2010. július 3., szombat

Nyilatkozatok a Paraguay - Spanyolország mérkőzés után

Iker Casillas döntő érdemeket mondhat magáénak Spanyolország 1–0-s győzelméből a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, amellyel Paraguay ütötték el a továbbjutástól. A spanyolok csapatkapitánya büntető védett a találkozón, majd a hajrában fontos pillanatban óriási bravúrt mutatott be.
„Emlékeztem Reinára, mert ő volt az, aki megmondta, hová lövik a tizenegyest. Ez egy fenomén – mondta Iker Casillas cseréjéről, Pepe Reináról, akinek a hárított büntetőt követően ki is intett a kispad felé.
„Ez egy őrölt mérkőzés volt, mi csak kerestük a győzelmet, ami végül egy „karambol-góllal" jött össze. A spanyol válogatott most átlépett egy pszichológia akadályon és megyünk tovább, ahogyan csak bírunk."
„Németország egy magas fordulatszámon pörgő együttes, amelyik messze juthat. Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert a németeknek kiváló csapatuk van. Tiszteljük őket és az eredményeiket."


A spanyol labdarúgó-válogatottat irányító Vicente del Bosque szerint csapata nem játszott jól Paraguay ellen, de megérdemelten nyert 1–0-ra, és jutott be a legjobb négy közé a dél-afrikai világbajnokságon.
„Nem játszottunk jól, de voltak jó megoldásaink" – mondta a lefújás után Del Bosque, aki szerint Paraguay is elismerésre méltó teljesítményt nyújtott.
„Megérdemeltük a győzelmet, mivel megvoltak a helyzeteink" – tette hozzá a spanyol mester. A mindig nyugodtnak tűnő szakember szerint nehezebb ellenfél nem is várhatna rájuk a németnél, amelyet a legjobb válogatottnak tart jelenleg.


David Villa találatával bizonyult jobbnak a spanyol labdarúgó-válogatott Paraguaynál a dél-afrikai világbajnokság negyeddöntőjében. A vb-n immár ötödik gólját szerző támadó két kapufás góllal vezette győzelemre övéit.
„A kapufa is azt akarta, hogy bemenjen a labda – mondta a találkozót követően David Villa. – A világbajnokságon a legnehezebb mérkőzésünket játszottunk Paraguay ellen, de számítottunk rá, hogy ellenfelünk betömörül, és lezárja előttünk a területet. Riválisunk nagyon nyomott, nem hagyott minket passzolgatni, ami pedig a mi játékunk jellemzője. Fontos volt, hogy gólt szereztünk, és jó, ahogy a csapat egyre jobb játékkal halad előre."


Forrás: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése