2010. június 15., kedd

Casillas a legkedveltebb futballista

Egy hazai felmérés alapján Cristiano Ronaldo a legismertebb, Iker Casillas pedig a legkedveltebb futballista.

A GfK Hungária Piackutató Intézet SztárMonitor felmérésének májusi körkérdése a nemrégiben elkezdődött 2010-es labdarúgó-világbajnokság kapcsán összesen tizennyolc külföldi labdarúgó ismertségét és kedveltségét vizsgálta a hazai felnőtt internetező populáció körében. Az eredményekből kiderült, hogy a legismertebb játékos egyértelműen Cristiano Ronaldo, akit tízből hét válaszadó ismer.

„A kutatásban szereplő tizennyolc külföldi labdarúgó kedveltségét vizsgálva már némiképp eltérő képet kapunk. A kedveltségi átlagértékeket figyelembe véve a listát Iker Casillas vezeti, utána a válaszadók legpozitívabban Lionel Messit értékelték. Hozzájuk képest a legismertebb focisták jóval kevésbé népszerűek az internetezők körében (Ronaldo és Kaká mindössze a válaszadók 7 százalékának kedvencei) – mondta el Bacher János, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója.
Az átlagosnál nagyobb kedveltségnek örvend a nők körében Iker Casillas és Frank Lampard, míg a legtöbb internetező férfinak Lionel Messi és Xavi Hernandez a kedvence.


Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése