2010. július 8., csütörtök

Del Bosque: Igazi vaddisznók voltunk

Vicente del Bosque szövetségi kapitány egy ötvenes évekbeli, népszerű spanyol képregény főhősére utalva igazi vaddisznóknak nevezte játékosait a világbajnoki döntőbe jutást követően. Az AS - tekintve, hogy hét Barca-játékos szerepelt a kezdő tizenegyben - katalánul üdvözli a győzteseket.

"Azt a forgatókönyvet próbáltuk megvalósítani, amely leginkább megfelel nekünk, és ez sikerült is. Valamennyi játékosom dicséretet érdemel, az elsőtől a huszonharmadikig, azok is, akik ma nem léptek pályára. Mindannyian igazi vaddisznók voltak" - utalt a spanyol szakvezető Jabatosra, aki egy 1958-ban elindított képregény-sorozatnak volt a hőse, és az ókori Rómában vitt véghez hőstetteket. A Jabato szó a vadkant jelentő jabalí egyik változata.

A Carles Puyol 73. percben esett fejesgóljával eldőlt mérkőzésen Del Bosque szerint a németeket nem engedték szóhoz jutni, különösen a második félidőben tekintélyes volt a labdabirtoklási fölényük. "Németország azért játszott halványabban a vártnál, és annál, ahogy ezen a vb-n megszoktuk, mert nem engedtük. Az történt a pályán, amit mi akartunk, felülmúltuk ellenfelünket" - mondta Del Bosque.

A spanyol szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott a Paraguay elleni negyeddöntőhöz képest, a tornán eddig haloványan teljesítő Fernando Torres helyett Pedro játszott a kezdőcsapatban. "Bárki is játszott volna, biztos vagyok benne, hogy nagyot futballozik. Fernandót kihagyni roppant nehéz és fájdalmas döntés volt, már csak azért is, mert Torrest mindenki szereti a csapatban, és igazán nagyszerű ember" - magyarázta Del Bosque.

A spanyol edző reagált Joachim Löw szavaira is, miszerint Spanyolország a világbajnokság nagy esélyese. "Köszönöm Löw elismerését. Ez a győzelem a spanyol futballcsalád diadala volt, és mi, a válogatott ennek a családnak a kirakata vagyunk. De nem akarom, hogy ez a siker most elvakítson bennünket, a legfontosabb lépés még hátra van a célig. Ünnepeljünk, de ne sokáig, minél előbb összepontosítson mindenki a vasárnapi döntőre, mert Hollandia nagyon erős válogatott, amelyet tisztelünk" - mondta előrelátóan.

Del Bosque meglepő magyarázattal szolgált arra, hogy miért teljesített a várakozás alatt csapata a vb korábbi szakaszában. "Jól éreztük magunkat a labdabirtokában, egyszerűen jobbak voltunk. Most már látom, hogy a világbajnokság korábbi szakaszában, Paraguay és Chile, de még inkább Svájc ellen lebecsültük ezeket a csapatokat, és azért nehezítették meg ennyire a dolgunkat" - mondta.

Forrás: telesport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése