2010. július 7., szerda

Németország mindig döntős, ezt gyerekként tudtuk - Del Bosque

A spanyol együttes szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque szerint a történelmi hagyományokból kiindulva a németeknek mindig helyük van a döntőkben, ezt már gyerekként tudták...

„Németország mindig ott van a döntőkben, ez tudjuk már gyerekként – mondta kis költői túlzással a szakember, amelyhez azért jó viszonyítási alapot szolgáltatott, hogy Spanyolország ellenben első vb-elődöntőjére készülhet. – Ma este eldől, hogy meg tudnak-e felelni ennek a hagyománynak, vagy sem. És az is igaz, hogy Spanyolországot is ejtették már ki nagy tornáról."

A spanyol válogatott számára a nagy nemzetközi áttörést a 2008-as Európa-bajnoki cím jelentette, a kontinensbajnokság fináléjában éppen Németországot múlta felül, ami önbizalmat növelő emlék lehet.

„Két év telt el azóta, ami a futballban nagy idő. Mi azonban nem töröltük ki emlékezetünkből a múltat, most is azon az úton járunk, amelyen akkor Luis Aragonésszel elindult a csapat, és amely nem bizonyult rossz nyomvonalnak. Nincsenek nagy különbségeink a két évvel ezelőtti csapathoz képest, amelynek fantasztikusan sikerült esztendője volt akkor. Ahhoz képest most valóban több hibát követtünk el."

Del Bosquénak ismét ki kellett térnie a Torres-kérdésre: a Liverpool klasszisa nem tudja igazolni a szakmai stáb feltétlen bizalmát. A szövetségi kapitány azonban hisz a képességeiben, és abban, hogy képes felnőni a feladat nagyságához.


Forrás: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése