2010. június 18., péntek

Del Bosque kiállt a spanyolok taktikája mellett

Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány megvédte csapata taktikáját, és elmondta, nem fognak változtatni a támadójátékon annak ellenére, hogy a csapat több mint húsz kapuralövéséből egyszer sem tudott betalálni.

„Úgy jöttünk ide, hogy megvan a saját játékunk, és nem fogjuk feladni önmagunkat” – mondta a vereség után Del Bosque arra a felvetésre, miszerint kell-e a spanyoloknak változtatni a játékukon a meglepő vereség után.

Del Bosque azt is megjegyezte, hogy a csapatnak meg kell találnia a győzelem útját a hátralévő két csoportmeccsen. „A mai nem a mi napunk volt. De hátravan még két meccsünk, meg kell találnunk a módját, hogy valahogy megnyerjük őket” – fogalmazott a korábbi Real Madrid-tréner. „Klasszikus módon és hősiesen próbáltunk játszani, de egyszerűen képtelenek voltunk betalálni”.

„A svájciak védekeztek, és megpróbáltak valahogy összehozni egy gólt kontrából vagy pontrúgásból. Úgy érzem, megérdemelték a jutalmat a játékért, amit bemutattak. Jól védekeztek. Hiába jöttünk győzni, ezúttal elkerült minket a siker. Megpróbáltunk a széleken eredményre jutni, sőt, még Fernando Torres révén újabb támadó is beállt. Nem jó előjel a meccs a számunkra, és komoly üzenet az ellenfeleknek. De vissza kell vágnunk, és meg kell próbálnunk minden erőnkkel azon lenni, hogy megnyerjük a hátralévő két csoportmeccsünket. A futballban bármikor jöhet egy vereség, de úgy érzem, tanultunk ebből az esetből”.

Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése