2010. július 7., szerda

Vb beharangozó: Németország - Spanyolország

A két ellentétes stílus találkozása nem akármilyen csemegét ígér a szurkoló számára, Kassai Viktornak köszönhetően nem csekély magyar közreműködéssel megspékelve.

Németország – Spanyolország (elődöntő)
2010. július 7., 20:30 (tévé: m1)
Durban Stadium, Durban
Vezeti: Kassai Viktor

Németország és Spanyolország legutóbb a 2008-as Eb-döntő alkalmával mérkőzött egymással, és akkor Fernando Torres találatának köszönhetően a hispánok nyertek 1-0-ra. Most mégis talán a németek várjak jobb esélyekkel a találkozót, tekintettel arra, hogy Joachim Löw csapata eddig szinte valamennyi meccsén remek teljesítményt nyújtott, az egyenes kieséses szakaszban pedig Anglia és Argentína hálóját is négy-négy góllal terhelte meg.

A spanyolok már nem voltak ennyire meggyőzőek, ennek ellenére Németországban úgy gondolják, hogy a Nationalelf ma este néz a legnehezebb erőpróba elé. Erre mutatott rá meccs előtti sajtótájékoztatójában Joachim Löw is, aki kijelentette, hogy „a spanyoloknak nem egy, hanem tizenegy Messijük van.”

A németeknél eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára a vb nagy felfedezettje, Thomas Müller, míg a spanyoloknál a kisebb sérüléssel bajlódó Cesc Fabregas játéka bizonytalan. Egyelőre Fernando Torres szereplése sem biztos, ám kérdés, hogy Del Bosque végül tényleg megmeri-e lépni, hogy kihagyja a kezdőcsapatból a nem túl jó formában lévő támadót.

„Nem azért jöttünk ide, hogy negyedik helyen végezzünk, így Németország ellen is küzdeni fogunk, hogy bejussunk a döntőbe. Mindannyian tudjuk, hogy történelmünk legfontosabb meccse következik!” – vélekedett az összecsapás előtt Iker Casillas, német részről pedig a torna egyik legjobb játékosa, Bastian Schweinsteiger mondta el véleményét.

„Xavit, Iniestát vagy Xabi Alonsót csak csapatjátékkal lehet megállítani. Az Eb-döntő után nagyon csalódottak voltunk, Spanyolország azonban egyértelműen jobb volt, mégis csak 1-0-ra tudott nyerni. Természetesen revansot akarunk venni, szeretnénk bebizonyítani, hogy képesek vagyunk nyerni” – mondta a középpályás.

A spanyol sajtó Bernd Schustert is megszólaltatta, aki nyilvánvalóan szülőhazája sikeréért szorít majd, viszont mint egykori Real Madrid-, Barcelona- és Atlético Madrid-kedvenc, a spanyol futballt is egészen közelről ismerheti. „Németországot jobb formában látom. Argentínát legyőzni 4-0-ra nem ugyanaz, mint Paraguayt 1-0-ra. Talán ez a különbség, azonban Spanyolországnak is megvan mindene ahhoz, hogy megverje Németországot, és a legjobb, ha ez a torna legnagyobb meccsén jön elő.”

A várható kezdőcsapatok:
Németország: Neuer - Lahm, Mestesacker, Friedrich, Boateng - Khedira, Schweinsteiger, Özil, Marin - Podolski, Klose.
Spanyolország: Casillas - Sergio Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila - Xabi Alonso, Busquets, Xavi, Iniesta - Villa, Fernando Torres.

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése