2010. június 21., hétfő

Vb beharangozó: Spanyolország - Honduras

A következő cikkben a fourfourtwo.hu cikkét olvashatjátok, melyben a mai meccs a téma.


A Svájc elleni blama után Honduras ellen győzelmi kényszerben lépnek pályára a végső győzelemre is esélyes spanyolok.

FIFA labdarúgó világbajnokság 2010, H csoport
Spanyolország – Honduras
Johannesburg, Ellis Park
Kezdés: június 21. 20.30 (TV: m1)
Játékvezető: Yuichi Nishimura (japán)

Nem sokan hitték volna, hogy a favoritnak számító spanyol válogatott nulla ponttal fogja várni második csoportmérkőzését, és továbbjutási esélyei életben tartásáért játszik majd Honduras ellen. A papírforma szerint természetesen simán hozniuk kell a meccset Puyoléknak, de az Olaszország – Új Zéland meccs után már semmiben sem lehetünk biztosak. Abban viszont igen, hogy a spanyolok nem fognak óvatoskodni, és az első perctől kezdve támadni fognak, hiszen ha nem ma győznek, óriási bajba kerülnek. Sőt, ha a csoport másik mérkőzésén Svájc és Chile döntetlent játszik, Honduras pedig győz, akkor a spanyolok máris csomagolhatnak. Erre azért ne fogadjunk nagy összegben, de hát annyi mindent láttunk már ezen a világbajnokságon…


Természetesen Spanyolországban senkinek a fejében nem fordul meg ez a borzasztó eshetőség, a közvélemény és a szakértők is magabiztos, több gólos győzelmet várnak az Európa-bajnoktól. Sőt azt is, hogy világbajnoki esélyeshez méltó játékkal rukkoljanak elő, akárcsak tegnap a brazilok. Honduras viszont Chile ellen sem adta könnyen a bőrét, ráadásul az ő vállukat semmilyen teher nem nyomja, abszolút felszabadult futballt játszhatnak.


Spanyolország

A Svájc ellen még csak csereként beálló Fernando Torres valószínűleg már kezdőként lép pályára ma, igen illusztris támadósort alkotva David Villával. Szükség is lesz a két klasszis csatárra, hiszen az első mérkőzésükön az volt a spanyolok fő problémája, hogy a meggyőző labdatartás ellenére nem találtak rést a szervezett svájci védelmen. A vasárnapi hírekkel ellentétben az első csoportmeccsen combsérülést szenvedett Iniesta talán mégis tudja vállalni a játékot, nevét már az előzetes kezdőcsapatban is felfedezhetjük. A bordasérüléssel bajlódó Sergio Ramos is visszatérhet a csapatba, Cesc Fabregas azonban ismét csak a kispadon kaphat helyet, mivel del Bosque nagy valószínűség szerint az Iniesta – Xavi – Xabi Alonso – David Silva középpályát küldi majd csatába.


Honduras

Sok mindenben nem bízhatnak a hondurasiak, az viszont mindenképpen jó hír számukra, hogy David Suazo maga mögött hagyta combsérülését, az olasz Inter csatára bizonyára nagy erősítés lesz a közép-amerikai csapat számára.




Várható kezdőcsapatok:


Spanyolország: Casillas - Ramos, Puyol, Pique, Capdevilla – David Silva, Xavi, Xabi Alonso, Iniesta - Torres, Villa
Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Honduras: Valladares - Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre - Alvarez, Palacios, Guevera, Espinoza - Pavon, Nunez
Szövetségi kapitány: Reinaldo Ruenda


Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése