2010. június 22., kedd

Felemás spanyol visszhangok: Így szenvedni fogunk a vb-n!

Bár hétfőn, a vb G-csoportjának második fordulójában az Európa-bajnok spanyol együttes David Villa két találatával legyőzte Hondurast, Del Bosque szövetségi kapitány figyelmeztette csapatát, hogy pénteken, a Chile elleni mérkőzésen nem engedhetik meg maguknak, hogy ennyi helyzetet kihagyjanak. David Villa elégedett volt a játékkal, de szerinte a kihagyott büntetőt elkönnyelműsködte.

Mint arról beszámoltunk, a spanyoloknak a Honduras elleni 2-0-val sikerült javítaniuk, miután Svájc ellen vereséggel nyitották a vb-t. A közép-amerikaiak kapujába az immáron barcelonai David Villa kétszer is betalált, de rengeteg kidolgozott helyzetet tékozolt el a La Furia Roja. A harmadik fordulóban a hat pontos Chilével találkoznak, amely nagyon fontos meccs lesz a továbbjutást illetően és Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya többet vár csapatától.

- Nem vagyok teljesen elégedett, mert bár győztünk és ezzel megmaradt az esélyünk arra, hogy a harmadik fordulóba jussunk, de több góllal kellett volna nyernünk, hiszen rengeteg lehetőségünk volt. Jól játszottunk Svájc és Honduras ellen is, de mindig a befejezés hiányzott. Szenvedni fogunk Chile ellen, ha továbbra is így játszunk.

David Villa két gólja mellett a 60. percben kihagyott egy büntetőt, a hispánok Eb-gólkirály csatára elmondása szerint túlságosan könnyelműen vette a 11-est.

- Túl könnyen vettem ezt a büntetőt, mert már 2-0-ra vezettünk és nem nehezedett rám nyomás. Azt hiszem ez volt az oka, hogy kihagytam. Azért boldog vagyok, hogy Honduras ellen sokat támadtunk és a rövid passzos játékunk is jól ment.

Arra a felvetésre, hogy a spanyolok-e a vb esélyesei, Villa elutasítóan válaszolt.

- Mi még csak a csoportkörre koncentrálunk, hiszen még hátra van a Chile elleni mérkőzés. Most arra kell figyelnünk, hogy őket megverjük és hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe. Nyomás alatt fogunk játszani, ahogy mindig, mivel ez egy világbajnokság – tette hozzá a támadó.

Forrás: pepsifoci.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése