2010. június 25., péntek

Vb beharangozó: Chile- Spanyolország

Az utolsó világbajnoki csoportban igen sajátos helyzet alakult ki: míg más csoportokban a 6 pont jóformán azonnali továbbjutás jelentett, addig itt lehet, hogy ez a pontszám kiesést érhet. Nagy valószínűséggel ugyanis 3 hatpontos csapat is lesz a csoportkör végére.

A spanyolok helyzetét egyszerűsíti, hogy sorsuk a saját kezükben van. Ma este a csoportot vezető, két győzelemmel rendelkező Chile válogatottjával csapnak össze. A cél elsősorban a továbbjutás, de még a csoportelsőség sem kizárható a spanyolok részéről.

Chile – Spanyolország (H csoport)
2010. június 25. 20:30 (TV: M1)
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion
Vezeti: Marco Rodríguez (mexikói)

Mindkét csapat a győzelemre hajt. A chileiek tudják, hogy nem szabad döntetlenre játszaniuk, mert az sosem vezet jóra. A spanyol játékosok pedig tisztában vannak azzal, hogy számukra csak a mérkőzés megnyerése elfogadható.

A kezdőcsapat összeállításánál a spanyolok könnyebb helyzetben vannak, Vicente del Bosque csapatából ugyanis senki sem hiányzik. A napokban sokat lehetett hallani Villa ütésének esetleges következményeiről, de a FIFA úgy döntött, nem foglalkozik az üggyel és nem vizsgálja felül azt. Így tehát a Vörös Fúria elsőszámú gólgyártója megúszta az eltiltást. Andrés Iniesta is játékra kész állapotban van, könnyen lehet tehát, hogy a hófehér középpályás ismét a kezdő tizenegyben kap helyet.

A másik oldalon Marcelo Bielsa törheti a fejét, neki ugyanis két kulcsjátékosát, Carlos Carmonát és Matias Fernándezt kell pótolnia. Mindketten sárgalapos eltiltás miatt kénytelenek kihagynia a találkozót.

Érdekesség, hogy Chile eddig nem kapott gólt a világbajnokságon, ezzel a szívós védelemmel kell megküzdeniük Torreséknek. Az említett spanyol sztárcsatár egyébként még keresi önmagát, eddig nem sikerült bevennie egyik ellenfele hálóját sem, pedig mindenkitől szükség van a jó teljesítményre, az Európa- bajnoki címvédőtől még inkább elvárható, hogy mindenki a maga legjobbját nyújtsa.

Kemény mérkőzés lesz, ahol csakis a győzelem a tét. A 3 pont begyűjtése esetén Chile nyugodtan hátradőlhet, míg, ha a spanyolok nyernek, akkor akár az is előfordulhat, hogy csomagolniuk kell.

Bőven maradt tehát izgalom a vb utolsó csoportkörére, késő estére kiderül, hogy kik mérkőzhetnek majd meg a G csoport továbbjutóival a nyolcaddöntők során.

Várható kezdőcsapatok:
Chile: Bravo, Medel, Ponce, Jara, Isla, Millar, Valdivia, Vidal, Alexis Sánchez, Suazo, Beausejour.
Spanyolország: Casillas, Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila, Alonso, Busquets, Xavi, Iniesta, Villa, Torres.

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése