2010. június 10., csütörtök

Xavi óvatos, de bizakodó

Spanyolország most is esélyesként indul neki a világbajnokságnak, de a történelem azt mutatja, ez nem feltétlenül jó ómen az armada számára. Xavi szerint mégis lényeges különbség a korábbi évekhez képest, hogy Aragonés és Del Bosque kezei alatt igazi győztes csapat kovácsolódott, amely meg tud birkózni az esélyesség súlyos terhével.



„Történelmileg sosem szerepeltünk kiemelkedően a világbajnokságokon, és vagy a balszerencse, vagy a játékvezetők miatt már a negyeddöntőkben búcsúztunk, mivel a vb egy olyan igazságtalan sorozat, ahol a legapróbb részleteken elbukhatsz” – figyelmeztetett mindenkit a Barcelona középpályása, aki ezzel együtt biztos benne, hogy a spanyol csapat hatalmas elszántsággal fogja kezdeni a nagytornát.


„Nagyon elszántan utazunk Dél-Afrikába, és miután fantasztikus generációval rendelkezünk, a maximumra pályázunk, és biztos vagyok benne, hogy valami fontosat fogunk majd véghezvinni” – mondta Xavi.


A középpályás szerint a siker egyik legfőbb titka, hogy a csapat semmilyen körülmények között nem bízhatja el magát, és az elejétől a legvégéig meg kell őriznie a nyugalmát. „Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, bizakodhatunk egy kicsit, mert már bebizonyítottuk, hogy a filozófiánkkal bárkivel felvehetjük a versenyt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy saját játékának legfontosabb eleme a passzolás és az irányítás.


„Célunk bejutni a döntőbe és megnyerni azt, s még jobb, ha egy olyan múlttal rendelkező csapat ellen tesszük meg, mint Brazília, Argentína, Olaszország vagy Németország. De a döntőig még nagyon sokáig kell menetelni…” – mondta, majd azt is elárulta, hogy annak idején már nagyon sokszor elképzelte, amint magasba emeli a futballvilág legfénylőbb serlegét.


„Már milliószor elképzeltem, hogy felemelem a kupát, csodálatos lenne. Optimista vagyok, mert fantasztikus ez a generáció, ám ismétlem: az ilyen típusú tornák nagyon igazságtalanok, mert már egy játékvezetői tévedésen vagy egy apró részleten elbukhatsz, és mehetsz haza” – intett mindenkit óva a túlzott elbizakodottságtól a spanyolok középpályása.


Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése