2010. június 21., hétfő

Villa-duplával újra versenyben a spanyolok

A tizenegyest is hibázó Villa duplájával 2–0-ra verte a szinte semmit sem mutató Hondurast a spanyol válogatott.

David Villa és Fernando Torres is a kezdőben kapott helyet a spanyoloknál, akik rögtön az első perctől fogva kapujuk elé szegezték közép-amerikai ellenfelüket. A harmadik percben egy büntetővel adós maradt a spanyoloknak a japán játékvezető, Izaguirre ugyanis kézzel ért a labdához a saját tizenhatosán belül. Pár perccel később Villa bődületes kapufával nyomatékosította a spanyolok egyértelmű szándékait, a 11. percben pedig Ramos fejese okozott zűrzavart Valladares kapuja előtt.

A már addig is rengeteget dolgozó hondurasi védelem a 17. percig bírta a nyomást, a bal oldalon kavargató Villa gyönyörű csellel csapta be védőjét, majd estében hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb felső sarkába (1–0). A 33. percben Torres kétszer is növelhette volna csapata előnyét, ám sem fejjel, sem lábbal nem találta el a kaput. A félidő végéig komolyabb lehetőség már nem adódott az Európa-bajnok előtt, így egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre a Casillas kapujára semmi veszélyt nem jelentő ellenfelével szemben.

A fordulás után sem változott sokat a mérkőzés képe, így szinte törvényszerű volt a második spanyol találat, az 51. percben Villa megpattanó lövése Valladares felett vágódott a hálóba (2–0). Egy perccel később Ramos rúghatta volna a harmadikat, ám lövése ha kevéssel is, de elkerülte a kaput. A 61. percben Jesus Navas hondurasi tizenhatoson belüli buktatását már észrevette Nisimura, a megítélt büntetőt azonban Villa a kapu mellé helyezte.

Honduras ezen az estén – csakúgy, mint Chile ellen – nem tudott felnőni a feladathoz, és esélye sem volt az 1982-es vb-n elért 1–1-es bravúrhoz hasonló jó eredményre, vereségük pedig csupán a spanyol támadósor könnyelműsége miatt nem lett nagyobb arányú. Del Bosque emberei így jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megelőzték Svájcot, ám az utolsó meccsen Chile ellen mindenképpen győzelemre van szükségük ahhoz, hogy bebiztosítsák továbbjutásukat. A közép-amerikaiaknak pedig gyakorlatilag csodára, egy spanyol vereségre, és egy nagyarányú Svájc elleni sikerre lenne szükségük, ami annak tükrében, hogy az eddig lejátszott két mérkőzésükön mindössze egyszer(!) találták el a kaput, szinte a lehetetlennel egyenértékű...

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése