2010. július 7., szerda

Német-spanyol kulcspárharcok

Németország ma nyolcadszor próbál meg világbajnoki döntőbe jutni, ebben Spanyolország állíthatja meg őket a második elődöntőben. A spanyolok, ha továbblépnek először szerepelnek majd a világbajnokság fináléjában, miután két éve az Európa-bajnoki címet is elhódították.

Nézzük, melyek lehetnek a találkozó kulcsfontosságú párharcai:

Per Mertesacker – David Villa

Mertesacker eddig a német hátsó alakzat sziklája volt és folytatni akarja meggyőző teljesítményét a világbajnokság egyik legjobb góllövője, David Villa ellen is. Akárhogy is, Villa hatodik gólját is meg akarja majd szerezni hatodik mérkőzésén a tornán és biztosak lehetünk benne, hogy váratlan húzásaival gondokat okozhat a tapasztalt Werder Bremen-védőnek.

Mesut Özil – Sergio Busquets

Özil már megmutatta, nagy tehetség és ha területet adnak neki, komoly problémákat okozhat cseleivel, passzaival és gyors előrefutásaival, ahogy azt Anglia és Argentína ellen is tette. Busquets szerepe életbe vágóan fontos lesz társainak szerda este. Az ő feladata lesz a spanyol uralom fenntartása a középpályán, kikapcsolva Özilt, ami az olyan ösztönből játszó labdarúgóknak, mint Andrés Iniesta, Xavi vagy Francesc Fábregas a támadásokat segíti.

Miroslav Klose – Gerard Piqué

Klose, aki a legutóbbi bajnokságban csak három gólig jutott a Bayern Münchenben, eddig kitűnő formát mutatott a vébén, amit bizonyít négy találata is. A tapasztalt csatár gyorsasága hagy kívánni valót maga után, de okos mozgásával, jó fejjátékával, fáradhatatlan munkabírásával és nagyszerű befejezőképességével sok munkát fog majd adni Piquének. A Barcelona középhátvédje megbízhatónak tűnt az eddigi mérkőzéseken, de Klose-szintű csatárral még nem találkozott.

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése