2010. június 25., péntek

Iniesta visszatérhet a kezdőbe

Vicente del Bosque szerint Andrés Iniesta nagy valószínűséggel ismét pályára léphet Chile ellen, a H csoportban.

Iniesta a Svájc elleni 1–0-s vereség során szenvedett sérülést, így Hondurasszal szemben már csak a padon kapott helyet. A játékos most sorsdöntő meccsen szerepelhet ismét, és segítheti csapatát a továbbjutásban.

A spanyol középpályás kreativitása Del Bosque egyik fő fegyvere, így a játékos jelenléte a kezdő 11-ben győzelemhez segítheti a spanyolokat, mellyel a második körben létrejöhetne az ötszörös világbajnok, Brazília vagy Portugália elleni összecsapás.

„Úgy gondolom, hogy igen. Optimisták vagyunk," felelte Del Bosque a sajtótájékoztatóján, mikor arról kérdezték, bevethető állapotban van-e Iniesta.

„A korábbi meccseken pontosan játszott, és mindig pozitív végeredménnyel," tette hozzá a menedzser.

A hispánok teljes mértékben uralták a Honduras elleni meccset, de rengeteg helyzetet hagytak kihasználatlanul, főként Fernando Torres jóvoltából, aki számos lehetőséget puskázott el, miután visszatért a kezdőbe térdműtéte után.

A vérszegény helyzetkihasználás miatt kissé aggódik a szövetségi kapitány, aki szerint a meccs kései szakaszában csapata némileg sebezhetőnek bizonyult.

„A tegnapi meccs sokkal nyíltabb volt, mint a Svájc elleni, különösen az utolsó fél órában, ahol azt gondolom nem játszottunk rosszul. Az az érzésem, hogy egy erősebb ellenféllel szemben könnyű prédának bizonyultunk volna, és ez aggaszt."

David Villa, a spanyolok két góljának szerzője szerencsésnek mondhatja magát, hogy továbbra is pályán maradhatott, miután adott egy pofont Emilio Izaguirre-nek.

„Nem tudom mi történt pontosan," mondta Del Bosque.

"Minden játékos nagyon óvatos volt az esettel kapcsolatban, mely egy butaság volt. Ez problémákat szülhet és nagyon ártalmas lehet a csapatra"
A spanyolok ma Chile ellen játszanak Pretóriában, a Loftus Versfeld stadionban.

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése