2010. július 8., csütörtök

„Kassai bámulatosan vezette az elődöntőt"

A spanyol válogatott Németország ellen megnyert elődöntője után a spanyol és a német újságok is elismerően írnak a Kassai Viktor, Erős Gábor és Vámos Tibor alkotta magyar játékvezetői hármas teljesítményéről. A madridi AS napilap szakírója szerint Kassai Viktor bámulatosan vezette a találkozót, míg a Marcától hetes osztályzatot kapott a bíró. A német lapok sem hibáztatták a játékvezetőt a kiesés miatt.

A spanyol lapok egy kicsit megijedtek, amikor megtudták, hogy magyar játékvezetői hármas dirigál majd a Németország elleni elődöntőben: az ibériai újságok az 1994-es világbajnoki negyeddöntőt emlegették, amelyen Puhl Sándor nem vette észre, hogy Mauro Tassotti lekönyökölte Luis Enriquét, a selección pedig 2–1-re kikapott Olaszországtól.

A tegnap esti találkozó után a madridi AS napilap szakírója, Pedro Martín jegyzetében kiemelte, hogy ez volt az első olyan világbajnoki elődöntő a színes lapok 1970-es bevezetése óta, hogy senkit sem kellett sárga vagy piros lappal figyelmeztetni.

„Spanyolországgal könnyű lapok nélkül lehozni egy meccset (ez volt a negyedik találkozó sorozatban, amelyen nem kapott lapot a selección), de nem szabad csorbítani Kassai érdemeit, aki bámulatosan bíráskodott, kevés hibával" – írta az AS újságírója, aki szerint Kassai helyesen döntött, hogy a vitatott szituációknál egyik oldalon sem ítélt büntetőt.

A Marca napilap internetes oldalán hetes osztályzatot (tízes skálán) kapott a magyar bíró. A madridi lapnál dolgozó korábbi játékvezető, Rafa Guerrero rendkívül elismerően írt a magyar bíróról: úgy véli, Kassai „élvezte, hogy vezetheti a meccset".

Guerrero szerint a játékosok ilyen játékvezetőre vágynak, aki csak akkor kerül főszerepbe, ha erre tényleg szükség van. A korábbi bíró szerint egy-két leshelyzetet tévesen ítélt meg a magyar hármas, de ez nem befolyásolta a találkozót. Guerrero végül gratulált Kassainak, és úgy vélekedett, a magyar bíró nagyon szeretheti a futballt.


A semleges oldalról a goal.com szakírója, Julian Kersh elemezte a játékvezetői hármas teljesítményét, aki szintén elismerően írt Kassaiékről, és úgy véli, néhány leshelyzet téves megítélésén kívül szinte semmi hiba nem történt.

Kersh szerint sokáig úgy tűnt, hogy a pályára berohanó szurkoló miatti kavarodás lerendezése lesz Kassai legnagyobb feladata.

A goal.com munkatársa valószínűleg arra gondolt, hogy nagyon sokáig még csak szabálytalanság sem történt a meccsen: az elsőt a 27. percben kellett lefújnia Kassai Viktornak.


Forrás: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése