2010. június 16., szerda

Del Bosque és a játékosok nyilatkozatai

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya nagyon bosszús volt a Svájc ellen elbukott meccs után, és meglepetésnek tartja, hogy a La Roja kikapott az első meccsén.
„Meglepetés születetett, a győzelemre hajtottunk, de ez nem a mi napunk volt. Az utolsó pillanatokban nem voltunk elég pontosak, pedig uraltuk a meccset. Ez azt jelenti, hogy meg kell nyernünk a hátralévő két meccsünket a csoportban. Nem ért véget a vébé, még van két találkozónk ebben a szakaszban, amelyekre fel kell pörögnünk" – mondta a lefújást követően Del Bosque.
„Bosszús vagyok, mert lehet veszíteni a labdarúgásban, de nem így. Nem gondolhatunk arra, hogy szerencsétlenek voltunk. A csoportkörben vagyunk, és senki sem mondta közülünk, hogy favoritok vagyunk. Ma nagy bosszúság ért minket. Senki sem mondta, hogy világbajnokok leszünk" – jelentette ki a spanyol szövetségi kapitány.
„Nem jó előjel, hogy elbuktuk az első mérkőzést, de most kötelességünk túllépni ezen a helyzeten, és megpróbálni megnyerni a másik két csoportmeccset. Ez a jövőnk. Mindegyik mérkőzés más. A saját játékunkkal érkeztünk ide, de a stílusunk nem működött Svájc ellen. Az ellenfél védekező szellemben játszott, és a kontratámadásokra épített. A játékunk nemcsak a labdabirtoklásra épül, de most nem tudtuk sokszor feltörni az ellenfél védelmét, bár voltak helyzeteink, és fordíthattunk volna" – mondta Del Bosque, aki valószínűleg tudja, hogy még egy csapat sem nyert úgy vb-t, hogy elbukta az első meccsét.


Iker Casillas: – Senki sem várta, hogy ilyen eredmény születik. Szomorúak vagyunk, elégedetlenek és levertek, de mindig meg kell találni a pozitív dolgokat, amelyek jól jöhetnek a következő meccsekre. Csapatunk játéka alapján senki sem várhatta, hogy kikapunk. A svájciak tudták, hogyan védekezzenek és állítsák meg a támadóinkat. Egy rögzített szituáció után két érintéssel a kapunk előtt teremtek, és sikerült betalálniuk a kavarodás után. A további mérkőzéseken is játszanunk kell, és nyernünk a találkozókat.

Xavi: – Váratlanul ért bennünket, hogy kikaptunk. Igazságtalan eredmény született, mivel mi uraltuk a meccset, ők pedig védekeztek, és betaláltak egy támadásból. Sok helyzetet alakítottunk ki, de ahogy már több vb-meccsen is láthattuk, apróságok döntenek. Két helyzetük volt, az egyik kapufa, a másik gól lett, míg nekünk négy-öt tiszta ziccerünk volt. Ennek ellenére nyugodtak vagyunk, és dolgozunk tovább. Két meccsünk van még a csoportban, és van időnk felkészülni. Ez nem a nyolcad- vagy a negyeddöntő volt.

Andrés Iniesta: – Bosszús vagyok, hogy így kezdtük a vébét. Az első meccset fontos lett volna megnyerni. Ez nem jött össze, de még van két csoportmeccsünk. Nyugodtnak kell lennünk, és nem szabad butaságot csinálni. A sérülésem nem súlyos, csak egy rúgást kaptam a térdemre, de nem vészes. Újra játszani akarok. A herceg bejött az öltözőbe, hogy megvigasztaljon minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése