2010. június 14., hétfő

Elképzelhető, hogy betiltják a vuvuzelákat

Több televíziós társaság és a szurkolók panasza miatt a helyi szervezőbizottság már nem zárja ki teljesen, hogy megtiltják a vuvuzelák használatát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság stadionjaiban.

„Ha okot látunk rá, akkor igen – fogalmazott az esetleges tilalmat firtató BBC-kérdésre válaszolva Danny Jordaan, a szervezők vezetője. – Mindig is azt mondtuk, hogy ha a játéktéren landolnak, akkor lépni fogunk."

„Szabályozott keretek közé akartuk terelni a vuvuzela használatát. Megkértük a szurkolókat, hogy a himnuszok alatt, valamint a hivatalos bejelentések közben ne zajongjanak. Nem könnyű, de minden tőlünk telhetőt megteszünk. Személy szerint az éneklést preferálom, amellyel varázslatos hangulatot lehet teremteni a stadionban. Az apartheidkorszakban is állandóan énekeltünk, ez egy olyan képességünk, amellyel ki tudjuk fejezni az érzéseinket" – tette hozzá Jordaan.

A tv-csatornákat persze nem ez aggasztja, hanem a műanyag fúvós hangszer, illetve használói által csapott zaj, amely igencsak zavaró a közvetítések során.

A karhosszúságú, trombitához hasonlatos eszköz zulu nyelvű elnevezése is az egyetlen ezzel végezhető tevékenységre utal, a vuvuzela jelentése ugyanis „zajt csapni”.


Én személy szerint annyira nem sajnálnám, ha nem kellene a mérkőzések alatt hallgatni. Egy idő után már szörnyű, mintha egy méhkas zúgna a füledben...


Forrás: nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése