2010. július 6., kedd

Villa: A németek nem sok jóra számíthatnak

Spanyolország eddigi megmentője a 83. percben talált be a dél-amerikai gárda ellen, összehozva ezzel a 2008-as Eb-döntő visszavágóját. A bécsi mérkőzésen Fernando Torres góljával a spanyolok nyertek 1-0-ra.

„Van időnk arra, hogy felkészüljünk a döntőbe jutásra. Németország nem sok jóra számíthat ellenünk!” – mondta Villa az Ellis Parkban tartott sajtótájékoztatón.

„A Paraguay elleni volt az eddigi legnehezebb meccsünk. Tudjuk, hogy amikor egy csapat beáll védekezni, akkor nagyon nehéz bármit is tenni ellene, de a lényeg, hogy továbbjutottunk, és még mindig élnek a reményeink.”

Villa a negyeddöntőben már ötödik gólját szerezte, ezzel pedig vezeti a góllövőlistát. Portugália után ráadásul egy újabb csapatot ejtettek ki az ő góljával, így még értékesebb a találat.

A legutóbbi egészen különleges volt, hiszen már Pedro próbálkozása is a bal kapufáról pattant ki, majd Villa lövése csak mindkét kapufa érintése után ment csak át a gólvonalon. A góllövőlista vezetője persze nagyon elégedett.

„Jól mennek a dolgok, és remélem, ez továbbra is így lesz. Fontos, hogy hány gólt lősz, de ha sokkal nyersz, akkor kevésbé értékes egy vagy két találat.”

A Paraguay elleni mérkőzés legjobbjának választott Andrés Iniesta szintén tevékeny részese volt a győztes gólnak, de hangsúlyozta, az egész csapat megérdemli az elismerést.

„David (Villa) ugyanezt mondaná, ha ő ülne itt. A csapat erőssége abban rejlik, hogy mindenki a többiekért is dolgozik, tudjuk a feladatunkat, ez pedig segít elérni a céljainkat.”

Villára és Iniestára eddigi legnehezebb feladatuk vár, az elődöntőben ugyanis az eddig parádésan játszó Németország lesz az ellenfelük. A szerdán 20:30-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz.

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése