2010. július 4., vasárnap

Del Bosque: Nagyszerű pillanat ez

A spanyol szövetségi kapitány tisztelgett a játékosai előtt, de bevallotta, hogy megszenvedtek a sikerért Paraguay ellen.

„Nagyon kemény és nagyon kellemetlen meccs volt, de ezt vártuk. Nem engedték, hogy játsszuk a játékunkat. Az én időmben a spanyol válogatottnak soha nem volt ilyen kellemetlen meccse, és soha nem passzoltunk még ennyire pontatlanul” – mondta del Bosque.

A kritika után inkább a sikerrel foglalkozott a spanyol edző. „Fantasztikus pillanat ez a spanyol futballban, hogy a legjobbak között vagyunk. Nem játszottunk nagyon jó meccset ma, de tudjuk, hogy megvannak a legfontosabb képességeink, hogy szembenézzünk Németországgal. A 2008-as EB-n legyőztük őket, de ők az elit csapatokhoz tartoznak, és ez jól jellemzi az európai futballt.” – vélekedett a spanyolok mestere.

Végül del Bosque Casillast és Villát dicsérte. „Casillas rendkívüli volt ma, két hihetetlen védése volt. Villa csúcsformában van, és megint jó helyen volt. Hamarabb is gólt lőhettünk volna, de Villa továbbra is harap” – bizakodott del Bosque.

A paraguayi szövetségi kapitány, Gerardo Martino büszke volt a játékosaira. „Szívből játszottunk, és csak a legvégén vesztettük el a meccset. Végig partiban voltunk a spanyolokkal, de nem volt szerencsénk, ez nem a mi esténk volt. Gratuláltam a játékosaimnak az öltözőben, és tudom, hogy a hazámban mindenki büszke a csapatra” – mondta Martino, aki szerint akár ők is továbbjuthattak volna az elődöntőbe.


Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése