2010. július 13., kedd

Nyilatkozatok a döntő után (3. rész)

Sergio Busquets: – Még nem tudom elhinni, hogy tényleg győztünk. Még kell néhány nap, és az, hogy a szurkolóinkkal és a családjainkkal is megünnepeljük a címet. Nem mindennap történik ilyesmi az emberrel. Vannak, akik egy életen át várnak a világbajnoki sikerre, nekünk pedig sikerült megszereznünk. Az első meccs óta egyre jobban játszottunk. A döntőben az első félidőben és a második játékrész elején nem tudtuk a saját játékunkat játszani, de aztán jobbak voltunk.

David Silva:
– Nehéz erről beszélni, de nem tudtam visszatartani a könnyeimet a siker után. Remélem, egész Spanyolország boldog, megérdemelte a hazánk a győzelmet a támogatásáért. Nagyon örülök, és ez sokáig fog tartani. Büszkén képviseltem a Kanári-szigeteket ebben a nagyszerű csapatban. Szép lassan értékelni tudjuk majd, hogy mekkora eredményt értünk el.

Joan Capdevila: – Ez a legnagyobb siker a világon, őrületes. Holnap megünnepeljük az összes emberrel, aki támogatott minket. A spanyol futball megérdemelte ezt a győzelmet. A barátaimnak, családomnak és minden embernek ajánlom ezt a sikert.

Xavi: – Hatalmas öröm ez, nagyon boldogok vagyunk. A családjainknak ajánljuk a sikert, és a selección szurkolóinak. Villa szerint Hollandia jól zárt, de most nem szeretnék taktikáról beszélni.

Pedro: – Nehéz lenne ezt a pillanatot megismételni. Ez megismételhetetlen. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy ismét kezdő leszek. Hogy őszinte legyek, nem ez volt életem legjobb meccse, de a csapat jó volt ezen a nehéz találkozón. A végén sikerült megszereznünk a kupát. Azoknak ajánlom a győzelmet, akik eljöttek ide Dél-Afrikába szurkolni nekünk. És azoknak is, akik otthonról támogattak minket, különösen a Kanári-szigetek lakóinak és egész Barcelonának. Hétfőn mindenkivel együtt ünneplünk.

Andrés Iniesta: – Mindent kiadtunk magunkból. Nincs rá szó, mit érzek most. Ezt a sikert Dani Jarquénak, a családomnak és minden embernek ajánlom. Hosszú évek kemény munkája hozta meg az eredményét.


Forrás: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése