2010. június 22., kedd

„Spanyolország, ennyi nem elég!”

Még, még, még, ennyi nem elég! Valami ilyesmit gondolhat magában Vicente Del Bosque,a Hondurast 2-0-ra legyőző spanyol nemzeti csapat szövetségi kapitánya. A szakember örül az első világbajnoki győzelemnek, ugyanakkor a jövőben sokkal többet vár együttesétől. Mert a csoportvezető Chile ellen ez kevés lesz.

David Villa duplázott - lehetett volna három is az a kettő, csakhogy kimaradt a tizenegyes -, ezzel megszerezte első pontjait a Svájc ellen csúnyán beragadó Európa-bajnok. Az esély így megmaradt a továbbjutásra, ám Del Bosque figyelmeztette fiait, a sok kihagyott helyzet még megbosszulhatja magát.

„Nyílttá tettük a csoportot a Chile elleni meccsünk előtt, de sokat hibáztunk - kezdte a Sancho Panzára hasonlító zseniális tréner. - Ordító helyzeteket puskáztunk el, sokkal több góllal kellett volna győznünk. Ezért nem lehetek teljesen elégedett. Szerintem Svájc és Honduras ellen is jól játszottunk, de a befejezéseket rendre elrontottuk. Ha Chile ellen is hasonlóképp futballozunk, akkor bajba kerülhetünk. Ennél több kell!”

Spanyolország e pillanatban jobb gólkülönbségének köszönhetően a második helyen áll a H-csoportban Svájc előtt, de ha megveri Chilét, csoportelsőként végez. Ha...

Erre június 25-ig, péntekig várnunk kell, a találkozót 20.30-kor kezdik.

A H-csoport állása:





Forrás: sporthirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése