továbbjutnunk. Paraguay kemény dió volt, nagyon jól védekeztek. Németország ellen egyérintős játékkal tudtunk felülkerekedni.”
„A Hollandia elleni mérkőzésünk lesz a legfontosabb Spanyolország történelmében. Néhányan óriási kudarcként élnének meg egy esetleges vereséget, viszont sokan nem. Ahhoz, hogy elveszíthess egy döntőt, el is kell jutnod odáig, ez pedig csak két csapatnak sikerült. Büszkék vagyunk az eredményeinkre, de most már nem akarunk megállni. Tudjuk, hogy mi zajlik Spanyolországban, de szeretjük a nyomást. Tudjuk, hogy most már legalább ezüstérmesek leszünk, de erre nem gondolunk. Viszont bajnoknak sem könyveltük el magunkat.”
„Minél erősebb és egységesebb egy csapat, annál kevesebb kifogásra van szükség a vereségek megmagyarázására, és annál könnyebb felfogni egy esetleges sikert. Ez a csapat minden dicséretet megérdemel, mivel hiszem, hogy érdekes és modern stílust hoztunk erre a bajnokságra. Hiszem, hogy a sport várt egy olyan csapatot, mint a miénk. Az egész világ élvezi a játékunkat. A többi csapat irigykedve figyeli a stílusunkat, ami a jó alapokra fektetett projekt következménye.”
„Nem gondolom, hogy a hollandok túlzottan a védekezéssel lennének elfoglalva. Gyors játékosaik vannak, remek formában. Ahogy mi, ők is hűek lesznek saját stílusukhoz. Ismerem Robbent. Rendkívül gyors, erős és robbanékony, de Hollandia nem csak tőle függ. Erős a védekezésük és a középpályájuk is. Sneijder és Kuyt Robbenhez hasonlóan veszélyesek. Meg kell próbálnunk jól érezni magunkat, mivel csak így hozhatjuk a saját játékunkat. Az utolsó pillanatig küzdenünk kell. Majd meghalunk érte, hogy örömet hozzunk az országnak. Szüksége van rá.”
„Nem gondolom, hogy teljesen felfogtuk, hogy már most mit értünk el. Szerintem évek múlva jobban megértjük majd. A legfontosabb most az, hogy feltegyük a pontot az i-re. Del Bosque nagyszerű munkát végez. Nem akar reflektorfényben lenni. Karizmatikus, komoly úriember és nagylelkű. A siker az övé is, hiszen nagyszerűen irányítja ezt a keretet.”


Sergio Ramos:
„Mindig libabőrös leszek, ha a döntőre gondolok. Gyerekkorom óta erről álmodom. Mindig néztem, ahogy más országok válogatottjai megnyerik ezt a címet, most pedig itt az esély, hogy mi is megtegyük. Kitüntetett helyzetben vagyunk, ami büszkeséggel tölt el minket. Legfontosabb feladatom Iker kapujának védelme lesz.”
„Megvan az esélyem, hogy történelmet írjak ezzel a csapattal. Fontos dolgot tehetünk a hazánkért. Minden tisztelettel a korábbi válogatottak felé, úgy gondolom, a mostani minden idők legjobbja, de ezt részben az elődeinknek köszönhetően sikerült elérnünk. Nagyon egységesek vagyunk. A titkunk a remek hangulat csapaton belül. Másfél hónapja távol vagyunk az otthonunktól, hiányzik a családunk, de mit sem veszítettünk koncentrációnkból. Látszik, hogy néhány éve már együtt játszunk. Már szavak nélkül is megértjük egymást.”
„Fő feladatom a védekezés. Az ellenféltől függően veszek részt a támadásokban. A hollandoknak remek szélsőik vannak, tehát csak akkor támadhatok, ha nagyon biztos vagyok a dolgomban.”
„Casillas a csapat vezetője, sosem kételkedtünk benne. Ő a kapitányunk. Sokat pletykáltak róla, de sosem veszített az önbizalmából. Igazi győztes.”
„Ez lesz életünk meccse. Az egész ország figyelni fog. Érezzük, hogy velünk lesz 47 millió spanyol. Érezzük a támogatásukat. Ez a jutalom a több évnyi kemény munkáért. Ki kell használnunk ezt a lehetőséget, ha bajnokok akarunk lenni. Ilyenkor mindig a családomra és azokra gondolok, akik szeretnek, illetve a szurkolókra, akik támogatnak minket. Mindannyian megérdemlik, hogy megnyerjük ezt a meccset.”

Forrás: madridista.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése