2010. június 14., hétfő

Del Bosque: Iniesta igen, Torres nem

Andrés Iniesta játszhat, ugyanakkor Fernando Torresnek valószínűleg ki kell hagynia a spanyol labdarúgó-válogatott első, szerdai mérkőzését a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon - ezt Vicente Del Bosque, a spanyol armada szövetségi kapitánya nyilatkozta a Telecinco televíziónak.

Torres a lengyelek elleni keddi felkészülési meccsen félórát kapott a kapitánytól, amit góllal hálált meg. A dél-afrikai, potchefstroomi edzőtáborban sem volt gond erőnléti állapotával, közel tökéletes a kondíciója, hat héttel térdműtétje után. Del Bosque szerint azonban vele kapcsolatban most a legfontosabb az óvatosság.


"Nem hiszem, hogy beállítom az első meccsen, bár egyelőre ne is zárjuk ki ennek a lehetőségét"- nyilatkozta a szakember a Telecincónak, hozzátéve, ha Torres kimarad, akkor nem lesz csatártársa David Villának, és a 4-5-1-es formációt alkalmazza.

A Real egykori edzője jóval derűlátóbb Iniestával kapcsolatban, aki enyhe combizomhúzódást szenvedett a lengyelek ellen, miután két gólt is előkészített.

A Barca irányítója már a társakkal egyérintőzött, de az egymás elleni játékból nem vehette ki a részét, a gyakorlás második felében saját edzésprogramját végezte.

"Azt hiszem, Iniesta szereplésének nem lesz akadálya" - tájékoztatta az érdeklődő újságírókat a szakvezető.

Torresen és Iniestán kívül Cesc Fabregas egészségéért aggódnak leginkább Spanyolországban. Az Arsenal középpályása a PL-hajrában szenvedett fáradásos törést lábában, de most sajtótájékoztatón oszlatta el a kételyeket.

"Napról napra jobb állapotba kerülök. Az önbizalmammal sincs gond, úgy gondolom közel száz százalékos kondícióban vagyok. A legfontosabb, hogy folyamatosan végezzem az edzésmunkát a csapattal, hogy semmilyen lemaradásom ne legyen a társakkal szemben."


Forrás: sporthirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése