2010. július 7., szerda

Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Xabi Alonso, a spanyol válogatott középpályása a németek elleni 1–0-ra megnyert elődöntő után elmondta, már csak egy apró lépésre vannak a dicsőségtől.

„Nagyon örülök a továbbjutásnak, keményen meg kellett küzdenünk egy kiváló ellenféllel szemben. Nagyon éretten játszottunk. Már csak egy apró lépésre vagyunk a dicsőségtől. Volt tíz perc, amikor odaszögeztük az ellenfelet a kapujához, de mégsem találtunk be. Aztán a végén jött Puyol, mint egy vaddisznó, és betalált" – mondta Xabi Alonso.


Sportszerűen gratulált Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya.

„Gratulálok Spanyolországnak! Azt hiszem, megnyerik a világbajnokságot. Kiváló tornánk volt, de a spanyolok megmutatták, hol vannak a határaink" – mondta.


„Nagyon keserű a szánk íze, fájdalmas ilyenkor kiesni. Az öltözőben hatalmas a csalódottság" – nyilatkozta a német csapatkapitány, Philipp Lahm.


„Hiányzott talán belőlünk kicsit a bátorság. Többet kellett volna vállalkoznunk, és támadnunk, túl kevés lehetőséget dolgoztunk ki a mérkőzésen. A spanyolok győzelme teljesen megérdemelt" – gyakorolt önkritikát a németek egyik legjobbja, Manuel Neuer kapus.


Xavi, a spanyol válogatott középpályása a németek legyőzése után elmondta, úgy véli, a selección uralta a találkozót.

„Nagyon jók voltunk. Nehéz volt betörnünk, de sikerült helyzeteket kialakítanunk. Mi uraltuk a meccset, a németek azonban kiválóan védekeztek. Nagy meccs volt ez Spanyolország számára, bízunk magunkban a döntő előtt. Már csak a finálé van hátra. Pedro megpróbálta azt tenni, amit gyakran szokott, de nem sikerült neki. Ennek ellenére hatalmas meccset játszott" – nyilatkozta Xavi.


„A csapat most már többet akar. Ez volt a legösszetetebb meccs, amelyet a vébén játszottunk, belépőkkel, ütközésekkel, aztán Puyol eldöntötte a meccset. A németek jól futballoztak, de arra kényszerítettük őket, hogy védekezniük kelljen. Szép lassan haladtunk előre, sokáig tartott, míg jött a gól. Már korábban történelmet írtunk, de ez az igazi történelemírás. Nagyon nehéz volt idáig eljutni, Spanyolország azonban megérdemelte" – mondta Villa.


Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a németek legyőzése után elmondta, csapata felülmúlta a Nationalelfet.

„A játékosok fantasztikus meccsen vannak túl. Összetartóak voltak, felülmúlták a németeket, beleértve a fizikai erőt is. Nagyon elégedettek vagyunk. Már csak egy lépés van hátra, amelyre a lehető legjobban felkészülünk. Nyugodtnak kell maradnunk a Hollandia elleni meccs előtt, amely szintén nagy vébét játszik" – mondta Del Bosque.

„Amikor nálunk volt a labda, kényelmesen játszottunk. Ez volt a legjobb forgatókönyv a számunkra. Pedro azért kezdett, mert nyomást akartunk gyakorolni a németek bal oldalára, hogy Lahm ne léphessen fel. De nemcsak a védekezésről szólt a dolog, hanem a támadásról is. Pedro nagyon jól játszott, ahogy a többiek is. A kihagyott helyzetnél azt a döntést választotta, amelyet a legjobbnak ítélt. Nem az a játékos, aki túlcicomázza a dolgokat, hanem praktikus" – tette hozzá a mester.

„Hollandiának nagyszerű labdarúgói vannak, és kiváló kontratámadásokat vezet. Nem gondolhatunk a győzelemre, mielőtt játszottunk volna. A németek veszélyesen kontráztak, de a védelmünk nagyszerű volt" – jelentette ki a szakember.


Luis Aragonés, a spanyol válogatottat 2008-ban Európa-bajnoki címig vezető szakember úgy nyilatkozott, a selecciónt a németek elleni siker után nehéz lesz megállítani.

„Most már nehéz lenne legyőzni Spanyolországot. A selección kiválóan birtokolta a labdát a meccsen, és több gólt is szerezhetett volna a kontratámadásokból. A lényeg, hogy az a csapat nyert, amelyiknél a labda volt" – mondta Aragonés, aki szerint Pedro kiválóan játszott.

Forrás: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése