2010. június 30., szerda

Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a portugálok legyőzése után elmondta, megérdemeltnek tartja a sikert, és úgy érzi, futballistái történelmet akarnak írni.

„Szerintem felülmúltuk a portugálokat. Többet birtokoltuk a labdát, bár az igaz, hogy az első félidőben voltak helyzeteik. De az egész találkozót tekintve mi voltunk a jobbak. Kényelmesen érezhettük magunkat, mivel jól védekeztünk, és veszélyt okoztunk a kapujuk előtt" – mondta Del Bosque.
Származott abból egy kis előnyünk, hogy a jobb oldalon nem volt támadó szellemű szélső védőjük, és Villa ellen egy az egyben védekeztek. Így könnyebben védekezhettünk. Ki szeretném emelni, hogy a sajtóban kevesebb nyilvánosságot kapó játékosaim, mint Busquets, Capdevila vagy Sergio Ramos, fantasztikus meccsen vannak túl" – tette hozzá.
„Tudtuk, hogy jó állapotban vagyunk. Már harminc napja edzünk, szerintem történelmet akarnak írni ezek a srácok – jelentette ki a kapitány, aki szerint Fernando Llorente jó teljesítményt nyújtott. – Nagy hiba lenne, ha azt gondolnánk, hogy már az elődöntőben vagyunk. Nem győzünk, ha nem pörgünk fel eléggé, és nem összpontosítunk."

Segio Ramos úgy véli, a szünet előtt kissé visszafogottan játszottak, mert féltek a portugálok gyors kontráitól, de aztán sikerült felpörögniük.
„Nem az én teljesítményem a fontos, hanem a csapat sikere. Magas szinten vagyunk, de ez egy világbajnokság. Kemény ellenféllel találkoztunk, vigyáznunk kellett, mert gyors játékosai meglephettek volna minket a kontrákból. A szünet után visszanyertük az önbizalmunkat, fel tudtunk pörögni. Tisztelnünk kell Paraguayt" – zárta Ramos, akivel Gerard Piqué is egyetértett.

„Nagyon örülök a sikernek. Ezzel a csapattal bárki ellen uralhatjuk a meccset, ez történt ma is. Nagyon fontos sikert arattunk, mostantól azonban már Paraguayra kell összpontosítanunk" – így Piqué.

A győztes gólt szerző David Villa elmondta, Paraguayt nehezebb ellenfélnek tartja, mivel a dél-amerikaiak a negyeddöntőbe jutottak.
„Nagyon örülök, keményen meg kellett szenvednünk a sikerért. Megérdemeltük a győzelmet, igazságos eredmény született. A portugálok kiválóan védekeztek, nagyon jó középső védőik vannak. A meccs kulcsa az volt, hogy sikerült élnünk az egyik lehetőségünkkel. A szögleteknél jól védekeztünk. Tudjuk, mi történt Svájc ellen. Paraguay ellen nehezebb dolgunk lesz, mint ma volt, mert a dél-amerikaiak a negyeddöntőbe jutottak" – mondta Villa.


Carlos Queiroz, a portugál válogatott szövetségi kapitánya sportszerűen gratulált a spanyoloknak a továbbjutáshoz, és úgy véli, a portugál szurkolók büszkék lehetnek Cristiano Ronaldóékra.
„Szeretnénk gratulálni Spanyolországnak, és a legjobbakat, nagy sikereket kívánok neki. Nagyon nehéz meccset játszottunk, a spanyolok jól járatták a labdát, sokat birtokolták azt, és gólt szereztek. Bármely csapat, amely ezt eléri, az képes irányítani a meccset. Mi a saját játékunkat próbáltuk játszani, hogy lekontrázhassuk a spanyolokat. Sajnálom, hogy nem sikerült kihasználni a két nagy helyzetünket, és hogy Villa lövése rossz helyre pattant Eduardóról" – mondta Queiroz.
„A játékosaim hihetetlen szorgalommal végezték a dolgukat, nagy elszántsággal küzdöttek, úgy gondolom, hogy a portugáloknak inkább büszkének kell lenniük, mint csalódottnak. Szerettünk volna tovább fejlődni, de nem tudtunk. Spanyolország sikeresebb volt. Bízunk benne, hogy hamarosan jobbak tudunk lenni" – tette hozzá.

Az újságírók Cristiano Ronaldóval is szerettek volna néhány szót váltani a meccs után, ám a csapatkapitány elviharzott, és csak annyit mondott arra a kérdésre, hogy miként magyarázzák meg a portugál embereknek ezt az eredményt, hogy kérdezzék meg Queirozt.

Hugo Almeida is elismerte, hogy ma jobban játszottak a spanyolok, a vereség fő oka az volt, hogy sok helyzetet kihagytak.
„A jobbik csapat győzött – nyilatkozta a támadó. – A spanyolok nagyon jól játszottak, kiváló a csapatuk, de mienk sem sokkal rosszabb. Ma saját magunkat vertük meg, mert rengeteg helyzetet kihagytunk. Amikor lecserélt a kapitány, nem lepődtem meg, csak éppen nagyon ideges lettem, mert szeretnék többet játszani. Keretünk huszonhárom játékosból áll, az edző dolga, hogy kiket tesz be a csapatba, bízunk tudásában."


Forrás: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése