2010. június 18., péntek

Cruyff szerint a spanyolok csak most esélyesek igazán

A holland Johan Cruyff szerint Spanyolország továbbra is a vb egyik legnagyobb esélyese, és hosszú távon akár profitálhat is a Svájc elleni vereségből.

A mostanság szakíróként is tevékenykedő Cruyff úgy véli, a spanyol csapat vesztét részben a torna előtti túlzott optimizmus okozhatta, ám a figyelmeztető vereség után Xaviék sokkal veszélyesebbek is lehetnek. „Kitartva a Barca-modell mellett, Spanyolországnak továbbra is nagy esélye van megnyerni a címet. Igen, most esélyesnek látom őket!” – emeli ki a holland, aki korábban sem értette, miért kell egy válogatottat egyértelmű favoritként kezelni.

„Spanyolországnak mindene megvan ahhoz, hogy megnyerje a világbajnoki címet, vagy esélyes legyen arra. És ebből mindent, azaz mindent bebizonyított Svájc ellen is. A gól tényleg hiányzott, kimaradt jó pár helyzet, és talán nem is sikerült úgy játszani, mint az utolsó húsz percben, de Spanyolország erős volt és továbbra is a jó futball mellett tette le a voksát” – hívja fel a figyelmet jegyzetében Cruyff, hozzátéve, jelen pillanatban a legfontosabb feladat, hogy a selección ne változtasson játékfelfogásán, és tartson ki az általa képviselt stílus mellett.
„Hiszek a válogatottban, mert hiszek abban, amit képvisel. És ha ezt megtartja, messzire fog jutni… mások, mint Svájc a vereség elkerülésére szavaznak, és ugyan megnyerték a meccset, de Spanyolországnak továbbra is nagy esélye van” – mutatott rá Cruyff.

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése