2010. július 14., szerda

Sokk: Puyol befejezi a válogatottnál?!

Puyol 2000 óta 90-szer lépett pályára a nemzeti együttesben, és három gólt szerzett - a legutolsó egyben győztes találatnak bizonyult a németek ellen világbajnoki elődöntőben. Hosszú sikertelenség után 2008-ban végre ismét Európa-bajnok lett a hispániai együttes, a Barca-ikonnal a fedélzeten, majd vasárnap Dél-Afrikában a futballvilág csúcsára érkezett a „tandem”.

A kiváló és rendkívül sikeres védő azonban már bő fél évvel ezelőtt úgy döntött, a csúcstornával zárja le pályafutását a válogatottban, bármi is lesz az eredmény. Az 1978. április 13-án született Puyol úgy érzi, a jövőben már sok lenne számára a kettős megterhelés, ezentúl csak és kizárólag a klubfutballra akar összpontosítani. Tény, a Barcával már egy évtizede halmozza a meccseket, mindezidáig 331 találkozón jutott szóhoz, nem beszélve arról, hogy hazáját is 90 alkalommal képviselte.

Puyol elsőként Vicente del Bosque szövetségi kapitányt értesítette döntéséről, aki természetesen nem örült ennek. A tréner szeretné rábírni az eddigi csapatkapitányt a folytatásra és ezen dolgozik a korábbi klasszis hátvéd, a szövetségben sportigazgatóként dolgozó Fernando Hierro is.

„Minden csapattársa számára példakép, de ide értem az egész szakmai stábot is – mondta Del Bosque Carles Puyolról.

A Barcelona-legenda több mint fél éven át biztos volt a dolgában, most azonban maga sem tudja, befejezze-e karrierjét a nemzeti tizenegynél avagy folytassa! Tény, most a csúcson vonulna vissza, de az is biztos, óriási kihívást jelentene az Európa-bajnoki, netalán a világbajnoki cím megvédése is…

„Ez nem egy olyan kérdés, amelyben most véglegesen dönteni tudnék. Egy évvel ezelőtt sokkal tisztábban láttam, mint most. Meggyőződésem volt, hogy a dél-afrikai tornát követően visszavonulok! De beszéltem a csapattársaimmal, a szövetségi kapitánnyal, Hierróval és más, számomra fontos személyekkel, az ő véleményük és kérésük arra késztet, hogy még egyszer átgondoljam a korábbi döntésemet."

Forrás: sporthirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése