2010. június 21., hétfő

Továbbra is Del Bosque lesz a kapitány

Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya kijelentette, hogy csapata teljesítményétől függetlenül továbbra is ő lesz az edző.




Az Európa-bajnoki címvédők a torna előtt abszolút favoritnak számítottak, de a nyitómérkőzésen meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedtek Svájctól.


A spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke, Angel Villar Mar is megerősítette a hírt, miszerint továbbra is Vicente del Bosque tölti majd be a szövetségi kapitányi posztot. Továbbá azt is elmondta, hogy az sem katasztrófa, ha a csapat nem az első két meccsen jut tovább.


Del Bosque szerződése a 2012-es Európa-bajnokság végéig érvényes. Irányítása alatt a spanyolok 27-ből 25 meccset nyertek, de a Svájctól elszenvedett vereség volt az első nagy blama a dél-afrikai világbajnokságon.


Spanyolország második meccse hétfő este Honduras ellen lesz, Del Bosque győzni szeretne.


Fernando Torres elmondta, hogy nem hagyja, hogy váratlan helyzetek elrontsák a spanyolok játékstílusát, mert annak érdekes eredményei lehetnek. A 26 éves csatár reméli, hogy kezdő lesz a mérkőzésen, hiszen a svájciak ellen a kispadról szállt be.


„A lényeg az, hogy ragaszkodjunk a saját stílusunkhoz, ami győzelemhez segít minket. Nem szabad őrülten kezdenünk és össze-vissza kapkodnunk, de továbbra is hinnünk kell azokban a tulajdonságokban, amik az egyik favorittá tesznek minket. Nem fogjuk előre rugdosni a labdát, sem nyomás alatt tartani ellenfelünket a saját térfelén, óvatoskodni sem fogunk, nem maradunk hátul védekezni – ez nem Spanyolország stílusa. Mi a labdát akarjuk. Ha van egy Xavid, Xabid, Busquetsed és egy Fabregasod, de a labda nincs nálad, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.”



Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése