2010. július 4., vasárnap

Spanyol értékelés a negyeddöntőről: Casillas tökéletes, Torres megbukott

"Útlevél a Paradicsomba" - ilyen és ehhez hasonló címekkel írnak a spanyol lapok a vb elődöntőbe jutott válogatottról. Ennél messzebb Spanyolország még sosem jutott vébén, pedig Fernando Torres elégtelenre vizsgázott. Vicente del Bosque saját cseréit dicsérte, míg az újságok szerint tökéletes Iker Casillas a jót súgó Pepe Reinát.

A madridi sportújság Iker Casillasnak adja a legjobb osztályzatot, a maximális hármast, mert szerinte a kapus egyszerűen tökéletes volt. A karmester Andrés Iniesta és a gólszerző David Villa - aki öt találatával immár egyedül vezeti a góllistát - is ugyanezt az érdemjegyet kapja, a továbbra is formán kívül futballozó Fernando Torres viszont elégtelent.

Iker Casillas, aki nemcsak Cardozo tizenegyesét védte ki, hanem az utolsó percekben Santa Cruz százszázalékos helyzetét is, százkilencedszer volt válogatott, és a második helyen áll a 126-szoros válogatott Andoni Zubizarreta mögött. Casillasnak ez volt a tizenharmadik vb-meccse, ebben a versenyben is csak a korábbi Barca-kapus előzi meg, tizenhat világbajnoki mérkőzéssel, igaz, utóbbinak ehhez négy vb-re volt szüksége, Casillas pedig még csak a harmadiknál tart.

Forrás: origo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése